Stingov muzikal bodo na Broadwayju po 3 mesecih – zaradi premalega zanimanja – umaknili s programa

0

Muzikal The Last Ship, s katerim je britanski pop glasbenik Sting in nekdanji frontman zasedbe The Police kot skladatelj in tekstopisec debutiral na Broadwayju, bodo zaradi premajhnega zanimanja občinstva po treh mesecih umaknili s programa. Ogledati si ga bo mogoče le še do konca tega meseca, pišejo tuje tiskovne agencije.

Muzikal je postavljen v Stingov rojstni kraj Wallsend na severovzhodu Anglije. Čeprav ni avtobiografija, vsebuje nekaj podobnosti iz njegovega življenja. Navdih zanj je glasbenik našel v svojem otroštvu in propadu ladjedelniške industrije v Wallsendu.

Muzikal pripoveduje o izgubljenem sinu, ki se vrne v ladjedelniško mesto v severni Angliji, da bi pomagal dekletu in sinu, ki ju je zapustil pred 15 leti. Ladjedelnica se medtem začne zapirati, delavci pa so razdeljeni glede prihodnosti. Predstava tako govori o izgubi in opuščanju, piše na uradni glasbenikovi strani.

V muzikalu so uporabljene skladbe, ki jih je Sting izdal leta 2013 na istoimenskem albumu, dramsko besedilo sta napisala John Logan in Brian Yorkey.

Muzikal je ob premieri naletel na mešane kritike, prodaja vstopnic pa ni dosegla pričakovanj, čeprav je v začetku decembra Sting sam prevzel eno od stranskih vlog, da bi pripomogel k uspehu predstave.

Kot sta nastopajočim po elektronski pošti sporočila producenta Jeffrey Seller in Kathrin Schenker, bo predstava na programu le še do 24. januarja, je poročal The New York Times. “Osupnilo in užalostilo naju je, da ni mogoče pridobiti občinstva za muzikal, ki ga sama zelo občudujeva,” sta zapisala in dodala: “Za to ni preproste razlage.” (sta)

last ship

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen