Objavljen razpis za bivanje v umetniških rezidencah v tujini

0

Ministrstvo za kulturo je objavilo javni razpis za izbor kulturnih projektov za bivanje in ustvarjanje v umetniških rezidencah v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju, ki jih bo v letu 2015 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega kulturi. Rok za prijavo je 1. september, so sporočili z ministrstva.

Cilj razpisa je krepitev umetniške ustvarjalnosti posameznikov ali umetniških skupin prek mobilnosti in medkulturne izmenjave idej, znanja in praks. Razpis vključuje financiranje stroškov najemnine, tekočih stroškov, ki so povezani z uporabo stanovanja, stroškov rednega vzdrževanja in osnovne opreme stanovanj ministrstva v omenjenih mestih ter povračilo potnih stroškov za izbrane prijavitelje.

Razpis je namenjen prijaviteljem, ki delujejo na področjih uprizoritvene, likovne, intermedijske in glasbene umetnosti, arhitekture in oblikovanja, filma in avdiovizualnih medijev, knjige ter kritike umetnosti oziroma refleksije kulture in družbe. Zanj je predvidenih 120.000 evrov.

Umetniške rezidence so štiri stanovanja, ki jih ima ministrstvo v najemu v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju ter so namenjena eno- ali dvomesečnemu bivanju in ustvarjanju umetnikov in drugih posameznikov, ki delujejo v umetnosti in kulturi.

Celotno besedilo in pogoji razpisa so objavljeni na spletni strani ministrstva. (sta)

mk

Ministrstvo za kulturo RS

 

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen