Za zdravje in zdravila se zanima več kot polovica uporabnikov spleta

6

V času, ko so prehladna in druga sezonska obolenja vse pogostejša, se za tematiko s področja zdravja in zdravil zanima več kot polovica slovenskih uporabnikov spleta, kažejo podatki raziskave MOSS. Ženske uporabnice se za tovrstne teme zanimajo bolj pogosto kot moški, slednji pa na spletu povprečno preživijo kar tretjino več časa.

Po podatkih MOSS se 13,8 odstotka spletnih uporabnikov zelo zanima za zdravje in z njim povezane tematike, dodatnih 40,4 odstotka uporabnikov tematika zanima, približno petino pa področje zdravja ne zanima.

Interes za zdravje in zdravila je večji med žensko populacijo – zanimanje je izrazilo 31,3 odstotka žensk in 22,9 odstotka moških. Obenem pa uporabnice na spletu preživijo precej manj časa kot moški. Medtem ko moški, ki jih tematiki zdravja in zdravil zelo zanimata, preživijo na spletu povprečno 15 ur in 25 minut, ženske, ki jih zdravje in zdravila zelo zanimata, na spletu porabijo 9 ur in 40 minut.

Zanimanje za zdravje in zdravila s starostjo narašča. Zdravstvene tematike v skupini od 25 do 34 let pritegnejo le 10,9 odstotka spletnih uporabnikov, v starostni skupini od 45 do 54 let odstotek naraste na 11,25 odstotka, med uporabniki nad 55 let pa znaša 12,9 odstotka. Glede na zaposlitveno strukturo spletnih uporabnikov, ki jih področje zdravja zanima, jih je največ, kar petina, zaposlenih v podjetjih.

Raziskava Merjenje obiskanosti spletnih strani (MOSS) poteka pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice (SOZ), v obdobju 2013-2015 pa jo izvaja podjetje Gemius Adria. (sta)

tablete

Št. komentarjev: 6
 1. Nuuttipukki pravi

  test

 2. Nuuttipukki pravi

  @web…hehehehehe, to si pa trofo v nulo. Glanckof mora met resne psiho probleme. Čitam jegove zadne čifke…in toti zmaga:
  ………………………………………

 3. Nuuttipukki pravi

  Zaj si pa zamislimo, da bi taki čifk spusto na internet, naprimer Gerhard Schröder in fpleto ženo Romana Herzoga pri kadrofski menjavi na ZDF.
  …………..

  In taki modeli, keri še za šank v gostilni niso, so se ponujali in se še ponujajo za prve vijoline kao demokratične dežele.

 4. Nuuttipukki pravi

  Janez JanšaVerified account ‏@JJansaSDS

 5. Nuuttipukki pravi

  Murgle postavljajo za voditeljico TVOdmevi še Tanjo

 6. Nuuttipukki pravi

  Gobec

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen