Po rokovanju z gotovino si večina ne umije rok, velika možnost bakteričnih okužb

1

Tri četrtine Evropejcev se strinja, da je treba biti pri stiku z denarjem previden, saj se na bankovcih in kovancih nabirajo različne bakterije. Kljub temu si le eden od petih po stiku z gotovino umije roke, kaže raziskava družbe Mastercard, ki jo je spomladi opravila med nekaj več 9000 Evropejci.

Vprašani so denar ocenili za eno bolj umazanih stvari. Ta se je tako uvrstil pred držala na javnih prevoznih sredstvih in skupne prigrizke, ki jih strežejo v lokalih. Raziskava je pokazala, da si vprašani pogosteje kot po rokovanju z denarjem roke umivajo po dotikanju živali ali po uporabi javnega prevoza.

Kot so pokazale predhodne raziskave, se na povprečnem evropskem bankovcu nahaja 26.000 kolonij bakterij. Zato nekateri opozarjajo, da je treba biti v času gripe in podobnih obolenj pozoren na pogostejše umivanje rok tudi po rokovanju z gotovino.

V Mastercardovi raziskavi je sodelovalo 9923 Evropejcev, starejših od 18 let. Vprašani so bili iz Velike Britanije, Nemčije, Francije, Španije, Danske, Poljske, Turčije, Grčije, Madžarske, Romunije, Češke in s Hrvaške, so še sporočili iz družbe. (sta)

evri denarnica

Število komentarjev: 1
  1. radovan pravi

    za 400.000 Slovencev ni straha, da bi se z evrov nalezli bakterij. Takšne bedarije pošljite forumu 21 in jih ne objavljajte poštenim ljudem, ker nimajo kaj preštevati.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen