DSFU objavil razpis za delovne štipendije za leto 2014

0

Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev (DSFU) je objavilo razpis za delovne štipendije s področja filma za leto 2014. Z delovnimi štipendijami prednostno podpira avtorje, ki nimajo pravice do denarnih
prispevkov iz knjižničnega nadomestila oziroma so s tega naslova deležni le manjših izplačil, a pomembno prispevajo k razvoju slovenske kulture.

DSFU bo dodelil eno štipendijo za vrhunske ustvarjalce v višini 2700 evrov bruto, eno potovalno štipendijo v višini 1370 evrov bruto ter dve štipendiji za perspektivne ustvarjalce v višini 1900 evrov bruto.

Prva je namenjena vrhunskim avtorjem s področja filma, druga kvalitetnim ustvarjalcem za priprave novih projektov v tujini, udeležbe na delavnicah, šolanjih, predstavitvah in podobno. Štipendija za perspektivne ustvarjalce pa je namenjena kvalitetnim, a še ne povsem uveljavljenim filmskim ustvarjalcem, piše v razpisu.

Nanj se lahko prijavijo fizične osebe s stalnim prebivališčem v Sloveniji ali fizične
osebe, ki ustvarjajo v slovenščini. Prijavitelj mora biti (so)avtor vsaj enega celovečernega ali kratkega igranega, dokumentarnega, animiranega ali eksperimentalnega filma, ki je bil kinematografsko distribuiran v Sloveniji oz. je bil uvrščen v tekmovalni spored nacionalnega filmskega festivala.

Razpis ni namenjen tistim, ki so v preteklih dveh letih že prejeli delovno štipendijo iz naslova knjižničnega nadomestila, ne glede na področje ustvarjanja in na vrsto dodeljene štipendije.

DSFU je razpis objavil na podlagi pogodbe z Javno agencijo za knjigo in z namenom podpiranja filmske ustvarjalnosti kot spodbude vrhunskim in perspektivnim filmskim ustvarjalcem. Prijave zbirajo do 16. junija, so sporočili iz društva. (sta)

film 355

Slika je simbolična

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen