REŽISER MÖDERNDORFER IN NJEGOV INFERNO. A je Janez Janša po novem kriv tudi za samomore?!

93

V slovenske kinematografe bo 11. septembra prišel film Vinka Möderndorferja Inferno. “V današnjem svetu je vse več znakov, da je svet inferno. Seveda pa pri Infernu nikakor ne gre za abstraktno premlevanje o peklu in zlu,” modruje v teh dnevih režiser.

“Gre za povsem konkretne družbene, politične razmere, v katerih se je znašel svet s svojo požrešno in nenasitno globalno kapitalistično pošastjo. Da bi izpovedal vso nemoč, s katero se vsako jutro prebujajo milijoni, sem se dotaknil ene same zgodbe. Zgodbe mlade družine, ki si želi samo preživeti,” je napovedal Möderndorfer.

No, Möderndorfer seveda ni povedal, da je v filmu tudi vzporedna zgodba, ko se ženska (v rokah nosi transparent naperjen proti Janezu Janši!?), ki ostane brez službe, živa zažge, njena dva otroka pa ostaneta brez matere, zato odideta kot siroti ločeno vsak na svojo kmetijo. Sklep, ki si ga bo ustvaril takole “napumpan” gledalec – Janša je kriv, da ljudje delajo samomore.

Mimogrede, ko je v slovenska kina prišel odličen dokumentarec Maska demokracije (v kinih so ga celo namensko umikali iz sporeda!), so levičarji takoj zagnali krik, da dokumentarec Janšo slika preveč “pristransko”, zdaj, ko ga Möderndorfer prikazuje praktično kot “hudiča” svojega Inferna, so pa čisto tiho.

Povezani članki: Spet “umetniško” nad Janeza Janšo. V filmu Inferno bo celo “kriv”, da ljudje delajo samomore!?

inferno

Št. komentarjev: 93
 1. ebola pravi

  še en tipičen posrani balkanski enoumno rdeči mafijsko zvesti kvazi kul turnik, ki seje sovraštvo in nestrpnost vse okoli sebe….seveda le z zapravljanjem davkoplačevalskega denarja..ker itak v realnem svetu ne bi zaslužil niti za burek…..ampak ker je totalno in analno zvest balkaski rdeči mafiji ima možnost početi tudi tole…..

 2. Mirko pravi

  Predlagam ogled kakšnega drugega Möderndorferjevega filma, kjer so zlobneži pripadniki levice oziroma častilci komunizma. Ampak tisto zdaj ni več važno, ne?

 3. Murglabe pravi

  Dialog med odsluženim in novim Kučanovim botom:

  Video: http://youtu.be/JsZAJ6PuSO8

 4. jernej pravi

  Ni čudno, da snema take svinjarije, če se piše isto kot oni bedak iz stranke šivilje.

 5. Narim pravi

  Goshpod Mirko a ste hotu kej povedat?
  Dejte raje narišite, da bom ohka tud jst kej zastopu.
  🙁

 6. Narim pravi

  Kako je kaj pred sodiščem?
  A kdo nosi sendviče i joghurte?
  Samo pitam.

 7. tajkuni z doba pravi

  ne ne štetje ovac je pred sodiščem ker imajo pastirja na dobu pridejo brezdelneži kova primc cukjati in se vsakodnevno preštejejo sam kmalu jih bo sam za eno roko vsi pametni so že obupal

 8. dejstvo pravi

  Ne gledam sranja od slovenskih filmov in tudi tega ne bom, ki ga je ta bedak delal na račun slovenskih davkoplačevalcev.

 9. NAŠ-TITO pravi

  no ne gre se za enega človeka..gre se za 200.000 slovencev ki so direktno obubožali
  zaradi
  osamo-svojiteljskih kriminalcev ,
  še posebej tistih
  iz časov
  2004–2008 vlade.

 10. Če pravi

  Danes vemo, da je odgovor 42!

  2004-2008 postavljaš le kot vprašanje, na katerega pa nimaš pravega odgovora

  Danes vemo, da je odgovor 42!

  Seveda si za te zadeve ekonomsko nepismen in je to le politično in roza laž, ki pa ne koristi nesposobni toza mavrici

 11. Če pravi

  2004-2008
  En podatek,ki ga intelektualno inferiorni komentatorji spregledajo
  Največji delež delnic NLB Skupine na dan 31.12.2009
  je posedovala Republika Slovenija (33%).
  Belgijska bančno-zavarovalniška skupina KBC ji je sledila s 30,6% deležem.
  Ostali vlagatelji so bili: Poteza naložbe s 5,8% delnic,
  Slovenska odškodninska družba in Kapitalska družba s 5% delnic.
  Ostali delničarji pa so imeli 20,5-odstotni lastniški delež.
  KBC je v lastniško strukturo NLB vstopila leta 2002, ko je pridobila 34-odstotni lastniški delež,
  menda pa ji je bil obljubljen tudi večinski delež.
  Ker ga niso uspeli pridobiti, so naložbo v NLB leta 2006 opredelili kot nestrateško.
  Po seriji dokapitalizacij, pri katerih niso sodelovali,
  se je njihov lastniški delež znižal na 22 odstotkov, ki so jih zdaj prodali.
  Njen delež je po ceni en evro za delnico kupila Republika Slovenija (RS).
  Slaba četrtina (22 odstotkov NLB) je stala 2,7 milijona evrov.
  Po tej ceni je celotna NLB vredna le 12,6 milijona evrov.

 12. Če pravi

  Danes vemo, da je odgovor 42!

 13. Krpelj pravi

  Strinjam se,da je v mandatu Janševe vlade 2004 – 2008 popuščal piramidalni hierarhični pritisk, saj se je ta vlada trudila prav v smeri liberalizacije, s poudarkom na moralni odgovornosti posameznika. To, kar se je v tem mandatu dogajalo v smeri lastninjenja, pa ni bil projekt te vlade, pač pa način lastninjenja,ki si ga je zamislil Kučanov Forum 21. Ta način je potekal v povezavi med državnimi bančniki in pravovernimi menedžerji državnih podjetij, ki so sestavljala ta forum. Vodilni teh podjetij so najemali kredite pri državnih bankah na način,da so zavarovali najeti kredit z vrednostjo kupovanega državnega premoženja. Tak način lastninjenja pa lahko mirno označimo kot privilegiran ter poslovno skrajno neetični način. Da je to res, se je izkazalo takoj, ko je kriza, ki je prišla od zunaj, dosegla tudi našo državo. Padec borznih cen, je pomenil tudi padec višine zavarovanosti kreditov in nastanek finančne luknje v bankah. Za to luknjo, so seveda najbolj odgovorni bančniki, o katerih odgovornosti pa skorajda ni slišati. Tudi bančni regulator, Banka Slovenije, je pri tem popolnoma odpovedal. Ker je vse potekalo v objemu poslovne tajnosti, teh postopkov tudi sodna veja oblasti takrat še ni preganjala.
  Pri opisu (pre)potrebne liberalizacije družbe, je zato potrebno strogo ločiti dosedanjo slovensko prakso liberalizacije, od te , ki jo pozna zahodni svet.

 14. dzi nu nje ja pravi

  JIJ je kriv še za marsikaj drugega.
  Najboljši KGB-GESTAPO-UDBIN učenec je bil JIJ,ki je potomec plemen strojko-brajdiČ.

 15. adam & eva pravi

  Kdor si ogleduje slovenski film je nor.

 16. perko pravi

  Ni šans da bi v kinu dal 7 evrov za ta zmazek od moderdorfera.

 17. adam & eva pravi

  NAŠ TITO pa zelo smrdi. Malo pomisli na člen 297.

 18. BK pravi

  In kdo je Marko Šorli? Favor.it SDS za predsednika vrhovnega sodišča leta 2010. To je na zadnjem predvolilnem soočenju na POP TV pomotoma razkril Zvonko Černač: “Mi smo imeli zelo dobrega kandidata leta 2010.” Temu se potem Alenka Bratušek kar ni mogla načuditi: “To je zanimivo, da imata gospod Černač in stranka SDS svojega kandidata za predsednika vrhovnega sodišča.” Miro Cerar pa tudi ne: “Ne razumem dobro, kdo je lahko vaš kandidat.” A Šorli leta 2010 ni bi izvoljen za predsednika vrhovnega sodišča, poslanci o njem sploh niso glasovali, ker ni prestal niti prvega testa, ni dobil podpore svojih kolegov vrhovnih sodnikov. To je kasneje dobil Masleša. Kampanjo proti izvolitvi Masleše je potem vodil prav Šorli, kar je razjezilo celo odhajajočega predsednika vrhovnega sodišča Franca Testena, in sicer do te mere, da je svojim kolegom pisal osebno pismo, ki ga je v skladu z zakonom o dostopu do informacij javnega značaja tedaj pridobila Mladina. Testena sicer nekateri, recimo v uvodu omenjeni mladi profesor s Harvarda Klemen Jaklič, prištevajo k tistim pravnim strokovnjakom, ki opozarjajo, da je bil Janša obsojen brez dovolj trdnih dokazov. Taisti Jaklič, ki Šorlija poziva, naj “stisne” predsednika vrhovnega sodišča v zadevi Patria.

 19. BK pravi

  Na koncu Testen kolegom še pojasni, da se je pisma lotil s težavo, a vendar. Pismo pa konča z naslednjimi besedami: “Ne morem namreč molčati, če si kolega, vrhovni sodnik, dovoli takšen surov napad na neimenovane vrhovne sodnike (pravzaprav kar na večino sodnikov in na občno sejo), ki naj bi jih pri oddaji glasu o njegovi kandidaturi neka neimenovana klika zapeljala v nenačelno, sprevrženo, politikantsko, spletkarsko, sovražno, in kar se je še lahko tako mimogrede domislil slabšalnih vzdevkov, ravnanje. Ne morem molčati ravno v imenu idealov, ki jih je tako lepo opisal, pa z lastnim ravnanjem v tej zadevi – ponovno – poteptal sodnik Šorli. Molk drugih prizadetih si razlagam tako, da sodnika Šorlija ne jemljejo (več) resno. Jaz kljub podobnim razmislekom (še) ne morem ravnati tako: že zaradi škode, ki jo povzroča s svojim lomastenjem.”

 20. MEFISTO pravi

  A imamo Rupnikovi domobrani kaj popusta pri nakupu viagre?

 21. KB pravi

  Ker se niti po tem ni želela odpovedati delu v organu politične stranke, je o zadevi odločal sodni svet in zaradi nezdružljivosti sodnici prepovedal delo v SDS. Kovačičeva naj bi potem sicer konec lanskega leta in štiri leta po tem, ko je začela delati v SDS, stranki sporočila, da v organih ne bo mogla več sodelovati. A hkrati je s tožbo izpodbijala odločbo sodnega sveta, ki je zgolj udejanjil ustavno normo, ki ščiti sodstvo pred vplivi politike. Ker ni uspela na upravnem sodišču, je vložila zahte.vo za revizijo postopka na vrhovnem sodišču, ki je pred dnevi odločilo, da je kršila zakon o sodniški službi, ker predsednika sodišča ni obvestila, da poleg sodniške službe opravlja tudi delo v organu politične stranke. Predlog Kovačičeve za revizijo postopka, s katero bi dosegla, da bi še naprej lahko bila sodnica in hkrati funkcionarka SDS, so vrhovni sodniki zavrgli. Politika in sodstvo pač po ustavi nista združljiva.

 22. perla pravi

  Sram naj bo tega “umetnika” rdečegadorferja. Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj!

 23. muha med pravi

  perla pravi:
  21. 08. 2014 at 18:30

  Sram naj bo tega “umetnika” rdečegadorferja. Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj!

  še en osebek,srednjih let, med petdeset in petinpetdeset, nepotešen, nezadovoljen v življenju. Patetičen post.

 24. tqr pravi

  A je ta v kakem sorodstvu z medicinskim bratom Janijem?

 25. polito olje pravi

  maska demokracije je bila umaknjena iz kinov zato, ker je bilo na vsaki predstavi 3 do 5 gledalcev. niso pokrili niti štroma. tako o tem.

 26. TITO pravi

  Ovaj drug je Trockist, odmah da se smakne

 27. TITO pravi

  Ovaj naš provjereni drug zna da broji samo do 5
  i ne zna ni kako se zove
  Zanao sam, da moram da pošaljem više drugova

 28. nimenikjer pravi

  “ A je Janez Janša po novem kriv tudi za samomore?!
  +++++++++++++++++++
  samo za enega, še neizvršenega…

 29. srečko pravi

  krpelj,
  potem se pa čudite,zakaj vas večina Slovencev ima za “SDS-ovska tesla in primitivce”.
  Cena delnic,ki jih je prodala KBC Sloveniji,seveda ni relevantna za vrednotenje ostalega deleža NLB – to je jasno vsakemu osnovnošolcu. Ti pa si seveda “izračunal realno ceno” celotne NLB ob upoštevanju odkupne cene 22% deleža KBC-ja. KBC bi brez greha lahko Sloveniji ta svoj delež tudi podarila in ti bi seveda takoj modro v SDS-ovski maniri ugotovil,da NLB ni vredna nič!

 30. b pravi

  Se nisem oglasil, da bi komentiral, ker itak ni kaj komentirati. Brskal sem po spletu in naletel na neprekinjeno serijo komentarjev našega Mefista original. Možakar se sam s seboj dolgočasi pod dojkami na svet24. Mramor mu je očitno prirasel k srcu.
  __________________________________________

  MEFISTO • 7 ur nazaj

  Pa Zemljarič bi lahko bil minister za zdravje, saj ima zdravstvene finance na svojem račuinu.

  MEFISTO • 8 ur nazaj

  Kaj pa Tajnikar?

  On tudi spada v sanjsko vlado

  MEFISTO • 8 ur nazaj

  Namesto, da bi se Cerar v širokem krogu izognil ekonomski fakulteti in FDV, še kadruje pri njima.

  MEFISTO • 8 ur nazaj

  Nekje sem prebral, da je Slovenija v riti in da bo Mramor dokazal, da brez Janše ne more iz nje.

  MEFISTO • 8 ur nazaj

  Bog naj se že vendar umili Sčovenije!

  ______________________________

  😀 😀 😀

  Sčovenija umiljena press

  Je pa res, da ga je najbrže ujezilo, ker tega vsega ni mogel objaviti na njegovem najljubšem portalu. Presneti Kaloh. ;-(

 31. my way pravi

  Haha,prvo ste tega moderndorferja vzdigovali v nebesa,sedaj ga pa pljuvate..Tipično za ovce sds…..

 32. MEFISTO pravi

  Foukov bi, pa m ne stoji,
  stav bi mi, viagre ni,
  viagra b bla, pa m baba ne da,
  če m baba ne da, me pes poskaklja.

 33. serar pravi

  G. Janša je ja prisoten povsod – začne se v rtcu in je prisoten pri vseh generacijah,na vsakem koraku, vse do zadnje ure. To je že obsedenost. Ubogi na umu.

 34. zob pravi

  Srečko, točno toliko je vredna NLB – NIČ!
  Za tebe je vredna toliko kot izpostava nacionalnega interesa za cuzanje navadnih državljanov. V tržnem sistemu ne bi obstajala niti 60 sekund.
  Ja kje bi pa razno razni nacionalni interesarji denar dobil?
  Ko bo udba propadla bo tudi NLB propadla. V bistvu je že ob prvi dokapitalizaciji.

 35. srečko pravi

  krpelj,
  potem se pa čudite,zakaj vas večina Slovencev ima za “SDS-ovska tesla in primitivce”.
  Cena delnic,ki jih je prodala KBC Sloveniji,seveda ni relevantna za vrednotenje ostalega deleža NLB – to je jasno vsakemu osnovnošolcu. Ti pa si seveda “izračunal realno ceno” celotne NLB ob upoštevanju odkupne cene 22% deleža KBC-ja. KBC bi brez greha lahko Sloveniji ta svoj delež tudi podarila in ti bi seveda takoj modro v SDS-ovski maniri ugotovil,da NLB ni vredna nič????!

 36. MEFISTO pravi

  A m lahko kdo pove, kaj je to foukat?
  A če ponoč poščiješ posteljo, je to foukanje?

 37. serečko pravi

  NLB je več dolžna, kakor vredna, pralni stroj za mafijo.

 38. MEFISTO pravi

  Ko bomo zmahal, bomo tudi Rupnikovi junaški domobrani dobili borčevsko penzijo in kredite na NLB!

 39. zob pravi

  http://www.finance.si/8808099/%28nov-osnutek-koalicijske-pogodbe%29-Cerar-odmislil-iskanje-krivcev-za-ban%C4%8Dno-luknjo

  Tole, je pa še huje. Toliko, kot povojni poboji. Samo, da so s tem ubili – prodali nas in naše vnuke.

 40. b pravi

  @zob, kopipastaj to dramatiko. Kaj misliš, da bom še plačeval, da bom bral?

 41. zob pravi

  b, ne smem potvarjati njihovih umotvorov. Tako so si zastavili plačilo za svoje delo, pač njihova pot.

  http://www.siol.net/novice/slovenija/2014/08/tretji_osnutek_koalicijskega_sporazuma_uposteva_kljucne_zahteve_partneric.aspx

  Ista tema tale je pa zastonj.

 42. zob pravi

  b, ne smem potvarjati njihovih umotvorov. Tako so si zastavili plačilo za svoje delo, pač njihova pot.

  http://www.siol.net/novice/slovenija/2014/08/tretji_osnutek_koalicijskega_sporazuma_uposteva_kljucne_zahteve_partneric.aspx

  Ista tema tale je pa zastonj.

 43. b pravi

  @zob, hvala. Zame je to eno samo brezvezno nakladanje.

  Cilj je vrniti Slovenijo na zemljevid naprednih demokracij?!?! Še zaostale demokracije nismo okusili.

  Zmaga pa tole:

  Če je stara različica sporazuma predvidevala zgolj zagotovitev transparentnih meril za podeljevanje akreditacij visokošolskim institucijam prek delovanja nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu, je zdaj predvidena sprememba relevantne zakonodaje na področju visokega šolstva. Z njo bi olajšali institucionalno akreditacijo visokošolskih študijskih programov glede na kriterije kakovosti visokega šolstva in dosledno sledili evropskim standardom kakovosti.

  “Razumel” in ostal živ…

 44. my way pravi

  MEFISTO pravi:
  21. 08. 2014 at 21:02

  A m lahko kdo pove, kaj je to foukat?
  A če ponoč poščiješ posteljo, je to foukanje?

  Kmet,v prekmurju to pomeni da sem ti nategnil ženo….

 45. my way pravi

  Zakaj le ne gre kriminalec janša na evropsko sodišče?????

 46. TITO pravi

  Ovaj drug je Trockist,
  a da smaknemo svakoga, ko nije ništa naučio od pravne tematike
  i umesto komentiranja stalno zapitkuje?

  On mene mora da štuje in da uči!!!

 47. Če EDUCATION pravi

  KD vohunjenje
  Prispeval Roman Leljak
  Četrtek, 21 Avgust 2014

  Po KZ RS, 358. členu, bo tožilstvo RS preverjalo, če sem storil kaznivo dejanje vohunstva , s tem, da sem nemškim preiskovalnim organom predal javno dostopno dokomentacijo iz Arhiva Slovenije, ki govori o zločinih, ki jih je v bivši državi Jugoslavija počela UDBA na področju Nemčije.

  Bravo! Toliko o pravu v tej državi.

 48. serečko pravi

  Kako naj količkaj # NORMALEN # človek ima dialog z rodečimi idioti, izcedki ,oz hlapci internacio nale. Težko, ali nemogoče.

 49. Narim pravi

  Joj kaj se sekiram, če Leljak kaj napiše.
  Sam še Irglca me bolj gane.

 50. Če EDUCATION pravi

  Ne da delajo napake, to meni meji že na blazost in popolno zanikanje naše vpetosti v Evropske institucije…

  To in tako delo sodne veje oblasti moram
  dodti poleg ODBOR2014 in afera marela

  Pa se preselimo v 1966
  Seveda pa bi morali sodniki vstati iz groba in soditi po navodilih (dekretu) partije …

  Torej je na koledarju 1966 in seveda SIAMSKI TROJČEK (horor spaka) partija + UDBA + sodstvo deluje tako kot 1966 povsod, pod protektoratom CCCP

 51. Če EDUCATION pravi

  Cenjeni serečko
  kako se pogovarjati z nekom iz kamene dobe, o delovanju mikrovalovke…

 52. Če EDUCATION pravi

  Cenjeni serečko
  kako se pogovarjati z nekom ki je še vedno v socializmu
  o pravu, ekonomiji, demokraciji

  Kučanov socializem, je v vseh svojih medijih pazil da ni prišla niti misel o demokraciji … Kučanovi komunisti pa so čistili svoje vrste in izganjali demokratizacijo

 53. Če EDUCATION pravi

  Koliko partijcev bo jutri
  na WANTED LIST
  Evropskih sodišč za storjene zločine v Nemčiji, Avstriji, Avstraliji, Belgiji, …
  obeh Amerikah

  Ja tudi pripadnik UDBE je vedno najprej zvest KOMUNIST

 54. Če EDUCATION pravi

  Neodvisno pravno mnenje predavatelja na Boston College in direktorja Cloughovega centra za preučevanje ustavne demokracije Vlada Perjuja

  Perju se sklicuje na Bordojsko deklaracijo Sveta Evrope, ki nosi naslov »Sodniki in tožilci v demokratični družbi« in v kateri je med drugim zapisano: »1. V interesu družbe je, da je vladavina prava zagotovljena s pravičnim, nepristranskim in učinkovitim delovanjem sodnega sistema. Državni tožilci in sodniki morajo v vseh fazah postopka zagotoviti, da so zajamčene posameznikove pravice in svoboščine in je zaščiten javni red. To vključuje popolno spoštovanje pravic obtožencev in žrtev. 36. Delovanje in obnašanje državnega tožilca in sodnika ne sme zbujati dvoma v njuno objektivnost in nepristranskost 40. Sodniki in državni tožilci naj se vzdržijo vsakršnega dejanja in obnašanja, ki bi lahko spodkopalo zaupanje v njihovo neodvisnost in nepristranskost. Primere, ki so jim dodeljeni, morajo obravnavati s primerno skrbnostjo, v razumnih časovnih rokih, objektivno in nepristransko. 41. Državni tožilci se morajo vzdržati javnih komentarjev in izjav v medijih, ki bi utegnili zbuditi vtis neposrednega ali posrednega pritiska na sodišče, da sprejme določeno odločitev, ali ki bi lahko oviral pravičnost postopka. 69. Za demokratično družbo je temeljnega pomena, da sodišča uživajo zaupanje javnosti. 72. Mediji kot tudi sodniki in državni tožilci morajo spoštovati temeljna načela, kot so domneva nedolžnosti in pravica do pravičnega sojenja, pravica do zasebnega življenja oseb, ki so udeležene v postopku, izogibanje kršitvi načela in videza nepristranskosti sodnikov in državnih tožilcev, ki se ukvarjajo s primerom.«

  več VIR

 55. Če EDUCATION pravi

  več VIR
  politikis
  ?p=132243

 56. Če EDUCATION pravi

  Mediji kot tudi sodniki in državni tožilci morajo spoštovati temeljna načela, kot so domneva nedolžnosti in pravica do pravičnega sojenja, pravica do zasebnega življenja oseb, ki so udeležene v postopku, izogibanje kršitvi načela in videza nepristranskosti sodnikov in državnih tožilcev, ki se ukvarjajo s primerom.

 57. Če EDUCATION pravi

  Diktatura lump-proletarijata
  Opća teorija balkanskog beznađa

  piše Denis Kuljiš

  http://www.zurnalisti.com/diktatura-lump-proletarijata/

 58. Če EDUCATION pravi

  Human Rights and Rule of Law

  BORDOJSKA DEKLARACIJA

  SODNIKI IN TOŽILCI V DEMOKRATIČNI DRUŽBI

  https://wcd.coe.int/ViewDoc.jsp?id=2033205&Site=COE

 59. jože pravi

  Če. ….ti pisuncek nepismeni. Si vsaj pošteno plačan za mešanje na tej greznici?

 60. Če EDUCATION pravi

  LEVI in DESNI breg
  vmes pa velika reka ZNANJE

  VSI smo bili na levem socialističnem bregu, kjer so na nas delali družbeni inženiring

  Vsak dan nas je več na DESNEM bregu in poznamo abecedo DEMOKRACIJE, človekove pravice in temeljne svoboščine

  Seveda pa ostajajo na levem bregu strahopetci in lenobe, ki se bojijo narediti prvi korak pred dolgim potovanjem v NORMALNOST

  Vsi ki pa so naredili prvi korak in zakorakali v reko ZNANJE pa so si že izprali roza barvo

 61. Če EDUCATION pravi

  Dr. Jernej Letnar Černič

  ABECEDA
  pravo za začetnike
  https://www.youtube.com/watch?v=M1wV7cge3EQ

 62. Če EDUCATION pravi

  REVŠČINA IN UPORABNI IDIOTI
  7.03.2012 — cikaskikolektiv

  http://cikaskidecki.blog.siol.net/2012/03/07/revscina-levicarstvo-in-uporabni-idioti/

 63. jure pravi

  fraza uporabni idioti se nanaša na t.i. zahodne izobražence in akademike v humanistiki, ki so dokler je obstajala SZ govorili , da je to nov raj na zemlji, potem so prešaltali na Vietnam, nato na S. korejo, na Kubo in sedaj na Kitajsko. Ameriški ekonomist Paul Samuelson je leta 1989 izjavil, da bo SZ leta 2010 močnejša ekonomija od ameriške. Ja leta 1989!! Ideološka zaslepljenost ne izbira žrtev, okuži tudi inteligentne in izobražene ljudi. In uporabni idioti se reče zato, ker je Lenin vedel, da je za vzpostavitev diktature avantgarde potrebno sesuti vrednote , družbeno kohezijo in moralo na kateri temelji zahodna družba. Zato je SZ močno financirala in podpirala širjenje socializma v ZDA in EU , in to na čisto drugačen način– mehak. Tudi močno gibanje strukturalizma in modernizma je močno prililo olja na ogenj. Lenin je namreč vedel, da najboljši način, da se dolgoročno uniči zahod ni puška, pač pa krepitev welfare state in moralni relativizem. Nihilizem bo uničil zahod so pravili učenjaki Frankfurtske šole. Tako , da se pojem uporabni idioti nanaša izključno na levo usmerjene akademike, saj od pojava politične korektnosti desno usmerjenih akademikov humanistike praktično ni. Edina družbena veda kjer še prevladuje empirizem in racionalizem je ekonomija. Zato v ameriki free market in konzervativni think thanki cvetijo, saj akademiki, ki bi znali ogroziti hegemonijo politične korektnosti na fakultetah ne pridejo do mest.

 64. vlado77 pravi

  Tu se mnogi antijanšisti ne bodo strinjali.

  Tudi ko bo kvaliteta življenja vseh nas drastično padla. Pri roki bo vedo očitek –izgovor, da je za vse kriv Janša.

  Politika je res kurba .Ni važno kaj je res temveč kako manipuliraš s ljudmi. Tudi ni važno če vse to potrdijo v Bruslju ali ZDA. Večkrat sem rekel kdor obvladuje javno mnenje ima oblast in ne nosi posledic. Mediji so ključni problem, da sploh pride do političnih obratov, da pretgamo s nauki iz 1945 ( Čebine, Dražgoše itd)– ljudje iz prejšnjega režima so še vedno zelo aktivni tudi v šolah in fakultetah. Kjer so uspeli in pretrgali popkovino s prejšnjim režimom jim gre bolje – čeprav je bil tam komunistični režim mnogo trši ( morda prav zato) – Potrebujemo uravnotežene medije in lustracijo

 65. vlado77 pravi

  Klasična taktika levice in vernikov levice je , da greš v napad.

  Predvsem pa ,da se ukvarjaš s obrobnimi zadevami in ne vsebino. Važno je kdo je nekaj odkril in njegova preteklost, kako je prišel do dokumentov, dvom o pristnosti itd. Nihče od teh pa se ne ukvarja s vsebino . Namreč dejstva , da je Zemljarič bil in je še očitno navaden kriminalec , da dokumenti razkrivajo žalostno zgodbo naše ne tako davne zgodovine , in dejstva , da so ti lumpi nekaznovani in zgleda , da bodo umrli nekaznovani ( kot Ribičič) . In to samo zaradi ukvarjanja s nepomembnimi dejstvi . Pa bi vprašal vse te dvomljivce nekaj – Če nekdo prinese dokument ,ki dokazuje zločinsko preteklost neke osebe ( celo umore) bi temu verjeli če bi bila ta oseba celo njegov sodelavec v nekem smislu. Ne razumem logike namreč – kaj je bolj pomembno dokaz listina ali oseba ,ki jo je prinesla. Čeprav je logika , da se nekoga označi za negativca ne glede če je svojo napako plačal s zaporom- za vse njegovo življenje. PO mojem je kazen ,cena ,ki jo plačaš za svoje napake – ko jo odslužiš si čist – Seveda za mnoge ni tako ne glede kaj počneš in si morda celo vzoren državljan celo boljši od tistih ,ki niso bili nikdar pred sodnikom.

 66. Če pravi

  Nekateri so delali zločine pa jih še vedno branijo in imajo za častne člane družbe

  Ne vidijo barabe, vidijo le roza kamuflažno barvo

 67. Če pravi

  Ali se res ima kdo za vernika leve ali desne?

  Ali pa je edina razlika, da so eni že naredili prvi korak in ga drugi še bodo
  Vsi, ki so že naredili prvi korak, se ne obračajo več.

  Zaostali ne morejo več zaustaviti spremembe

  Vem, da sem DEMOKRAT,
  borim se za vrednoste, ideje, cilje, človekove pravice in temeljne svoboščine, pravno državo, pošteno sodstvo, enakost pred zakonom, sojenje v razumnem roku, … in ne nazadnje za Evropo!

  Kaj pa najde roza znanec na levem bregu, če poseže globoko sam vase
  ali najde le kup dreka in sovraštvo?

 68. b pravi

  Ojejej @ČE

  Če bi se nate ogledal, bi jaz nikoli ne prilezel na breg, na katerega skušam zlesti. Ti si hujši od spolzkega strmega nabrežja. Nasilen in sebičen.
  Včasih sem priporočal branje Gorenakovega bloga. Danes mi niti v sanjah kaj takega ne bi več prišlo na misel, saj je bil Gorenak prvi, ki mi ni želel objaviti zanj neprijetnega vprašanja oz. kulturno napisanega mnenja. Za vzorec ti kopiram moj komentar iz tistih časov.

  ________________________________________

  hotimirko pravi:
  06. 08. 2011 at 17:44

  Pričakovano je ,da v Mladini in izpod peresa Lorencija nastanejo članki, kritični do Janše in SDS. Koga to preseneča?? Če bi vsi povprek Janšo samo hvalili, bi bilo podobno kot takrat, ko so vsi mediji brez izjeme, razen emigracije, hvalili Tita. Zagovornikom demokracije bi naj to bilo jasno. Prav dobro se spomnim brezplačnikov, katere smo dobivali v nabiralnike v času vladavine SDS. Pisci niso prizanašali “levi” opciji. Stranka SDS bi, z manj žolčno reakcijo na tovrstne pavšalne eskapade, lahko samo pridobila. Za zgled bi ponudil npr. blog dr. Vinka Gorenaka.

 69. Krut Olinad pravi

  Film “Maska demokracije” je navaden politični pamflet.

 70. Če pravi

  Film “Maska demokracije” je navaden politični pamflet.

  Torej ga mora vsak pogledati

 71. b pravi

  Tudi sam sem ga pogledal in ugotovil, da je film “Maska demokracije”, navaden negledljiv politični pamflet!!! Glede na ves zganjani cirkus, je bil deležen sorazmerno malo pozornosti.

 72. Če pravi

  b
  predlagam da si spereš roza barvo pa boš razumel to in še veliko drugih stvari, katere so ti danes nedoumljive

  Ali ni že TITO govoril

  Zato ljudje, “učite se, učite in še enkrat učite, kajti le kdor se bo učil bo kaj znal in le kdor bo kaj znal bo lahko koristil domovini”.

 73. Če pravi

  Tko, da kot je reku že tito: Uči se uči se in uči se 🙂

 74. b pravi

  @ČE, ne dojameš, da že dolgo visim na “desnem” portalu in sem vedno manj “desni” na Vaš način?

 75. Če pravi

  Zgodilo se je tisto, kar smo vedeli da se bo zgodilo.
  Vrhovi SMC so prestreljeni s strici,
  ki blokirajo privatizacije, pripravljajo kadre…

  by twitter

 76. Če pravi

  Hvala bogu da imamo b, ki mu počasi odpada roza barva

  tako dobimo pluralna mnenja

 77. Če pravi

  Ali ni že TITO govoril

  Uči se uči se in uči se 🙂

  Zato ljudje, “učite se, učite in še enkrat učite, kajti le kdor se bo učil bo kaj znal in le kdor bo kaj znal bo lahko koristil domovini”.

 78. Če pravi

  Učite se tujih jezikov, ker vam socialisti delajo razvaline in pufe

 79. tajkuni z doba pravi

  @Če alias kaloh se spet krega sam s sabo ovca brez pastirja ki je tam kjer mu je mesto to je na dobu

 80. Če čebula ne bi če imela pravi

  kako zelo me razveselijo roza

  Za ovce se obrni na forum Striženje, osemenjevanje in molža!
  Kateri način ti je bliže, naravni (dražji) ali pa iz epruvete?
  PAZI!
  Ko te priklopijo na molzni aparat, ne nehajo, dokler ne namolzejo vsal 3 litre!

  Verjemi, da potem kar nekaj mesecev ne boš mislil na ovce!

 81. MEFISTO pravi

  b pravi:
  22. 08. 2014 at 10:46

  @ČE, ne dojameš, da že dolgo visim na “desnem” portalu in sem vedno manj “desni” na Vaš način?
  ————————————————————————————————-
  b, zaupaj nam, kdo te plačuje za tvojo “desnost” in za to, da pod stoterimi imeni že dolgo in neprestano visiš na Politikisu in še kje ?

  Se ti zako zasluženi Judežvi groši vštevajo v davčno in pokojninsko osnovo?

  Če ne, od česa boš živel, ko boš še malo bolj star in te bodo zavrgli ali pomrli tvoji dobrotniki?

 82. Če čebula ne bi če imela pravi

  Delo na črno, ki ga podpirajo in plačujejo z denarjm iz velie korupcije naši “pošteni” titoisti

  Saj bi rekel socialist pa se ne kvalificirajo

 83. b pravi

  @MEFISTO original

  Si jezen name, ker ti Kaloh ne dovoli objave pronicljivih komentarjev tipa:

  MEFISTO • 8 ur nazaj

  Nekje sem prebral, da je Slovenija v riti in da bo Mramor dokazal, da brez Janše ne more iz nje.

  …samo ponovno sprašujem press 😀

 84. Vesna pravi

  Lahovnikova izjava, da Slovenija ne bo prenesla še ene leve vlade, se vedno bolj uresničuje, čeprav še imenovana ni bila.

  Kamorkoli se obrneš, naletiš na neke sumljive posle, ki omogočajo bogatenje peščice in siromašenje raje. Scenarij je vedno enak ali podoben, novinarji in uredniki so do “svojih” vedno enako tolerantni in molčijo in ljudje so vedno enako naivni in pasivni.

  Zato se na vsakem koraku opazi, da smo iz dneva v dan bolj revni in da nazadujemo s svetlobno hitrostjo. Vzhod, ki smo ga v devetdesetih letih gledali zviška, nas je že zdavnaj prehitel, Češka, Slovaška, Poljska, baltske države, so danes zgodbe o uspehu, Slovenija se hitro in zanesljivo vrača na Balkan.

  Tudi zahvaljujoč tistim naivnežem, ki so tako številčno volili zgoraj opisane jastrebe iz SMC.

 85. mitja kunstelj pravi

  Kaj ti je to 42? Hvala za odgovor.

 86. haha-Mandela-haha pravi

  SMRT–janšizmu.

 87. janez pravi

  @ haha-mandela. Seješ sovraštvo! Kaj bi rekel, na SMRT-kućizmu?
  Hehe-Mandela, tudi naš Mandela bo prišel iz zapora in bo heroj! Žal ne za večino Slovencev tebi podobnih.

 88. long beach marketing firms pravi

  Frequently, customers end up buying more as they peruse your website, because they want to take advantage of the discount
  while it is still valid. If you are not producing successful social media campaigns then you are basically talking to a wall or
  to yourself. That’s where you’ll want to spend your time (and money).

  Have a look at my web site: long beach marketing firms

 89. Most Internet marketers are looking for a “get rich quick” solution for their problems, and they come into this industry without learning the basics.
  Does your recruiter make his or her money from your sign-up fees.
  SEO Traffic Lab can provide effective local SEO Lincoln services that can benefit your business.

  My website; social media marketing university login

 90. weight loss with hcg diet pravi

  Homeopathic HCG drops for weight loss work by preserving
  your muscle tissue first. Products that contain other
  yeasts can also be included in the diet as they will help to contain candida yeast.

  For example, if you want to do bicep curls, you need to do
  five sets of curls.

  Also visit my blog post … weight loss with hcg diet

 91. new small businesses pravi

  Thee purpose oof the business proposal iis to convince investors.
  If you want to know why I recommend running a blog, wordpress blog offer alot
  of alternatives. They will receive tremendous exposure
  which will help them boost their presence.

 92. http://www.sleeplabca.com/ pravi

  It really is comparatively simple to identify narcolepsy when the all of
  the symptoms are profound. Don’t rush off to in such a case because it’s completely natural.
  Individual’s suffering from narcolepsy fall asleep
  at uncontrollable times throughout the day.

 93. If you are taking any kind of sleeping pills to help you sleep, every so often this can instigate bed
  wetting. However, lack of hypocretin which is an amino acid
  that is accountable to determine whether one should be awake or
  asleep is usually found in people suffering from this sleep disorder.
  Most of the mental problems such as anxiety, depression, panic attacks, bipolar syndrome, paranoia and schizophrenia can cause sleep disorders.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen