Ikea računalniško ustvari kar tri četrtine fotografij pohištva

0

Kar tri četrtine fotografij pohištva v katalogih švedske Ikee je ustvarjenih s pomočjo računalnikov. To pomeni, da v večini primerov ne gre za fotografije dejanskih izdelkov, ampak izjemno natančne računalniško ustvarjene modele, piše ameriška revija Fastcodesign.

V Ikeii si pri ustvarjanju fotografij za kataloge pomagajo s zbirko več kot 25.000 modelov pohištva in drugih predmetov, ki jih nato izrišejo v ločljivosti skoraj 16 megapikslov. To izdelkom v tiskanih katalogih daje realen videz, glede na visoko ločljivost pa so pri Ikei očitno že pripravljeni tudi na nove tehnologije, na primer na zaslone z ultra visoko ločljivostjo (Ultra HD).

Z računalniško ustvarjenimi fotografijami so se v Ikei začeli ukvarjati leta 2006, šest let kasneje pa so po pisanju časnika Wall Street Journal zavzemale že približno četrtino kataloga. Danes je teh, kot rečeno, tri četrtine, razlog pa je predvsem logistične narave – prevažanje velikih kosov pohištva in sestavljanje številnih konfiguracij je precej dražje kot računalniško ustvarjanje, ugotavljajo v Fastcodesign. (sta)

ikea izdelki

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen