Do 16. junija: Objavljen razpis za direktorja agencije Spirit

2

Javna agencija RS za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (Spirit) je danes objavila javni natečaj za direktorja. V agenciji bodo na prijave čakali 15 dni, to je do 16. junija, izbrani kandidat pa bo imenovan za dobo pet let.

Agencijo Spirit že slaba dva meseca kot vršilec dolžnosti direktorja vodi Tomaž Klemenc. Vlada ga je na ta položaj imenovala potem, ko ji je svet agencije februarja zaradi odgovornosti za netransparentnost pri izvajanju razpisa s področja razvoja novih produktov 2013-2015 predlagal razrešitev tedanjega v.d. direktorja Boštjana Skalarja.

Od kandidatov za direktorja s polnim mandatom se zahteva visokošolska izobrazba najmanj druge stopnje in vsaj deset let delovnih izkušenj. Biti morajo slovenski državljani in strokovnjaki na področju dela agencije, k prijavi pa morajo priložiti tudi pisno predstavitev vizije prednostnih nalog in razvoja agencije.

Agencija Spirit je nastala konec leta 2012, ko so se v enotno agencijo združili Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije, Slovenska turistična agencija in Tehnološka agencija Slovenije. Njene naloge so promocija slovenskega gospodarstva in Slovenije ter razvoj podjetništva, inovativnosti, tehnološkega razvoja, tujih investicij in internacionalizacije podjetij. Uradno je začela delovati 1. januarja 2013. (sta)

logotip SPIRIT_jpg

 

Št. komentarjev: 2
  1. MEFISTO pravi

    Še ena agencija za brisanje prahu po Ljubljanici.

  2. Mižek Figa pravi

    Bratuška je morala nekje zaposlit svoje pol politične prijatelje. Primerjava programa agencije z vladnim pove, da so bili brez dela.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen