Objavljen javni poziv za izbor projektov za sofinanciranje državnih praznikov

0

Ministrstvo za kulturo je danes na spletu javni poziv za izbor kulturnih projektov – obeležitev nekaterih državnih praznikov, ki bodo v tem letu sofinancirani iz proračuna, namenjenega za kulturo. Vrednost razpisa je 15.000 evrov, zadnji rok za prijavo pa 30. november, so sporočili z ministrstva za kulturo.

Ministrstvo za kulturo bo sofinanciralo obeležitve naslednjih državnih praznikov: 15. september, vrnitev Primorske k matični domovini, 31. oktober, dan reformacije in 23. november, dan Rudolfa Maistra. Upravičenci, ki se lahko prijavijo na javni poziv, so društva, zveze društev, zasebni zavodi in druge nevladne organizacije ter javni zavodi in lokalne skupnosti, ki izpolnjujejo pogoje javnega poziva.

Skupna okvirna vrednost razpoložljivih sredstev, namenjenih za projektni poziv za letošnje leto, je 15.000 evrov, poziv pa se zaključi s porabo razpoložljivih sredstev oziroma najpozneje 30. novembra.

Izbrani bodo tisti projekti, za katere bodo v postopku preverjanja izpolnjevanja kriterijev ugotovili, da presegajo lokalni pomen, da po obsegu dosegajo raven, primerno za obeležitev državnega praznika in da vključujejo tudi referenčne organizacije s posameznega tematskega področja.

Dokumentacijo poziva lahko prijavitelji dvignejo v vložišču ministrstva med uradnimi urami. Dokumentacija poziva je dostopna tudi na spletnih straneh ministrstva http://www.mk.gov.si. (sta)

mk

Ministrstvo za kulturo RS

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen