Roparji v Kromberku iz pošte odnesli dva kovčka z gotovino

0

Oboroženi in zamaskirani neznanci so v sredo okoli 21. ure oropali poštno ustanovo v Kromberku pri Novi Gorici. V objekt, v katerem so takrat še bili poštni uslužbenci, so vstopili nasilno. Eden od njih je uslužbencem ukazal, naj se uležejo na tla, nato pa so odnesli dva kovčka za prenos gotovine, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Med ropom ni bil nihče poškodovan. Storilci so z odtujenimi predmeti zapustili prostor in se odpeljali z osebnim vozilom znamke BMW X6.

Policisti in kriminalisti so takoj po obvestilu o kaznivem dejanju ropa začeli aktivnosti izsleditve storilcev in postavili blokadne točke. V neposredni bližini oropane ustanove so našli omenjeno vozilo, s katerim so se storilci odpeljali s kraja kaznivega dejanja. Vozilo je v požaru v celoti pogorelo, pojasnjujejo na novogoriški policijski upravi.

Okoliščine oboroženega ropa policija še preiskuje, po zdajšnjih ugotovitvah pa so roparji visoki od 170 do 180 centimetrov, srednje postave, oblečeni pa so bili v temna oblačila.

Policija vse morebitne očividce oziroma vse, ki bi lahko nudili koristne informacije, prosi, naj pokličejo na najbližjo policijsko postajo ali na interventno številko policije 113 oziroma na anonimni telefon policije 080 1200.

V zvezi z dogodkom policija še pojasnjuje, da lahko kot žrtev kaznivega ravnanja pomagate pri izsleditvi storilca tako, da si skušate zapomniti čim več podatkov o storilcu, kot so izgled storilca, smer bega, obleka, izrečene besede, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal.

“Prav tako ne spreminjajte kraja kaznivega dejanja oziroma počakajte do prihoda policistov in ne uničujte sledi, ki so pomembne za nadaljnjo preiskavo,” še poziva policija. (sta)

ropar banka(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen