Občina Tržič proti poravnavi z Aquaplusom

2

Na kranjskem okrožnem sodišču se je danes po daljšem času nadaljevala obravnava tožbe avstrijskega podjetja Aquaplus, ki zaradi nerealiziranega komunalnega projekta od tržiške občine terja 330.000 evrov. Poravnava ni bila uspešna, tržiška občina pa ob novih dokazih vztraja, da je tožba absurdna.

Tržiška občina se je bila na podlagi februarskega sklepa občinskega sveta pripravljena poravnati s podjetjem Aquaplus oziroma njegovim naslednikom, podjetjem Porr. Vendar je ponudila precej manjši znesek od 120.000 evrov, za kolikor se je pripravljeno poravnati avstrijsko podjetje. Poravnava tako ni uspela, na sodišču pa se je danes nadaljeval dokazni postopek.

Tržiška občina je predlagala zaslišanje bivšega župana Pavla Ruparja, ki je bil v povezavi s tem poslom tudi obsojen na enoletno zaporno kazen zaradi zlorabe uradnega položaja ali pravic. Rupar navaja, da je pri plačilu 40.000 evrov, ki naj bi jih po prepričanju sodišča sam spravil v žep, šlo za provizijo posredniku.

“Sedaj je situacija na kvadrat absurda. Nekdo, ki je v Sloveniji podkupoval, da bi prišel do posla, toži občino, da bi prišel še do dodatnega denarja, ker je posel padel v vodo,” je po današnji obravnavi za STA povedal tržiški župan Borut Sajovic.

Kot pravi, ima občina iz dneva v dan več argumentov v svojo korist. Na občini so tako prepričani, da je zadeva, ki sega v leto 2004, že zastarala, hkrati pa naj bi bila tudi vsebinsko absurdna. Občina tako tudi ne bo predlagala nove poravnave, saj pravniki ocenjujejo, da so nove okoliščine in pričanje Ruparja občini v korist. Sojenje se bo nadaljevalo septembra. (sta)

Trzic

Tržič

Št. komentarjev: 2
  1. bahti pravi

    To je pal čudno!! A ni ravno Občina in Sajovic zahtevala denar od Ruparja,kao da ga je dobil za plačilo stroškov k jih je imel PORR pa da te gotovine (budale?) ni kao potem na Občinski račun? A zdej pa trdi da je šlo za kao podkupovanje? A ni sodišče Ruparjo obsodilo,da mora denar vrnit pa še eno leto aresta je fasu? A bo potem po nedolžnem sedu,če zdaj govori,da je vse absurdo? Uf kaj tole smrdi..

  2. Q pravi

    Bedaki, ki niso v stanju povedati (napisati) enega stavka brez “kao”, se morajo vprašati, kdo jim je dal (podaril!) državljanstvo. Mrš.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen