Še eno razočaranje: Signali v Indijskem oceanu niso bili od črnih skrinjic

0

Avstralski iskalci pogrešanega malezijskega letala so sporočili, da signali, ki so jih dobivali doslej, najverjetneje niso signali od črnih skrinjic letala. To je pokazala akustična analiza signalov, je v Perthu sporočil koordinator iskalne akcije v Indijskem oceanu Angus Houston.

Iskanje se sicer nadaljuje in ladja Ocean Shield bo še naprej iskala morebitne signale s pogrešanega letala. Problem so baterije na črnih skrinjicah, ki so morda že ugasnile. Njihov 30-dnevni rok delovanja se je iztekel že 7. aprila, vendar pa baterije običajno delujejo tudi dlje, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa še dejal Houston.

Povedal je še, da se bodo na ladji Ocean Shield odločili, ali si bodo pri iskanju pomagali tudi z daljinsko vodeno podmornico. To bi potem lahko trajalo več dni. “Toda glede na informacije, ki jih imamo, ni nobenega preboja pri iskanju leta MH370,” je še dejal Houston.

Boeing 777 malezijske družbe Malaysia Airlines, ki je bil z 239 ljudmi na krovu na poti iz Kuala Lumpurja v Peking, je izginil 8. marca, ko se je za njim izgubila vsaka sled. Kasneje so ugotovili, da je letalo najverjetneje strmoglavilo v južnem Indijskem oceanu, vendar še niso našli nobenih njegovih ostankov. (sta)

boeing777 malaysia(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen