Lastna spolnost je ključ do boljšega počutja ali: rada fukam

8

Piše: Lejla Kenda, svetovalka na področju osebnostne rasti

Da bi lahko zares uživale v spolnosti, se moramo ženske najprej znati dobro pozabavati same s seboj in v tem uživati.

Pred leti sem imela intrevju s pokojnim Dr. Slavkom Ziherlom, ki je takrat vodil Center za spolne motnje. Spomnim se, da mi je dejal, da moramo za užitek v dvoje najprej dobro poznati svoje telo, ga raziskati, v spolnih užitkih znati brez sramu uživati sami s seboj. Vem, da sva govorila tudi o tem, koliko malo žensk dejansko doživlja orgazem. Najbrž se vam zdi resnično milijonkrat obdelana tema, a žalostno je, da ženske tako težko doživljajo sprostitev in orgazem. Vse je v glavi. Vendar sem toliko let kasneje dejansko tudi sama spoznala ključen pomen besed dr. Ziherla. Takrat nisem bila zrela, da bi jih predelala, čeprav sem sama s svojim partnerjem takrat doživljala orgazme. A ne gre le za to. Gre za to, da večina žensk niti ne ve, kako izgleda njihova vagina. Nikoli si je niso pogledale v ogledalu, se razprle in se z njo soočile. Nikoli na tisoč in en način same niso poskusile spolno zadovoljiti sebe. Če želiš uživati s partnerjem, moraš prej znati uživati sama s seboj in se ne sramovati sebe in svojega telesa ter mesenih užitkov, ki jih to prinaša. Da, smo spolna bitja in radi seksamo na tisoč in en način. To nujno potrebujemo. Radi fukamo. Na glas izgovorite: rada fukam. Že to je nekaj, in ne, ni vulgarno, je normalno. Za začetek je za marsikoga to tudi težko priznati. In v seksu je normalno vse, če se oba s tem strinjata. Tu ni nenormalnih ali normalnih odnosov. So taki kot vam ustrezajo, seveda pa je potrebno, da se partner s tem strinja. Sprostite se najprej same, poglejte se, kakšne ste, naj vas ne bo sram pred seboj. Uživajte, privoščite si tri orgazme dnevno, in ne enega na dva meseca.  Preizkusite položaje, igračke, ki vam ustrezajo. Preizkusite nova okolja, prostore. Glejte se v ogledalu, in se spoznavajte. To je vse je popolnoma normalno in človeško. Veliko lažje se boste potemtakem predale spolnim užitkom svojim partnerjem, njim pa bo to še veliko bolje, saj jim bo že to, da ste popolnoma sproščene, tak užitek, da se jim bo mešalo.

par postelja2

Št. komentarjev: 8
 1. Uroš pravi

  Glede na to, da vam je očitno vzor zapriseženi LDSovec pokojni Ziherl, se ne čudim vašim bistroumnim zapisom. Živimo v času, ko so konzervativne vrednote kot so spolna vzdržanst pred poroko, pazljivo govorjenje in podobno, povsem odsranjene iz javnega življenja, kljub temu, da je to edina pot do resnične sreče v življenju. Človek ima vedno na izbiro, ali težka in strma pot, ki daje trajne in končne sadove, ali pa hoja po široki in udobni poti ki jo vi opisujte, ki pa pelje ve se kam!

 2. jože pravi

  Uroš, imaš prav! Ziherl pa Oražnova imajo veliko skupnega. Vsi so radi fukali in nazadnje so tudi nafukali in odfukali. Nekateri, ki jih je pravočasno rešila Katarina, pa naj nosijo v sebi posledice takega mesenega in uživaškega fuka…slava pogumnim psom Atos-u, Atlas-u in Joy-u!

 3. Ernest Janošik pravi

  Debeluh Uroš in nesamozavestni jože, vidva spadata v obdobje Mahničevega seksa.

  Seveda, za vaju je ženska le razmnoževalni subjekt.
  Sram vaju bodi.

  (Povsem jasno je, da pripadata krogom, kjer sta samozadovoljevanje in meseno poželenje žensk greh.)

 4. Katoliška republika Slovenija pravi

  Da je samozadovoljevanje velik greh je meni povsem jasno. Res je da telo občasno res nujno potrebuje svojo “dozo”, ampak trditi, da je samozadovoljevanje nekaj dobrega je pa povsem zgrešena. Človek nikoli ne more živeti kot zgolj meseno bitje, mi nismo to kar nam prikazujejo mediji in pornografija. Navečji zaklad je naše srce!

 5. švegeljnova karmen pravi

  lej dama..pišoča freestylesex
  take stvari pojdi ti učit mlade palestinke v gazi, kjer hamas določa kako in kaj bojo deklice počele
  pa še primerno obrezane so vsi tako fantki kot punčke

 6. Lejla pravi

  Dragi moji. Ni pisano v političnem duhi, niti v cerkvenem. Človek je celostno bitje, tako duhovno, telesno (meseno – samo, da koga ne bo kap, ja meseni ste), psihično….in če ne jeste, zbolite, če ne delate, imate preveč časa, če ne seksate, postanete najmanj ”žleht”, da o tem, kaj se dogaja z vami, če ne seksate in se ne samozadovoljujete, raje ne omenjam. In ja, seveda, skrivnosta sestavina seksa je ljubezen. Pa lep dan. 😉

 7. Lejla pravi

  Dragi moji. Ni pisano v političnem duhu, niti v cerkvenem. Človek je celostno bitje, tako duhovno, telesno (meseno – samo, da koga ne bo kap, ja meseni ste), psihično….in če ne jeste, zbolite, če ne delate, imate preveč časa, če ne seksate, postanete najmanj ”žleht”, da o tem, kaj se dogaja z vami, če ne seksate in se ne samozadovoljujete, raje ne omenjam. In ja, seveda, skrivnostna sestavina seksa je ljubezen. Jaz osebno se zelo rada ljubim/seksam/fukam z nekom, s katerim se ujemam energetsko, duhovno, intelektualno…ga ni lepšega od tega….predlagam, da poskusite…pa lep dan 😉

 8. runkel pravi

  vaga…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen