London svetovna prestolnica ločitev, a bolj ugodna je za manj premožnega partnerja

1

Medtem ko je Las Vegas priljubljen za hitre poroke, pa je London postal neke vrste svetovna prestolnica ločitev. Na tisoče bogatih Kitajcev, Rusov, Američanov in drugih Evropejcev, od katerih številni delajo v finančnem središču mesta, se odloča za ločitev pred angleškim sodnikom. Ločitev v Angliji je sicer bolj ugodna za manj premožnega partnerja.

“Anglija je postala zelo priljubljena pri soprogah, predvsem zato, ker so pridobljene koristi od ločitve tam veliko večje kot kjerkoli drugje na svetu,” je pojasnila Sandra Davis iz znane londonske odvetniške pisarne Mishcon de Reya. Obenem pa je Anglija manj prijazna do tistega partnerja, ki ustvari večino premoženja v zakonu, je dodala.

Od leta 2000 namreč angleška sodišča ločitveni postopek začnejo s predpostavko, da se morajo sredstva v zakonu deliti na pol. V številnih drugih državah to ne velja, zato je izkupiček za manj premožnega partnerja v primeru ločitev v Angliji lahko veliko večji, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Pomemben dejavnik je tudi dejstvo, da predporočne pogodbe, ki naj bi zaščitile premožnejšega zakonca, v Angliji niso pravno obvezujoče. Angleški sodniki poleg tega pri oceni premoženja vsakega od zakoncev upoštevajo širok obseg premoženja, kar je ponovno velik plus za revnejšega zakonca.

Da se lahko ločijo v Angliji, pa morajo imeti zakonci tam vsaj prebivališče. Med trenutno odmevnimi primeri je ločitev malezijskega poslovneža Khooja Kaya Penga, ki naj bi bil “težak” vsaj pol milijarde evrov, in nekdanje miss Malezije Pauline Chai. Sodnik je v petek odločil, da bo ločitveni postopek potekal v Londonu, kot je želela Chaijeva.

Njena ekipa odvetnikov je prepričala sodišče, da je Chaijeve dovolj dolgo živela v Angliji, da ustreza zakonskim pogojem za ločitev na njenih tleh. (sta)

par jezen

Število komentarjev: 1
 1. Pilar pravi

  With so many cost processors and networks, it’s almost unimaginable for ATM networks to cater to
  each single shopper card, and as a consequence,
  just as difficult for travel businesses to serve these
  prospects at a low cost. Bitcoin ATMs might be able
  to alleviate this concern by allowing travelers to go across borders with only one forex – bitcoin – before withdrawing native fiat at a low value wherever
  they want it. Shut down travel between the U.S. and West Africa.
  decades in advance as a result of information about it was gathered
  via DARPA’s secret time travel program unlocks several of the more enigmatic info within the Hawking
  confirms 1) time travel to the previous is unimaginable beneath any current theories of physics
  and 2) ‘time travel’ to the long run is possible through the use of time dilation by traveling close to the velocity of sunshine – ‘traveling via time’
  by growing older at a slower rate. Stunning and picturesque, there are a
  whole lot of causes to breathe in the Lake District as your travel Europe and the United Kingdom.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen