Metliško vinsko vigred obiskalo več kot 20.000 ljudi

0

Metliško 32. Vinsko vigred, največjo tradicionalno turistično-vinarsko in kulturno-etnološko prireditev v Beli krajini, ki je potekala konec tedna, je obiskalo več kot 20.000 ljudi. Po podatkih prirediteljev so obiskovalci med drugim pojedli približno 230 jagenjčkov in odojkov ter popili več kot 10.000 litrov belokranjskega vina.

V grobem povprečju so prodali pol litra vina na obiskovalca. Prireditveni odbor 32. Vinske vigredi pa je sporočil, da je bil obisk letošnjega sklopa tamkajšnjih tridnevnih prireditev kljub slabemu vremenu dober in je presegel lanskega. Napor in trud, ki so ju vložili v pripravo in usklajevanje programa, sta bila povrnjena finančno in vsebinsko, so dodali.

Sicer na Vigredi še vedno prevladujejo mladi obiskovalci, hkrati pa so letos opazili povečan obisk srednje populacije. Z varnostno-redarskega vidika je bila prireditev neproblematična, tamkajšnja zdravstvena služba pa je imela malo dela, so ugotovili.

Da je bila prireditev uspešna, so po besedah prirediteljev potrdili tudi ponudniki hrane in pijače, ki so navedli, da so zaradi draginje letos prodali nekoliko manj pečenke, močno pa se je povečala prodaja preostale prehrane. Na prizorišču Vigredi so tudi prodali in razdelili več kot tisoč belokranjskih pogač.

Na treh odrih Vinske vigredi se je zvrstilo več kot 500 nastopajočih. Iz Ljubljane je v dežju v Metliko prikolesarilo 400 kolesarjev, na Urbanovem teku pa je sodelovalo nekaj več kot 120 tekačev, so še sporočili iz metliškega prireditvenega odbora. (sta)

metliska vigred

Metliška vinska vigred

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen