Ali prešuštniki hočejo, da jih partner razkrinka?

0

Kar 64 odstotkov si jih dopisovalo z ljubimcem/ljubimko, ko je bil njihov partner v isto sobi kot oni

Rezultati raziskave so namreč pokazali, da jih velika večina ni niti preveč zaskrbljena, če bodo “cought in the act”, torej ujeti na delu. Na spletni strani “Victoria Milan” so kar 11.050 njihovih obiskovalcev spraševali o njihovih prešuštniških navadah in rezultati so relativno zaskrbljujoči.

Kar 64 odstotkov si jih dopisovalo z ljubimcem/ljubimko, ko je bil njihov partner v isto sobi kot oni, samo 12 odstotkov se jih je močno balo, da bi bili odkriti, 13 odstotkov se jih sploh ni balo, 75 odstotkov pa se jih je balo malo. Zaradi tega se je postavilo logično vprašanje: ali prešuštniki hočejo, da jih partner razkrinka?

Strokovnjakinja za partnerske odnose Dana Kirchner je pojasnila, da se v bistvu ne gre za to, da bi partnerji, ki varajo želeli biti odkriti, ker jih je tako vseeno za partnerja in vezo, ampak je poanta v tem, da hočejo biti ujeti, da bi s tem izboljšali svojo vezo.

Kirchnerjeva pojasnjuje: “To se ponavadi dogaja, ko veza zapade v rutino. To seveda ni model, po katerem bi se veljalo zgledovati, ampak nekateri partnerji se dejansko potem bolj zbližajo. Tiste del para, ki vara, se želi odkupiti, prevarani pa spet vrača pozornost partnerju. Za nekatere je to način osvoboditve, saj nimajo poguma, da bi odšli iz veze in imajo partnerja še vedno radi ter so se nanj navezali.”

A Kirchnerjeva vseeno opozarja, da je velika razlika med tistimi, ki varajo konstantno in planirano ter tistimi, ki se jim to zgodi neplanirano.

varanje

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen