Aprila v ZDA pospešena gradnja novih stanovanjskih nepremičnin

2

Ameriška gradbena podjetja so v primerjavi z marcem aprila pospešila gradnjo novih stanovanjskih nepremičnin za 13,2 odstotka, kar je najhitrejša rast od novembra lani in predvsem posledica stanovanjskih gradenj. Gradnja hiš se je prav tako pospešila, vendar počasneje.

Gradbeniki so aprila, preračunano na letno ravne začeli graditi 1,07 milijona stanovanj in hiš. Gradnje enodružinskih hiš so se povečale za 0,8 odstotka na 649.000 enot, gradnje stanovanjskih objektov pa za kar 42,9 odstotka na 413.000 enot.

Stanovanjske objekte so aprila pospešeno gradili na severovzhodu in srednjem zahodu, kjer prihaja do razcveta po krču zaradi hude zime. Skupaj s hišami je gradnja na srednjem zahodu napredovala za 42,1 odstotka, na severovzhodu pa za 28,1 odstotka. Gradnja stanovanjskih nepremičnin je v primerjavi z marcem napredovala tudi na zahodu in sicer za 11,1 odstotka ter na jugu za 1,5 odstotka.

Pozitiven obet za naprej predstavlja tudi rast števila prošenj za nova gradbena dovoljenja, ki jih je bilo aprila v primerjavi z marcem, preračunano na letno raven, več za osem odstotkov oziroma skupaj 1,08 milijona. (sta)

stanovanje luksuzno

Št. komentarjev: 2
  1. b pravi

    Hanžek ni bil na nivoju. Dobra je bila tista…če bi imeli mi (ZL) toliko denarja, kakor SDS, bi bili zmagovalci volitev!
    SDS so delovali kakor stara, znucana vinilka, ki ob hreščanju preskakuje.

  2. b pravi

    mačkom SDS dostojno parirali. Pravzaprav presenetljivo dobro in vsaj meni, všečno.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen