Papež daroval mašo v Caserti, trdnjavi mafijske združbe Camora

0

Papež Frančišek je danes popoldan daroval mašo v Caserti na jugu Italije, ki velja za trdnjavo Camore, neapeljskega krila italijanske mafije. Pred okoli 200.000 verniki je sveti oče mašo daroval pred baročno mestno kraljevo palačo, ki je od leta 1997 na seznamu Unescove svetovne dediščine. Papežev obisk je potekal ob strogih varnostnih ukrepih.

Papež se je v Caserti srečal tudi s starši otrok, ki so zboleli in umrli zaradi onesnaženega okolja. Caserta, ki ji pravijo tudi dežela ognja, je znana po več sto gorečih nezakonitih odlagališčih smeti, kjer t. i. eko mafija nezakonito odlaga različne odpadke, to pa ime škodljive posledice na zdravje prebivalcev, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Posel s smeti obvladujejo posamezni mafijski klani znotraj Camore. Papež si je danes med helikopterskim poletom iz Vatikana iz zraka ogledal goreča odlagališča smeti. “Grozljivo je, da je tako zelo lepa pokrajina tako uničena,” je dejal sveti oče.

Papež se bo še danes vrnil v Vatikan, nato pa se bo v ponedeljek vrnil v Caserto na zasebni obisk, ko se bo srečal s protestantskim pastorjem Giovannijem Traettinom in njegovo skupnostjo. (sta)

pope francis4

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen