Provokacija: Neznanci na moskovskem nebotičniku izobesili ukrajinsko zastavo

0

Neznanci so se davi povzpeli na znamenit moskovski nebotičnik iz časov sovjetskega voditelja Stalina in izobesili majhno ukrajinsko zastavo, sovjetsko zlato zvezdo na zgradbi pa prebarvali z modro barvo. Incident se je zgodil sredi ukrajinsko-ruskega spora glede vzhoda Ukrajine.

Dogodek, o katerem so obsežno poročali ruski mediji, je povzročil razburjenje med prebivalci ruske prestolnice, kjer je javno mnenje zaradi spora glede vzhoda Ukrajine, kjer potekajo spopadi med ukrajinskimi silami in proruskimi separatisti, vse bolj naperjeno proti Kijevu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Delavci so po treh urah zastavo in modro barvo z zvezde sicer odstranili, medtem ko je policija zaslišala štiri osumljence, ki so pri sebi imeli plezalno opremo.

Moška in ženski so vpletenost v incident zanikali, po navedbah policijskega vira pa bi lahko bili obtoženi vandalizma, za kar je po ruski zakonodaji zagrožena do triletna zaporna kazen, poroča ruska tiskovna agencija Itar-Tass.

176-metrov visoka zgradba je eden od sedmih nebotičnikov, znanih pod imenom “Sedem sester”, ki predstavljajo dediščino stalinistične arhitekture, pojasnjuje dpa. (sta)

zastava ukrajina

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen