Stečajni upravitelj SCT od Ivana Zidarja terja 3 milijone evrov!

1

Stečajni upravitelj SCT Leon Benigar Tošič je proti nekdanjemu direktorju SCT Ivanu Zidarju vložil tri milijone evrov težak premoženjskopravni zahtevek. Z njim terja škodo, ki naj bi jo Zidar povzročil s fiktivnimi posli s slamnatimi podjetji, poroča današnji Dnevnik. Zahtevek je zavaroval z vpisom obremenitve na dveh Zidarjevih hišah.

Podjetje, ki je leta 2011 končalo v stečaju, je od sodišča zahtevalo in tudi doseglo vpis več kot tri milijone evrov težke plombe na Zidarjevih nepremičninah v Zgornjem Kašlju.

Stečajni upravitelj SCT je zahtevek zavaroval z vpisom zaznambe prepovedi odtujitve in obremenitve na dveh od treh Zidarjevih hiš, katerih skupna vrednost po geodetski upravi komajda presega 500.000 evrov.

Do vknjižbe plombe na Zidarjevem premoženju je prišlo na podlagi premoženjskopravnega zahtevka, ki ga je stečajni upravitelj zahteval v enem od kazenskih postopkov proti Zidarju. Tako bo poskušal od nekdanjega direktorja in večinskega lastnika SCT iztožiti čim večji del škode, ki naj bi mu jo ta v obdobju od 2004 do 2008 prizadejal s fiktivnimi posli z različnimi slamnatimi podjetji.

Pri tem naj bi se k Zidarju vrnilo najmanj 900.000 evrov, kolikor so znašali pologi gotovine na njegove transakcijske račune in račune njegove soproge Vincencije Zidar.

V tej zadevi je specializirano tožilstvo lani poleti vložilo obtožnico, v kateri Zidarju v sostorilstvu z 20 obdolženci očita kaznivo dejanje zlorabe položaja. Tako naj bi Zidar skupaj z dvema članoma uprave SCT Aleksandrom Mezetom in Ivanom Šimuničem organiziral navidezno poslovanje z 12 podjetji, pri čemer naj ta storitev sploh ne bi opravila, SCT pa naj bi jim kljub temu poravnal račune.

Benigar Tošič je premoženjskopravni zahtevek vložil tudi proti preostalim obdolženim, večinoma gre za direktorje slamnatih podjetij, ki so članom uprave SCT naklepno pomagali pri kaznivem dejanju zlorabe položaja. (sta)

ivan zidar

Število komentarjev: 1
  1. Janez+ pravi

    Lani poleti je bila vložena obtožnica???
    In zdaj se nekje paca.
    Tov Zidar je namreč gradil avtoceste. Pri tem projektu je izginilo na gore denarja. In tov Zidar ve, kam je šel ta denar.
    Zato se obtožnica nekje paca, dokler ne bo zastarala.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen