Razpis za novega direktorja kranjske porodnišnice

1

Bolnišnica za ginekologijo in porodništvo Kranj je danes v Uradnem listu objavila razpis za mesto direktorja, ki bi funkcijo nastopil oktobra. Kandidature s programom dela in razvoja zavoda za mandatno obdobje štirih let je potrebno oddati v osmih dneh od objave razpisa.

Sedanja direktorica, pediatrinja Andreja Cerkvenik Škafar, je vodenje kranjske porodnišnice prevzela leta 2005. Na vprašanje STA, ali se namerava potegovati še za en mandat, pa je odgovorila, da želi skupaj s sodelavci uresničiti zastavljene projekte.

Bolnišnica za ginekologijo in porodništvo Kranj izvaja zdravstveno oskrbo žensk in novorojenčkov s spodnje Gorenjske, v zadnjih letih pa tudi iz ostalih delov Slovenije. Letno v Kranju opravijo okoli 1650 porodov, letos pa bodo po besedah direktorice to število verjetno presegli. Enako oziroma celo večje število porodov je po njenem mnenju rezultat dobro načrtovanega in na bolnika usmerjenega delovanja 121-članskega osebja.

Kot je za STA pojasnila Cerkvenik Škafarjeva, uvajajo nove operativne tehnike na področju ginekologije in diagnostične ter terapevtske metode, med njimi urodinamske preiskave, magnetoterapijo mišic medeničnega dna, akupunkturo in hipnozo. Lajšanje porodne bolečine je dostopno ves čas, omogočajo tudi naravne porode.

“Samo s skupnimi močmi, sodelovanjem in novimi projekti ob strokovnem in z izkušnjami podprtem vodenju, je možno dosegati rezultate, ki nas uvrščajo med najbolj iskane bolnišnice,” je poudarila direktorica in dodala, da za bolnike skrbijo celostno, k njim pa pristopajo individualno in strokovno. (sta)

kranjska porodnisnica

Bolnišnica za ginekologijo in porodništvo Kranj

Število komentarjev: 1
  1. Wow! This blog looks exactly like my old one!
    It’s on a entirely different subject but it has pretty much the same page layout and design. Wonderful choice of colors!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen