Na Dunaju razstava artističnih kreacij čevljev

0

V dunajskem muzeju Kunst Haus Wien bo od 18. junija do 5. oktobra na ogled razstava z naslovom SHOEting Stars. Čevelj v umetnosti in oblikovanju. Na ogled bodo eksperimentalne kreacije čevljev izpod rok umetnikov, oblikovalcev in arhitektov.

Meje med oblikovanjem, rokodelstvom in umetnostjo so vedno bolj zabrisane, kar velja tudi za čevlje. Prihajajoča razstava v Kunst Haus Wien daje poudarek eksperimentalnim kreacijam čevljev: od arhitektonsko drznih obuval do majhnih skulptur in kritičnega ukvarjanja z etično-moralnimi vidiki umetnosti in družbe. Čevlji tokrat ne bodo v vlogi postranskega modnega projekta, ampak kot oblikovalski objekt z avtonomnim sporočilom.

Razstavljeni čevlji so unikati ali deli majhne serije proizvedenih obuval. Nekateri izmed njih predstavljajo samostojne skulpture ali provokacijo proti prevladujočim družbenim trendom. Izdelani so iz različnih materialov, kot so porcelan, keramika, plastika in steklo. Ker je poudarek na nenavadnih oblikah in materialih ter na emocionalni vrednosti, je njihova praktičnost odrinjena v ozadje, so sporočili iz agencija za stike z mestom Dunaj, Compress. (sta)

galerija cevlji

Lauren Johnstone  (2011)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen