Ste tik pred tem, da doživite živčni zlom?

1

Piše: Lejla Kenda, svetovalka na področju osebnostne rasti

Dandanašji ni lahko uspešno in mirno voditi vseh področij v življenju. Služba, vedno večje zahteve šefov, dom, partner, otroci, če jih imate. Pri vsem tem pa želite imeti še nekaj časa zase in za prijatelje. Velikokrat enostavno ne gre, zato živite v nenehnem občutku nezadovoljstva in iščete, iščete, pa niti ne veste kaj.

Pristiskov, ki povzročajo frustracije in stres, je veliko. Pomembno pa je, da se z njimi naučimo ravnati; jih zmanjšati ali celo odpraviti. Imate velikokrat občutek, da vam čisto nič ne gre, kot ste si zamislili? Dobro, naj vas najprej potolažim. To je življenje, nikoli ne boste prišli do daljšega časovnega obdobja, kjer bo vse potekalo gladko in mirno. Sprejmite to. Vedno bo nekaj. Je pa zato na voljo kup tehnik, ki vam stres življenja omilijo. Vsako jutro poglejte na življenje s pozitivne strani, kaj vse imate in ste za to hvaležni. Dihajte. Umirite se. Predstavljajte si miren kotiček, kjer ste čisto svobodni. Uživajte v tem momentu. Obkrožite se z ljudmi, ki iz vas potegnejo dobro, ki dobro vplivajo na vas. Na ljudi, ki vas sprejemajo in vi njih. Odrežite vse nepomembne vezi z ljudmi, ki vam prinašajo žalost, trpljenje, bolečine. Življenje je prekratko, da bi se ukvarjali z njimi. Ljudje, ki jim je mar do vas, tega enostavno ne delajo. Sprehajajte se, čim več. Pojdite na telovadbo, priskrbite si redni krožek, v katerem uživate. Jejte in pijte zdravo. Pomembno je, kaj dajete v svoje telo. Poslušajte dobro in pozitivno glasbo. Dokazano je, da ima glasba neverjetne učinke; zelo hitro vam lahko spremeni razpoloženje. Pojdite na lepše, sami ali z nekom, ki dobro vpliva na vas. In zapomnite si; za slabimi trenutki, stanji, obdobji, vedno pridejo dobra. To je življenje. Bodite le toliko ljubeči do sebe, da poskrbite, da jih je čim več. In ja, plešite.

zenska krici

Število komentarjev: 1
  1. denis pravi

    Moj nasvet: ne jemljite sebe preresno, presmejte se čez življenje in delajte samo to kar želite da bi drugi delali vam. Enostaven, a v praksi preizkušen recept za srečo v življenju.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen