LELJAK IN OMERZA ODKRILA PRVI GROB UDBAŠKE ŽRTVE. Crnogorac “pokopan” na Žalah, oznaka groba: N/46, vrsta 12, grob št.1.

162

Pred dnevi smo na Politikis.si poročali, da je arhivski raziskovalec in predsednik Društva za raziskovanje polpretekle zgodovine Roman Leljak ekskluzivno za Politikis.si razkril, da je samo še vprašanje časa, da se bo našlo truplo s strani Udbe likvidiranega Stjepana Crnogorca. Truplo pa naj bi bilo, sedaj pa pozor – samo en kilometer zračne linije od WTC-ja – na ljubljanskih Žalah!

Leljak je takrat za Politikis.si povedal: “Prejel sem telefonski klic zaposlenega na Žalah, kateri mi je potrdil, da je Stjepan Crnogorac bil pokopan v Žalah. V grob, ki so ga izkopali za redne pokope, so ponoči ta grob podaljšali za pol metra, dali truplo Crnogorca v grob in ga pokrili, naslednji dan pa opravili “normalni” pogreb. V tem trenutku še ne vemo, v katerem grobu je, verjamem pa, da bo to v krakem času zelo jasno. To postavlja na laž vse tiste medije, ki so pisali in poročali o tem, da je Crnogorac umrl v Afriki ali v Bosni. Crnogorca so likvidirali v Sloveniji, v Sloveniji je takrat imela sedež tudi t.i. Grupa A, za likvidacije, ki jih je vršila v tujini, kar pomeni, da je likvidacijo z lahkoto izvršila tudi v Sloveniji.”

Grob Crnogorca je sedaj lociran! Roman Leljak in publicist Igor Omerza sta ugotovila, da se truplo Crnogorca, ki ga je likvidirala Udba, nahaja v grobu z oznako: N/46, vrsta 12, grob št.1. Leljak in Omerza sta o tem že obvestila policijo, ki se bo sedaj končno vključila v preiskavo.

Gre tako rekoč za zgodovinsko odkritje, saj bo to sploh prvo najdeno truplo kakšne osebe v Sloveniji, ki jo je likvidirala zloglasna Udba.

Oglasila se je tudi že sestra pokojnega Crmogorca, Bernardina Crnogorac, ki bo sedaj od slovenskih oblasti zahtevala izkop trupla njenega umorjenega brata.

zaleLeljak in Omerza: Truplo Crnogorca leži na Žalah v grobu z oznako: N/46, vrsta 12, grob št.1. (fotografija je simbolična)

 

Št. komentarjev: 162
 1. runkl pravi

  Roman Leljak in Igor Omerza sta ugotovila, da je truplo Crnogorca, ki ga je likvidirala Udba, alah v grobu z oznako: Nt.1.

 2. mima mimika mimica pravi

  To si morate prebrati in zapomniti!

  O zločinu barjanski žena in deklet z strani domobrancev pod vodstvom zločinca Franca Fraklja so mnogi na žalost pozabili.

  Povedali bomo zelo kratek dogodek osebe FRANČIŠKE ŠTRUMBELJ kmetice iz Vrbljenja in mame osem zlatnih mladoletnih otrok.Njen moź je umrl v internaciji na Rabu.

  Dogodek se je zgodil na Lisičjem gradu pri Škofljici,kjer so jih domobranci pred pokolom pripeljali na “spoved”.

  “Presunljiv je bil prizor,ko je Frančiška Štrumbelj sredi kapele padla duhovniku pred noge in mu poljubovala oblačilo gorečo prošnjo:

  Gospod duhovnik,ČE SE NE USMILITE MENE,USMILITE SE VSAJ MOJIH OSMIH OTROK.Moža sem izgubila,sami so doma.TONČEK JE STAR ŠELE DVE LETI,IVAN SEDEM,MARIJA DESET.Kaj bodo REVČKI POČELI DOMA BREZ STARŠEV,BREZ NEGE in HRANE.

  Usmilite,usmilite se me!

  Iz duhovnikovih oči je švignil plamen:PROČ OD MENE.Partizanom si dajala jesti,otrokom ne.In je skušal z odločnim korakom zapustiti kapelo,toda njegove zadnje besede so Štrumbljovo tako razburile,da je kot ris planila pokonci in potegnila duhovnika nazaj,da se je ustavil in obrnil:Še enkrat mi recite,da nisem skrbela za otroke.Poglejte Boga tam na oltarju,on mi je priča,da sem vse svoje življenje posvetila otrokom,domu in polju. Vem kje je satan,je skoraj brez uma zakričala,da so vse zajete ženske za hip onemenele,v vaši duhovniški obleki!
  Domobranci so planili po njej in jo tepli na vso moč kolikor so jo mogli.

  Frančiška Škraba se je obrnila k drugemu duhovniku:

  Gospod posredujte,da me ne ustrelijo.Naj me raje pošljejo na delo v Nemčijo.DOMA SEM ZAPUSTILA DOBRO LETO STARO HČERKO in PETLETNEGA SINA. Mož jo je zaničljivo pogledal,dvignil glavo in kot božji oficir odkorakal iz kapele.
  Med tem časom so domobranci kričali na zajete ženske in jim govorili:
  PREKLETE PARTIZANSKE MATERE,KI STE RODILE PARTIZANE.MAR NAJ VAM BI SPOLOVILA ODGNILA.”

  Devet od desetih žensk su UBILI,samo eni ženski je uspelo pobegniti,kjer je za ta zločin zvedel ves svet.

  Na sliki je Frančiška Štrumbelj z nekaterimi svojimi otroci,ki so poleg očeta,ostali še BREZ SVOJE ZLATE MAME,KI JE NA KOLENIH DOMOBRANCE in NJIHOVE DUHOVNIKE MOLILA,DA JO PUSTIJO ZARADI OTROK,KER NIMA NOBEDEN ZA NJIH SKRBETI.

  UBILI SO JO IN TAKO SO HLADNA DOMOBRANSKA SRCA PUSTILI NA MILOST IN NEMILOST KRUTEMU SVETU,OSEM ZLATNIH OTROK BREZ SVOJE DRAGE MAMICE!

  p.s.
  dodal bi le: partizani so bili pravi slabiči. Le slabič lahko pusti toliko izdajalcev za seme! Odločnež namreč ne zapusti niti enega!

 3. keki pravi

  Te ni sram Runkl brezbožni, da še sedaj zabavljaš ko se je našla prva žrtev Udbe v Sloveniji. Mamicu ti brezbožno!

 4. Ugotovitve pravi

  Socialistično srbski podmladek že onanira na zaklane ljudi.

 5. runkl pravi

  ej keki speli se…jas sn samo skopiro šlamastiko iz politokisovega članka, predno so popravli…Čudim se edino, da me niso brisali…

 6. klemen pravi

  Udba barabska in barbarska, pa se je vendarle zgodilo, da so okostnjaki začeli padati iz omar oz. trupla iz prirejenih grobov!

 7. rožle pravi

  Laz Leljaka in Omerze…..

 8. feri pravi

  Ko prebiram komentarje nekaterih levuharskih skeptikov in pokvarjencev me je sram, da imajo isto nacionalnost kot jaz. Ti si jo namreč ne zaslužijo. Vsaka čast Romanu…

 9. Zaza pravi

  “Runkl” a ti cele dneve sediš za računalnikom, nimaš drugega dela?

 10. runkl pravi

  Zaza, kaj ti si iz uredništva politokisa, pa ti je zdaj nerodno?

 11. Janez+ pravi

  Mima mimimika itd
  kaj si ugotovil, da nas do sedaj še niso dovolj futrali s takimi zgodbami?

  Pa glej, boš pa ti pobijal, ne? Saj si pripravljen, mar nisi? Po pol litra šnopsa bi ga rad videl tistega, ki bi ti ušel.
  Bolnik.

 12. samo vprašam pravi

  Kako je tisti “zaposleni” na Žalah vedel, da gre za Crnogorca?

 13. kulisa pravi

  Si že bil pri psihiatru, runkl? Vzemi s seboj še mimo-mimico… Pašete skupaj, klavci in lažnivci!

 14. tigra pravi

  No seveda lahko pričakujemo, da bodo dnk analizo opravili tisti strici, ki so pravilno ugotovili, da francetov tajnik ni petrov oče…..

 15. Janez+ pravi

  Bo pač treba še počakati kakšen dan ali dva, pa se bo razkrilo, ali je res ali ne. Konec koncev lahko pomaga tudi DNA.

 16. Janez+ pravi

  Hehe, če rezultat ni tak, kot nam ustreza, potem je vmes goljufija.
  Kam nas je pripeljalo skoraj 70 let enoumja…

 17. rabim pomoč pravi

  Ne najdem nobenega registriranega Društva za raziskovanje polpretekle zgodovine. Kdaj je bil ustanovljen in s katerimi ustanovnimi člani?

 18. paq še nekaj pravi

  Pred časom ste preganjali tistega klošarja Fidela, ki se je logiral v knjižnici. Tistih bolj pokvarjenih ne bodo našli nikoli, kajne Politikis, saj se tu lahko prijavljaš z lažnimi el. naslovi.

 19. paq še nekaj pravi

  Zato pa so bili razni vsi strpni tako pogumni v zmerjanju!

 20. klinček pravi

  Kdo le “financira poštenjaka” Leljaka pri njegovih “podvigih”. Mogoče mu je ostalo kaj denarja od tistih, ki jih je nategnil pri nakupih avtomobilov s podjetjem Avtoprim Maribor?

 21. belemiške - uu pravi

  ali nista to tista dva, ki sta bila včasih pri ta “tajnih” v službi. Onadva bosta že vedela,
  raja pa je čedalje bolj lačna, ker preusmerjata pozornost od aktualnih problemov: Kdo so lopovi, ki so pokradli slovenijo?

 22. runkl pravi

  Kulisa, to so napisali na politokisu. Ni na mojem zelniku zrastlo. Jas sem si jih samo privoščo, ker so tako nepozorni, kaj objavijo. Tudi nicki, kot so “lepena”, “samo” in še nekateri drugi, izvirajo iz uredništva. Napako sicer hitro skušajo popraviti a sem jih že večkrat ujel. Umetno ustvarjajo s svojimi, tudi vulgarnimi kratkimi komentarji…hudo kri, da bi izzvali komentatorje v objavljanje, velikokrat neprimernih odzivov. Upam, da zdaj mojo intervencijo razumeš. Pomisli malo…odkod bi jaz – meni neznano truplo povezal z Alahom in ga umestil v nek grob…Nt.1
  Upoštevaj, da besede Alah, sam niti pod razno, ne bi zatipkal z malo začetnico.

  Kar se tiče mimice, se z objavo njenega teksta na tem mestu – ne strinjam. Nisem pa še dovolj v formi, da bi konkretno, že po defaultu, popljuval pokvarjenca Ljeljačino.

 23. Miran pravi

  Ja, grozhn res.
  Našl so truplo ustaša, ki je organiziral povojne vpade v Jugoslavijo.

  A je še kje kakšna obskurna organizacija, kot je SDS, ki nam tedensko servira take monade?

 24. ober pravi

  Dva šarlatana željna medijske pozornosti v akciji.Res sem radoveden kdaj jih bodo mediji začeli oslovljavati kot amaterje, ki si želijo pozornost publike, in jih nehali naslavljati kot nevem kakšne raziskovalce in zgodovinarje.

 25. tilen pravi

  @bedasti klincek. Avtoprim? Prim se ti raje za sosedovega rdecega k*rca.

 26. Janez+ pravi

  Nisem še dovolj v formi…
  A zdej se to tko reče?

 27. Skeptik pravi

  @keki pravi:
  15. 04. 2014 at 14:04 Te ni sram Runkl brezbožni, da še sedaj zabavljaš ko se je našla prva žrtev Udbe v Sloveniji. Mamicu ti brezbožno!
  __________
  Zločinska UDBA, leta 1972 pa je padla njena prva in verjetno poslednja žrtev v Sloveniji………
  Sicer pa če je bil Crnogorac sotrudnik ustaške tolpe ki je vpadla v Bosno, naj mu bo lahka zemlja, kaj drugega pa si ni zaslužil.

 28. Janez+ pravi

  Šarlatana, medijska pozornost, likvidiran ustaš….
  Kaj vse je bolj pomembno od dejstva, da so v miru brez sojenja ubili človeka
  Zakaj ga niso pripeljali v Slovenijo in mu sodili, temu Crnogorcu. Bi lahko lep propagandni proces izvedli, pa so ga raje likvidirali. Ni bilo dovolj dokazov?
  No, če bi špekuliral s tako lahkoto kot to počno nekateri trdno prepičani na tej strani, bi me lahko odneslo v področje vohunskih trilerjev, kriminalk itd.

 29. runkl pravi

  ma, janes+…saj veš kva sm mislu…In vino veriitas… 😉

 30. runkl pravi

  Potegnimo vzporednico s:

  Teroristični napad v Münchnu se je zgodil med poletnimi olimpijskimi igrami leta 1972, ko je skupina 8 teroristov palestinske teroristične skupine Črni september napadla, ugrabila in ubila 11 izraelskih športnikov, ki so sodelovali na olimpijskih igrah. Nekateri talci so umrli med samo ugrabitvijo, medtem ko je bilo 9 ubitih med neuspešno reševalno akcijo.

  Kako bi Mosad reagiral, če bi bil obveščen, kaj se pripravlja?

 31. miha pravi

  Ko ga bodo odkopali in z obredom ponovno pokopali, bosta tam tudi Kučan in Zemljarič? Sam vprašam, sicer je to retorično vprašanje.

 32. rdeče morje pravi

  miha pravi:
  15. 04. 2014 at 15:46
  Ko ga bodo odkopali in z obredom ponovno pokopali, bosta tam tudi Kučan in Zemljarič? Sam vprašam, sicer je to retorično vprašanje.

  ————————————————————

  pa tudi miha s. ne bo manjkal !

 33. runkl pravi

  @miha, hudo dvomim, da je takrat 31 letni pravnik Millan Kučan imel kakšno besedo v primeru Crnogorac. Po mojem skromnem prepričanju je bil o zadevi le usmerjeno seznanjen.

 34. Frančišek pravi

  Hvala Bogu!
  Hvala častnemu človeku, ki je vedel, da ga samo Resnica osvobaja.
  Blagohotem Mir svojcem mladeniča Crnogorca.

  Onim nečastnim zlim ljudem, ki so vodili nečloveški in morilski sistem
  ,ki so odrejali umore ali pa so morili , pa naj končno pride spoznanje, da niso nedotakljivi in, da prihajajo njihove pošastne ure negotovosti nemira , verjetja v odgovornost na tem svetu in v končne hude kazni.

 35. runkl pravi

  @Frančišek…v imenu resnice te prosim, da Blagohotni Mir nakloniš tudi svojcem nedolžnih žrtev terorja.

  —————————————

  Po različnih ocenah je t. i. skrajna emigracija med letoma 1945 in 1984 izvršila več kot 600 terorističnih napadov proti Jugoslaviji. Med bombami je bila najbolj “znana” tista, ki je leta 1968 eksplodirala v beograjskem kinu “20. oktober”. Tam je bilo ranjenih 90 ljudi, eden pa je umrl. Skupaj je v različnih terorističnih akcijah umrlo več kot 120 ljudi, med njimi tudi šest diplomatov.

 36. cvili možek pravi

  runkl 15:37 ne pričakuj odgovora.Ovce trenutno pasejo.

 37. JOJ pravi

  @mima, mimika, mimica, 45 let po vojni smo poslušali dan na dan, kakšne zločine so počeli domobranci, sedaj pa pusti, prosim, da še druga stran pride do besede! Prav?

 38. runkl pravi

  Možek, saj vem, da bi me utopili v žlički vode, ker jim z enostavno logiko rušim koncept. Jebbat ga…

  JOJ, pusti mimico. Loti se mene!

 39. xyx pravi

  mima mimika mimica – Ma ti si odozgo! Najprej se nauči slovensko potem pa tipkaj!

 40. KONVERTIT pravi

  DRagi @runkl
  Seveda je odlično. če se sam s sabo strinjaš!
  Za druge pa je preveč butasto, da bi te razumeli!
  Naj te potolažim, da te popolnoma razumem!
  Živiš v laži in se bojiš resnice od katere bežiš pa ji ne moreš uiti!

  Tvoji časi so nepreklicno postali lanski sneg!
  Seveda ti najraje govoriš o lanskem snegu!
  Seveda te bomo videli jutri in pojutrišnjem in nam boš še pripovedoval laži in pravljice!

 41. runkl pravi

  seveda, seveda , seveda…

 42. bogomir pravi

  rUNKL-PLAZ SE JE SPROŽIL.RDEČ A GAMAD SE HITROSTNO SESUVA.KAJ PA TI’????????

 43. KONVERTIT pravi

  DRagi @runkl
  Seveda je odlično. če se sam s sabo strinjaš!

  Pridi, ko boš naredil domačo nalogo in posodobil pravljice!
  Le redki še vedno niso naredili domače naloge in sanjajo socializem!
  Pridi, ko boš lahko govoril v svojem imenu in ne po navodilih in za denar!

 44. KONVERTIT pravi

  DRagi @runkl

  Ne smeši se tako ko levica v parlamentu, ki kljub kameram laže odprto in javno!

 45. Markus pravi

  Runkl a si si ze zvil enga, ti čunka frdamana jointa iz ganje , model

 46. abrakadabra pravi

  Runkl res sedi cel dan v knjižnici pred računalnikom in piše oslarije. Izgleda da je to eden tistih komunističnih prvoborcev, ki živi na naš račun. No, pa saj bodo tudi prvoborci nekoč pocrkali.

 47. bozicek pravi

  Obcutek imam, da so na desni nekateri nagnjeni k nekrofiliji, vedno bolj se sučejo okoli grobov.

 48. alfa pravi

  Število občudovalcev zločinske SDV v Sloveniji je še vedno veliko. Upam da bodo zdaj šefi SDV plačali najem groba za 40 let. Iz svojega žepa. V kakšni državi smo živeli pa je lahko sedaj jasno še najbolj v glavo udarjenemu častilcu rdeče zvezde.

 49. KONVERTIT pravi

  Dragi @Runkl ali res sediš cel dan v knjižnici pred računalnikom in pišeš kar že pišeš?
  Ali si res eden od klatežev, brezdomcev, zadrogirancev, ki jih najema zločinska mafija, ki se je včasih imenovala partija?

 50. MEFISTO pravi

  Slabo se piše deželi, v kateri imajo runkli prvo in zdnjo besedo.

 51. bozicek pravi

  Konvertit, a si ta nick izbral v cast velikega vodje g. JJ-a?

 52. KONVERTIT pravi

  Prijatelj božičnih večerov in lanskega snega!

  Za velikost JJ pa skrbiš kar ti sam! Vsakič ko ga omeniš je 5 mm večji!

 53. srečko pravi

  Vsaka država ima nek “svet za nacionalno varnost” v sklopu katerega se sprejemajo zaščitna sredstva in ukrepi za zaščito ustavne ureditve,ki je v veljavi. Zaščititi je seveda treba tudi državno ozemlje in vse ostalo.
  Vsak torek se sestane v Washingtonu svet strokovnjakov za nacionalno varnost,ki sestavi poimensko “listo za odstrel” posameznikov ali skupin z vsega sveta. Predsednik Obama nato ustno (nobenih pisnih ukazov,ki bi ga lahko bremenili) potrdi te izvensodne likvidacije,ki jih nato izvedejo s “Troti”. Tarče,katerih identiteta ni znana,pa izsledijo s pomočjo IP številk,spremljanja GSM številk,”voice recognition” sistema in ostalih – po izsleditvi,jih likvidirajo lokalni pogodbeni “cleanerji”,ki poskrbijo za izginotje posmrtnih ostankov. Amen!

 54. Janez+ pravi

  In zato so ZDA tako priljubljene pri nas.
  In zato je tudi bivši režim tako priljubljen, pri nas, seveda.

 55. KONVERTIT pravi

  Aha!! Nisem vedel!
  Torej katera stranka daje navodila tej tajni politični policiji, da likvidira njeno politično konkurenco?

  Več o sovjetih in tajnih političnih policijah in zločinih ki gredo v milijone

  http://www.youtube.com/watch?v=LyJkZegSJQE

 56. Caetano pravi

  Bravo!!!

 57. mahh pravi

  hvala srećko, da vsakić dokazuješ demokratično omejenost čisto vsakega opranoglavega balkanskega rdećuha.
  ni isto demokratična PRAVNA demokratična država in totalitarna komunistična lai nacistična država. ni isto.

  čeprav vem, da sanjaš , da bi se vrnili časi, ko ste lahko klali vse vprek, vsak moteć element, vsakega drugače mislečega.

 58. profil pravi

  A o Goršetu ne bo članka?
  Aja, ni iz prave stranke, da bi ga šimfali.. 🙂

 59. mahh pravi

  ampak spomnite se, dokler obstaja demokracija lahko vsi povemo naš mnenje, tudi skrajneži tipa srečko, ko pa zavladajo skrajneži tipa srečko, pa se o demokraciji ne sme niti več govori ti.
  vsi vemo, da vsi NORMALNI raje živijo demokratičnih državah (če le morejo prečkako morja, gore itd., da pridejo sem) , medtem pa NIHČE noče “se preseliti” v sanjske totalitarne črne (danes muslići) ali rdeče (sovjeti) rajhe.

 60. 54377 pravi

  Baje se v tem grobu skriva Časar..

 61. runkl pravi

  Kurnk, sn iz knižnice šel spit en Hajneken, ker so mi jo dol zaprli. Pridem domu, kresnem peceja pa čekiram, kva dogaja. Sn koga vmes raspizzdo al ne…hahahaha…šok. Ko plaz v Alpah, jas pa bres žolne. Ne vem kje bi začel, zato malo potrplenja, prosim.

 62. runkl pravi

  @kovertit…na tvojem linku se mi je otpr sere Tanko. Je to sodobna pravlica? Veš mogoče, kako je zadovoljen v službi mimo vrste, njegov sin?

 63. bozicek pravi

  @Konvertit, nisem vedu, da si JJ pusca cupo.

 64. runkl pravi

  @Markus…kaka nova dihtunga ti nebi škodla… 😀 😀

 65. runkl pravi

  …skoro sn ti prlimo link ot Bitlsof… Let it bee, te pa zagledam…bozicek…hahahaha

 66. runkl pravi

  @abra…z tabo pa nebi šel na pir. Bi mi znal z besedami opisat, kakšen je tvoj občutek zadovoljstva ob nekoga smrti, ki ti ni bil ljub?

 67. časar pravi

  54377
  Lažeš kradeš bolhe ješ. Jaz sem v kleti CD. Tam je zelo varno, mi je nekdo povedal.

 68. runkl pravi

  @alfa, takrat se mi ni zdelo, da sem živel v tako gnili državi, kakor danes. Bil sem skoraj tako navdušen, kakor miličnik…

 69. runkl pravi

  Toniju Mrlaku to ravno ni bilo srečno naključje…

 70. polito olje pravi

  In kaj zdaj, bodo čefurskega terorista ven skopali, ali kaj..

 71. runkl pravi

  @konvertit…edino kar drži je beseda…včasih

 72. runkl pravi

  @Mefo…pujsi so ob pogledu name… zadovoljni. Skromnost je lepa čednost.

 73. runkl pravi

  @konvertit

  ————————————

  Za velikost JJ pa skrbiš kar ti sam! Vsakič ko ga omeniš je 5 mm večji!

  ————————————

  Pričujoč stavek je pripisati prvošolčku. Veš mogoče kako velik je Alah v mm?

 74. MEFISTO pravi

  kulisa pravi:
  15. 04. 2014 at 14:46

  Si že bil pri psihiatru, runkl? Vzemi s seboj še mimo-mimico… Pašete skupaj, klavci in lažnivci!
  ——————————————————————————————–

  Ne pošiljaj runkla k psihiatru.

  Se mu bo zmešalo.

  NAENKRAT BO NAMREČ PRED NJIM NEKAJ STO IMEN IN VSAKO BO BOLJ HECNO OD PREJŠNJEGA.

 75. Tone-1 pravi

  CK KPS;TIK,TAK BIJE URA.

 76. runkl pravi

  @konvertit

  namesto Stalina in Hitlera pa množice mrtvih iz tvojega linka si sproščeno oglejmo, kako so videli ječo narodov, primerljivo danes s Severno Korejo, Američani…ko bil sem mlad…

  https://www.youtube.com/watch?v=0RRnCnO1Y2c

 77. KONVERTIT pravi

  Prijateljček @runkl
  Kadar ne komentiraš si še kar prijeten!
  Vem pa da so Tito, Stalin in Kučan vsi pod 168 cm!

 78. runkl pravi

  Mefo, si ziher, da je kulisa skužo, kaj si mu hoto povedat?

 79. runkl pravi

  @konvertit…misliš, so vsi našteti veliki pod 168 cm?

 80. runkl pravi

  @konvertit…oglej si link, brez strahu. Žal ni podnapisov. Nmau čez Izaro pa boš sigurno razumel…

 81. runkl pravi

  pa še en komentar iz mojega linkanega videa:

  once again: this is not a political forum. i removed some of the outrageous or obscene comments. this video is shared for nostalgic and social historical reasons. i did not make this video; i am not from former yugoslavia; i am married to a man who identifies himself as serbian from the former yugoslavia.

 82. takle mamo pravi

  A Leljak je svojim žrtvam že vrnil denar, ki jim ga je ukradel? Če ne, naj začne vračati denar, grobove pa prepusti tistim, ki nimajo toliko oškodovancev na vesti.

 83. KONVERTIT pravi

  Če si normalen, si danes najprej zaveden Slovenec in se požvižgaš na Rusijo in naše zaljubljence v socializem!
  Socializem je le za partijsko oligarhijo in nesposobneže!
  Sposobni in inteligentni pa v socializmu nimajo mesta in odhajajo v tujino!
  “Kadar si mrtev, tega sam ne opaziš! Opazijo pa tvoji sorodniki!
  To pa velja tudi za norost, ki je sam prav tako ne vidiš!”

 84. KONVERTIT pravi

  When you are dead, you don’t know you are dead. It is difficult only for the others.

  It is the same when you are stupid.

 85. Marjetka+ pravi

  Fantje: sedanjost kliče.
  Lep pozdrav vsem iz 2014 🙂

  p.s.boli me qrac kdaj/kje/kako so pobili teroriste ki zeleli napasti SFRJ – vazno zgolj, da so jih in tako zadostili narodni casti.

 86. KONVERTIT pravi

  Komunisti so vsem svojim žrtvam lepili etikete!
  Jih zasliševali, mučili in nato likvidirane slikali z orožjem! Orožjem iz kakšnega partijskega arzenala!
  Kaj pa je za partijo nekaj likvidiranih gor ali dol, če so jih pred tem pobili milijon!

 87. srečko pravi

  Konvertit,

  ne vem čemu je treba omenjati politično konkurenco? Navedel sem rutino po kateri se vedejo v ZDA. Ustrezne službe identificirajo nevarne in potencionalno nevarne posameznike in skupine,ki bi lahko ogrozile “american way of life” ali njihovo ozemlje ter jih skrbno selekcionirajo – sledi ukrepanje v smeri likvidacije ali nevtralizacije. To je to. Nobena stranka ne daje nobenih ukazov – tem službam jih v ZDA tudi ne more – edini,ki je merodajen je PRESIDENT!

 88. KONVERTIT pravi

  PRESIDENT republican OR democrat?

 89. KONVERTIT pravi

  Kaj pa NKVD in milijoni likvidiranih? Je to primerljivo?

  Pa vse partijske tajne politične policije! Ni nobene partije bret likvidatorjev konkurence ( potencialne politične in potencialne ekonomske in potencialne ….)!

 90. srečko pravi

  Konvertit,
  Po kakšni logiki me uvrščaš med nekake “skrajneže”? Navajam ti državne uzance iz IZVOZNICE demokracije – ZDA. Morda misliš,da tamkajšnji svet za nacionalno varnost sprašuje koga iz Bruxellesa ali Vatikana,če smejo likvidirati kakšno skupino skrajnežev iz Jemna? Morda meniš,da Američani vprašajo nemške oblasti,če lahko iz elektronskega centra v ZRN,vodijo jate “Trotov” po vsem svetu,in opravljajo “čistilne akcije” z vsemi kolateralnimi učinki vred?
  Že jutri ti bo Obama resno predaval o demokraciji,ki da je temelj vsega “svobodnega sveta”.

 91. KONVERTIT pravi

  Še vsaka mafija ima svoje likvidatorje ali pa jih najame za določeno nalogo! Delajo enako kot partija le, da ne pripovedujejo pravljic o komunizmu, ki bo prišel ćez 300 let!

 92. robi pravi

  In se sedaj vračamo 70 let nazaj….Hvala leljak,baraba in prevarant in hvala sds……Vesel sem tega.Uničili ste to državo,janez janša jo je tudi dvakrat-Leljak,nesi si tega hrvata domov v dnevno…..Pa naj ti on vrne kaj si nam slovencem pokradel…Pionirček,komunist,udbaš in pi ZDA!

 93. KONVERTIT pravi

  Ker si preveč enostransko omejen, naj te opozorim na eno malenkost, ki jo vedno spregledaš! Kjer je ZDA je prisotna tudi Rusija! Le da je Rusija vedno na strani diktature!
  Niti ena vojna ni brez prisotnosti Rusije (prej CCCP)! Pomagajo pa jim š Kuba in Kitajska!

 94. srečko pravi

  Konvertit,

  ….pa daj poskusi nekoliko mahj uporabljati strupnike in raje malce realneje pokomentiraj moje navedbe. Lahko me tudi argumentirano demantiraš – osredotoči pa se na vsebino o kateri govorim in ne manipuliraj z nekimi spekulacijami in teorijami zarot.
  Kot delodajalec že po difoltu ne morem bili “balkanski levičar”,kar ti tako zlahka gre z jezika….

 95. srečko pravi

  Konvertit,

  ko nekdo v ZDA postane President pomeni,da je President vseh Američanov in vseh strank. Le v Sloveniji si nekatere partije dovoljujejo nedržavotvorno stališče,da je nek Predsednik manj ali sploh ne- njihov.
  No,pa saj to je pričakovano tako. Te stranke so tako ali tako samo izpostave Vatikana ali evropskega heimatdienstovstva….

 96. hugo pravi

  Hvala bogu, da so ga našli. Ko ga bodo izgrebli, ga bodo lahko vsaj po krščansko pokopali. Ne pa da so ga vrgli v luknjo kot zadnjega psa.

 97. robi pravi

  arhivski raziskovalec????
  Lopov,baraba,obsojenec,prevarant,udbaš,…..Še naprej?????

 98. robi pravi

  hugo pravi:
  15. 04. 2014 at 23:15

  Hvala bogu, da so ga našli. Ko ga bodo izgrebli, ga bodo lahko vsaj po krščansko pokopali. Ne pa da so ga vrgli v luknjo kot zadnjega psa.

  Nesi si ga domov v dnevno sobo…..

 99. dule pravi

  VAMPIRJI UDBE , BRANIJO VAMPIRJE – saj pa krvnik je krvnik.

 100. Kr en pravi

  Tole bo še zanimivo, kako se bo Leljak izvlekel iz tegale (kot se recimo še ni iz izjav pred tremi meseci, da bo Avstrijska policija prišla po Zemljariča).
  Poglejmo možne razplete:
  – Policija ne začne podrobne preiskave in odkopa, ker priča noče podat izjave (oz sploh ne obstaja) -> janševiki bodo zagnali vik in krik, da je Kučan prepovedal policiji
  – Policija začne preiskavo in celo prekoplje grob, pa ne najde nič -> janševiki bodo cvilili, da so Kučan in njegovi postfestum prekopali ostanke, da bi zakrili sledi
  – Policija dejansko najde kako truplo, da DNK analiza pokaže, da ni crnogorac -> janševiki bodo cvilili, da so testi lažni, ker je Kučan prepovedal objavo pravih
  – Policija najde neko truplo, DNK pokaže da bi lahko bil crnogorac -> praktično nemogoče, saj so imeli mnogo možnosti da ga skrijejo kje drugje kot pa na Žalah vpričo ne zapriseženih grobarjev

  torej, leljo, katera od prvih treh možnosti se bo zgodila?

 101. robi pravi

  Na tej parceli sem se pa jaz sposral…Čudo je ta leljak,ko je našel moj drek…..Bo ga tudi kaj pojedel,da mu ne smrdi iz ust????Prevarant zabiti,ni vreden da si zjutraj na kruh marmelado namaže!!!!!!!!!!!!

 102. xyx pravi

  jugosi pravijo partija jaz Slovenec pa stranka. Pri nas je bila komunistična stranka na jugu pa partija!

 103. Marjetka+ pravi

  Domobranci belogardisti kolaboracionisti

 104. Marjetka+ pravi

  Partizani

 105. Marjetka+ pravi

  To sem dobila in želim deliti z vami:

  »Ker sam živim v Nemčiji in sicer v Berlinu se velikokrat zatekam v tukajšnje knjižnice (univerzitetno) in prebiram originalno arhivsko gradivo. Prav zanimalo me je kakšen material obstoja na temo slovenskega domobranstva in belogardizma. Po podatkih univerzitetne knjižnice je nekaj deset tisoč dokumentov iz obdobja 1941 – 1945 kjer so omenjani in Domobranci in Belogardisti in skorajda vedno tudi partizani. Dejstvo je da v vseh teh dokumentih ki nosilo glavo Ministrstvo za informacije, Gestapo, poveljstvo Wafen SS, Poveljstvo Wermacht in Abwer.”

 106. Marjetka+ pravi

  nadaljujem
  “V vseh teh dokumentih so Domobranci in Belogardisti skupaj s svojimi regionalnimi paravojaškimi organizacijami kot so Črna Roka, Vaske Straže itd. klasificirane kakor nemske zavezniške enote na katere se poleg vojske zanaša tudi Gestapo in Abwer. Veliko dokumentov natančno opisuje skupne akcije proti partizanom, proti partizanskim družinam in simpatizerjem.”

 107. Marjetka+ pravi

  Nadaljujem
  “Obstoja cela kopica dokumentov kjer so Belogardisti in Domobranci pošiljali poročila o usmrtitvah ujetih ranjenih partizanov ki so podlegli med zasliševanjem, partizanskih družin in simpatizerjev. Glavni vir obveščanja o sovražnikih III Reicha so bili duhovniki, ki so zelo dobro sodelovali z nemskimi oblastmi.”

 108. Marjetka+ pravi

  Wikipedija

 109. Marjetka+ pravi

  Spet ne dela

 110. Marjetka+ pravi

  Lahko pa si pogledate tudi najbolj priznano enciklopedijo na svetu –

 111. Marjetka+ pravi

  tu boste našli vse na to temo in sicer brez dlake na jeziku, pripravite se na globoko razočaranje.

 112. Marjetka+ pravi

  Na drugi strani vam bodo isti viri pojasnili vlogo partizanstva in kdo so to bili. Ali veste da je samo 15% partizanov bilo komunistov, ostalo so bili hudo verni in manj verni patrioti in svobodoljubni ljudje. Ti verniki niso verjeli v Cerkev ampak v Boga kar pa je velika razlika, verjeli so v svobodo in neodvisnost.

 113. Marjetka+ pravi

  Ponovno vas vabim da si ogledate kdo so bili zavezniki in na seznamu zaveznikov – oh glej ga hudiča, našli boste partizane in ne Belogardiste in Domobrance. Partizani so bili zavezniška sila v boju proti nacizmu in domačim izdajalcem. To je zelo, zelo neprijetno za vas ki ste belo pobarvani, ampak zgodovine je ne more spremeniti vaš vaški župnik. Zgodovina je svetovna in je zapisana v vseh knjigah ne glede na to a je vam osebno všeč ali ne.

 114. Marjetka+ pravi

  Domobranci, Belogardisti in njihove organizacije so javno razglašeni kot domači izdajalci oz. kolaboracionisti nacistične Nemčije med drugo svetovno vojno.

 115. Marjetka+ pravi

  Dejstvo je, da bi po vojnem pravu vsakdo ki se ga okarakterizira kot izdajalca moral biti ustreljen in še danes izdajstvo (veleizdaja v tem primeru) v večini držav nosi smrtno kazen v času vojne in po njej. V ZDA se danes se izdajstvo v miru (Snowden) kaznuje s smrtno kaznijo.

  Lep pozdrav iz Berlina

  Peter Pan«

 116. aloysius Premk pravi

  Tisto kar je mimika skopirala iz neke parijske brosure in nalimala,je cista izmisljotina.Take storije so komaki,setavljali in sirili med ljudstvo,da bodo nekoc njihova hudodelstva opravicena!

 117. aloysius Premk pravi

  Marjetka+ pravi:
  16. 04. 2014 at 00:48

  Domobranci, Belogardisti in njihove organizacije so javno razglašeni kot domači izdajalci oz. kolaboracionisti nacistične Nemčije med drugo svetovno vojno.

  To so kommunisti zelo uspesno napumpali slovensko svojat.Nikoli pa ne povedo,zakaj so sploh bile ustanovljene vaske straze in kasneje domobranstvo.Obe besedi tocno povejo pomen,partizani=partija,domobranci pa branitele slovenskih domov.Koliko svjnjarij je ena ali druga stranka povzrocila je fantasticna razlika.Partijski voditelji so imeli vse v rokah in so s propagando lahko delali,kar so hoteli.Jaz sem vse dozivel in vem kaj govorim,zdaj pa uzivam mastno penzijo na divjem zahodu!

 118. Marjetka+ pravi

  Kot receno:
  Imas napisano KJE vse je crpal dokumente! Se celo v NEMSKI narodni knjiznici! Haha se Nemci so vedeli da so domosranci s-mrad!

  In ne bluzi s tvojim ze prezvecenim odgovorom zakaj so se pojavili domosranci. Stvar je jasna: da bi pomagali nacizmu.
  Zato hvala vsakemu partizanu za vsako pobito domosransko glavo-zal so (kot so znani) bili malo povrsni in niso scistili do konca.

 119. Narim pravi

  Dve novici:

  Zveza prijateljev mladine : skladišča so prazna otroci so lačni.

  Križišče Kozarje na Lj. obvoznici postavili bodo razsvetljavo koštala bo 1 milijon evrov. Do sedaj (30 let) je bilo križišče v temi.

  Živela samostojnost !
  Proklet Kučan.
  Pahor ograje štriha.

  Pomanem si oči in se fprašam pa kdo je v tej deželi nor ?

  Aja najdl so nekoga pokopanega.

 120. Skeptik pravi

  @robi pravi:
  15. 04. 2014 at 22:41 In se sedaj vračamo 70 let nazaj….Hvala leljak,baraba in prevarant in hvala sds……
  _________________________________
  Res lepa hvala, stranka pa vedno bolj spominja na kup časarjev za katerimi je razpisana tiralica in lovšinov, ki jim je v kratkem času skoraj uspelo uničiti dobro stoječe firme z nakazili v lihtensteine……..

 121. Domobran pravi

  Führer v Marburgu

  Prebivalstvo Marburga je svojega osvoboditelja navdušeno sprejelo
  Od zmagovite nemške vojske osvobojen Marburg, ki preživlja sedaj svoje zgodovinske in slavnostne dneve, je v soboto, dne 26. aprila t.1. imel svoj največji dan. Obiskal ga je njegov osvoboditelj in Führer Adolf Hitler.
  V dopoldanskih urah se je v Marburgu kakor ogenj v strehah od ust do ost razširila vest, da je Führerjev voz od Graz-a krenil proti Spielfeldu z namenom, da obišče tudi naše lepo mesto. Še predno se je prebivalstvo – ki je začelo zapuščati svoja vsakdanja opravila, da bi videlo in pozdravilo svojega dragega Führerja – moglo zbrati in postaviti v špalir, je Führer bil že med nami. (…)
  Prihod Führer-ja v Marburg je alarmiral celo mesto. Ljudstvo je naskakovalo ulice in ceste, da bi si pridobilo prostore, kjer bi mu bilo omogočeno videti in pozdraviti svojega miljenca in osvoboditelja, ki je to naše starodavno nemško mesto vrnil v naročje velike in močne Nemčije. Ulice, po katerih se je gibal Führer, so bile natlačene prebivalstva, ki ga je s neprestanimi in navdušenimi »Heil Hitler« klici, iz katerih je odmevala radost in sreča, pozdravljalo. (…)
  Štajerski Gospodar, 3. maja 1941

 122. abrakadabra pravi

  runkl pravi: 15. 04. 2014 at 20:19

  @abra…z tabo pa nebi šel na pir. Bi mi znal z besedami opisat, kakšen je tvoj občutek zadovoljstva ob nekoga smrti, ki ti ni bil ljub?
  …………………………………………………………………………………………..
  Runkl, to je edina točka, kjer se ujemava. Tudi jaz bi te v velikem loku zaobšel.

  ;-(

 123. runkl pravi

  abra, razumem. Ti bi se meni izognil zaradi – marsikomu neprijetnih vprašanj, jaz pa tebi zaradi strahu, da bi mi v afektu kaj hudega storil… 🙁

 124. Janez+ pravi

  Namesto da bi skupaj en pir spila pa bi hitro ugotovila, da tako hudo pa spet ni…
  Drugače pa, prava sreča, da imamo samo eno stranko, ki spominja na kup časarjev.

 125. srečko pravi

  Dejstvo je,da v Sloveniji nobena “sprava” ni mogoča na način,ki ga nekateri vztrajno vsiljujejo. Danes,po gospodarskem debaklu RKC,bi bilo mogoče to družbo zasebnega prava primorati,da se zagleda vase in prizna svojo nečastno vlogo pri iniciaciji in vodenju slovenskega quislinštva pred,med in ob koncu WWII.
  Trenutno RKC tega koraka ni pripravljena stor-iti,gre namreč za okostenelo in ideološko inertno multinacionalko,ki kot danes vidimo,ni pripravljena priznati množične zlorabe otrok po svetu in pri nas,kaj šele,da bi priznala svojo mentorsko in vodilno vlogo slovenskega quislinštva med WWII. Računa namreč na izgubo zgodovinskega spomina starejših generacij in prihod novih rodov,ki pa o tem sploh nič ne vedo.

 126. mahh pravi

  ampak glavno je, da ti naši podivjani balkanski rdeči skrajneži – večinoma stari nestrpni beboti – nimajo več njihove zverinske komunistične juge, da jim morilski titek gnije v njihovih revnih možgančkih in da jim kučanovi mediji pridno vsakodnevno porivajo njihove krvavo rdeče ri ti.

  tako, da, ok, so na oblasti, rulajo po našem enoumno rdeče balkanu ampak konec koncev v evropi ne odločajo nič , celo več , prodajo se za nekaj evrčkov.
  celo divji, nesposobni balkanski rdeči ideološki mafijsko vzgojen ekonomist in kao univ. prof. postane čez noč “liberalec in pro-evropski “, če se mu ponudi “sanjska služba”., da o onem drugem uvoženem rdečem balkanskem nesposobnežu in seveda tudi on navaden bebavi univ. prof. ne govorimo.

 127. KONVERTIT pravi

  Dragi partijski plačanci in socialistični aktivisti (opranoglavci!)
  Vsa Evropa je že zdavnaj končala vojno! V Evropi boste težko z lučjo sredi belega dneva našli kakšne vam podobne vaške norčke! Seveda svoje norosti ne obešajo na veliki zvon!

 128. KONVERTIT pravi

  Draga Marjetka+
  Tudi ti si nekomu politični nasprotnik in po socialističnih merilih sovražnik, ki ga moramo usrtreliti!
  Prosim, postavi se pred zid in počakaj!

 129. KONVERTIT pravi

  Draga Marjetka+

  Obljubim, da ne bomo povrsni in vas bomo po vaših navodilih scistili do konca.

 130. KONVERTIT pravi

  Draga Marjetka+ in kompanija
  Napisal sem v vam razumljivem jeziku, seveda imam raje demokratične metode in demokratična sredstva!

  Zame je vojna že zdavnaj končana in me je sram da je v Sloveniji še toliko (nekaj sto) norčkov, ki nenehno premetavajo kosti zverinsko pobitih Slovencev, ki so še vedno raztresene brez vsakega imena po vrtačah, jamah, rudnikih po vsej Sloveniji!!!!!

 131. IJJ-DOB 2014 pravi

  kjerkoli da je ubit in zakopan katerikoli domobranec ali ustaš,je prav,da se zanj ne ve.Važno je,da je pobit in ne kje smrdi,tu ali tam
  je pa res,da so preveč živih pustili,NAPAKA

 132. IJJ-DOB 2014 pravi

  Vse spoštovanje do takratnih delavcev Državne Varnosti. Ubranili so domovino in obračunali s teroristi. Vse vlade tega
  sveta spoštujejo svoje tajne službe. Tajne službe so prva bojna črta tajne diplomacije, kjer so za obrambo domovine
  dovoljena vsa sredstva. Agenti Slovenske SDV so uspešno ugrabili ustaškega terorista Stjepana Crnogorca. Akcija, ki
  zasluži najvišje odlikovanje. Ustaško pi.ko so v Ljubljani zaslišali in po treh dneh izročili Sarajevski službi DV. Zakaj
  Sarajevski? V Sarajevu so imeli ujete ostale člane ustaške skupine Feniks. Stjepan Crnogorac je bil likvidiran v Sarajevu.
  Pred strelskim vodom Sarajevskih agentov DV. Iz zapisnika in posnetkov zaslišanja, ki jih hrani arhiv v Sarajevu, bi si
  zainteresirani lahko ustvarili popolno sliko. Stjepan Crnogorac je jokal in prosil za življenje. Zaman. Preden je dobil
  zaslužen metek, je izdal vse ustaške sodelavce. Res je bil junak, tale Crnogorac. Navadna ustaška pič.a. Za dom spremni,
  ha ha, za groblje spremni!!!

 133. duhec pravi

  Vaški norček
  Govoriš o zverinsko pobitih Slovencih! Vsi imajo imena in le redke med njimi bi lahko poimenoval za zločince! Nič manj zločincev ne boš našel med partijsko oligarhijo!
  V vsej Evropi pa so nacisti vpoklicali in oblekli v nemške uniforme vse fante in moške od 18 do 55 let! Veliko jih je bilo še mlajših in nekaj še starejših!

  Ne razumem! Zakaj bi se pogovarjali o vojni, nekih nedokazanih izdajah in o vojakih na eni in drugi strani!?

  Lahko pa govorimo o imenih in njihovih dejanjih in to na eni in drugi strani!
  Brez imen pa je vse skupaj le bežanje od zaslužene kazni!

 134. Narim pravi

  KONVERTIT pravi:
  16. 04. 2014 at 12:59
  Draga Marjetka+ in kompanija
  Napisal sem v vam razumljivem jeziku, seveda imam raje demokratične metode in demokratična sredstva!
  Zame je vojna že zdavnaj končana in me je sram da je v Sloveniji še toliko (nekaj sto) norčkov, ki nenehno premetavajo kosti zverinsko pobitih Slovencev, ki so še vedno raztresene brez vsakega imena po vrtačah, jamah, rudnikih po vsej Sloveniji!!!!!

  ___
  Bebo, kdo pa premetava kosti furt na furt.
  To je zame tretjerazredna tema dokler,…

  dokler obstajajo lačni otroci !!!!!

  A ti zastopiš kaj to pomeni lačen otrok ????

  Naj vaša Irglca postavi Ogulinko (zveza prijateljev mladine) na laž pa se vam bom globoko priklonil in opravičil.

  Dokler obstajajo lačno otroci, so fsa vaša bluzenja tukaj, najmanjši problem na svetu.

  A zastopte, najmanjši problem na svetu.

  🙁

 135. duhec pravi

  Kdo premetava kosti zverinsko pobitih in še vedno ni končal vojne?

 136. duhec pravi

  Kdo si ti! Kdo, da si jemlješ pravico žaliti vse Slovence!?
  Govori o vseh ali pa molči o vseh!
  Govori o zločinih partije v imenu Rujsije in rdeče zvezde!
  Govori o še živih zločincih, ki so pobijali in bi še pobijali, ko je že zdavnaj konec vojne! Vsak zverinsko umorjeni ima svoje ime in svojo zgodbo!
  Ali je kateri od zverinsko umorjenih tudi res zločinec pa ne bom ugibal in sklepal po propagandnih lažeh partije!

 137. duhec pravi

  V spomin na vse žrtve totalitarnih režimov

  Izkazujemo čast in žalujemo za vsemi Slovenci, ki so trpeli pod fašizmom in nacizmom;

  Izkazujemo čast in žalujemo za vsemi Slovenci, ki so trpeli pod komunizmom;

  Izkazujemo čast vsem Slovencem, ki so iskali mir in se niso mogli izogniti vojni;

  Izkazujemo čast in slavimo pogum vseh Slovencev, ki se trudijo za narodno spravo;

  Slavimo vse Slovence, ki se borijo za ohranitev slovenske neodvisnosti in njene identitete;

  Slavimo pogum, sočutje in dostojanstvo slovenskega naroda.

 138. IJJ-DOB 2014 pravi

  anja
  a zdaj že tu pametuješ?
  ti resnično izzivaš hudiča

 139. srečko pravi

  duhec,

  nobena sprava ni mogoča,dokler RKC ne bo pokleknila in javno ponižno zaprosila slovenski narod za velikodušno odpuščanje po vzorcu prošenj sedanjega papeža,ki poskuša zaceliti rane desettisočem zlorabljenih otrok,ki so jih zagrešili tisoči klerikov po svetu in do zadnjega tajili in zanikali svojo krivdo.
  RKC mora doživeti katarzo tako,da ponižno prizna svojo nečastno vlogo organizatorke in voditeljice slovenskega quislinštva med WWII.

 140. Narim pravi

  Še prej pa moramo lačne nafutrat, predvsem pa otroke.
  BMK za vse ostalo poprej, dokler tega ne naredimo.

  🙁

 141. duhec pravi

  Halo @Srečko
  Kje v Evropi še niso naredili konca vojne (kar je del sprave)?

  Kje so kakšni zločinci postavljali pogoje? 70 let je od konca vojne!
  Kolektivna krivda? Kaj je to?
  Kdo si ti? Če sam pri sebi ne zmoreš narditi prvega koraka!

  Kar sam pojdi klečat! Kamor hočeš in kolikor časa hočeš!
  Dokler boš živel v neznanju pa prosim, da se ne smešiš in žališ vse druge!

 142. runkl pravi

  @duhec, tudi tvoje lamentiranje bi Chomsky označil za doom loop…

 143. robi pravi

  KONVERTIT pravi:
  16. 04. 2014 at 12:17

  Dragi partijski plačanci in socialistični aktivisti (opranoglavci!)
  Vsa Evropa je že zdavnaj končala vojno! V Evropi boste težko z lučjo sredi belega dneva našli kakšne vam podobne vaške norčke! Seveda svoje norosti ne obešajo na veliki zvon!

  Če bi to delali vi kaj delate pri nas v tujini,bi bili zaprti že zdavnaj!Zapomni si to!!!!Pojma nimaš o evropi….Celo nemčija se sramuje nacizma,to kaj vi sedaj razpihujete.

 144. srečko pravi

  duhec,

  Saj je tudi pri nas vojna končana – predaje pa ni spoštovalo slovensko quislinštvo – zanje vojna še ni končana in od tedaj vodijo že vseskozi “kulturkampf” in spodbujajo delitev naroda. Kje si videl,da je kdaj kdo od zaveznikov in slovenskega osvobodilnega gibanja,odpiral vprašanja zmagovalcev ali poražencev? To vedno počne slovenska desnica,še vedno obilno vodena od svoje naravne mentorice – RKC.
  Najprej je bil kulturkampf voden iz tujine ob obilni pomoči quislinške diaspore,potem pa se je po osamosvojitvi RKC ravnala po vzorih v tujini in ustanovila svoje politične strukture in stranke. Sedaj ob njihovi pomoči vzdržuje stalno delitev – računajoč na njihovo “večnost” – “….mi lahko čakamo…..tudi stoletja….” to je njihov standardni moto.

 145. Janez+ pravi

  Ja, res.
  Kako lepo je bilo, ko je obstajala samo ena resnica. Nihče se ni kregal, imeli smo se lepo, idilično, tako rekoč.
  Potem pa pridejo ti grdavži in začnejo rogoviliti, da je treba slišati tudi njhovo resnico. Sram naj jih bodi, da tako razdvajajo narod, ki je bil pa res, no, tako lepo enoten.
  Ergo: edina rešitev je povratek enoumja.
  No ja, za nekatere se še niti končal ni.

 146. Janez+ pravi

  @ srečko, glede na tvoje bogato insajdersko poznavanje:
  Zakaj seje, na kateri naj bi sprejeli poročilo Mogetove komisije, ni bilo?

 147. Janez+ pravi

  Oh, kakšne jeftine, srečko.
  Odpiranje vprašanja zmagovalce in poražencev? A res? Kje in kdaj?
  Kakšen link, bo?
  Če pa hočejo povedati, zakaj so se raje pridružili okupatorju kot pa domačim razbojnikom, je pa to kulturkampf.
  Enoumje.

 148. mi smo hlapci pravi

  Upam, da bodo Rusi zgazili to amerikansko sodrgo, ki je zasužnjila ves planet.

 149. Janez+ pravi

  Nekateri ste res hlapci…

 150. abrakadabra pravi

  Hlapec, tega veselja ti rusi ne bodo naredili. Saj se še Čečenov bojijo, kot hudič križa.

 151. pelin pravi

  Vsaka čast in pohvale Leljaku in Omerzi
  za pokončnost in korajžo.

 152. srečko pravi

  Janez+,

  Glej,zavezništvo in zgodovina sta povedali resnico – drugih resnic ne more biti. Šlo je za nacifašizem&quislinštvo,ki je hotel vzpostaviti povsem nesprejemljiv koncept svetovne ureditve,temelječ na industrijskem iztrebljanju celih etnij in inavguracijo Arijske rase.
  V prisegi slovenskega quislinštva lahko beremo,da “…se bomo borili za takšno Evropo….”,ki jo je nacifašizem vpeljeval,potem je jasno,da nobene “druge resnice” ne sme biti – jasno,da gre za EU “enoumje”.
  V kateri EU državi,pa je dovoljeno oživljanje vprašanj quislinštva? Tu ne more biti nobene dileme – NI JE! Morda mi ti ponudiš kakšen link?

 153. Žana pravi

  Če bi se komunisti pri naših sosedih,šopirili s takšno mega zločinsko preteklostjo bi bili zaprti že zdavnaj! Celo Nemčija se sramuje nacionalsocializma in še bolj komunofašizma ? Naši stalinastični kapoji ,pa še niso dojeli da v civilizacijo s svojimi barbarskimi bučami in krvavimi kremplji pod nobenim pogojem ne sodijo !

 154. Frančišek pravi

  Dragi Runkl!

  Pojsnilo: načelno ne berem komentarjev.Samo sem in tja.Ugledal sem tvojega, ne slučajno,namenjeno je bilo.

  Odgovor: Strinjamk se s teboj.
  Absolutno namenjam, namenjamo Mir in Večni pokoj vsem žrtvam!
  Čisto vsem. Ne samo floskularno, pač pa dejansko.
  Žrtev in potomcev vseh barv imam okoli sebe toliko, da drugače, kot imeti rad vse po vrsti, sploh ne gre.Bi se sfuzlalo v glavi , če bi prevladala zloba in zasmeh!
  Prav imaš, da. Hvala za pripombo!
  ————————————————–
  Komentar na tvoj zapis pa je:
  Spirala velikega zla, ki je ponorelo v srži Srca zla, ki je poganjalo Fašizem, Nacizem in Komunizem je na tleh neke Jugoslavije naredilo
  kotel Zla, kot nikjer v svetu.
  Žrtve, ki jih omenjaš in terorizem ustašev ali pa hrvaških domoljubov-
  enih in drugih pa je bil posledica nečesa hudega.

  Zdaj smo tu, da se ta strahotna spirala zaustavi.
  In, da se reče bobu bob, razčisti, pove, obsodi in opravi spoved, ki bo temelj kesanju in odpuščanju.
  Vseh z vsemi.

 155. Igor pravi

  Samo šlamparija komunistov je kriva, da niso pobili vso domobransko zalego.

 156. Frančišek pravi

  Igorju absolutistu:

  Bog Oče, Jahve, “Beseda je bila na začetku” in začetek vsega Stvarstva, vključno z Multivesoljem nad tvojo bučo, že ve kaj dela.

  Vedno, ko kaj dela, je tudi hudo.
  In nikoli tako, kot mi, črvički, pričakujemo.

  Boš ugledal, ko uzreš prvo svetlobico, ko se ti zagrne zemeljska lučka.

  Vzemi očalca s seboj, baje je silna svečava.
  Tam, na oni puhasti paralelni strani, kjer ni bolečine, še manj žlehnobe.

  Amen.

  Pa lepe pirhe, nemastno šunko (žegnane, pazi!), malo žvižgouca, pa na Kučana se spomni kako se baše tam v Murgeldorfu.
  Mora bit lepo, pokorno javljam!

 157. singerca pravi

  Nazaj k članku!
  Vsa čast in pohvale Leljaku in Omerzi, da jima kljub vsem nesmislom, včasih pa tudi lažem, toliko ljudi verjame.
  Tko, kot je Leljak spreminjal svoje zgodbe o morilcu Hanziju, se zapletal v vedno večjo lastno štreno, ki ji še najmanj verjamejo Avstrijci, tako se sedaj na vse pretege trudi, da bi z najbolj nemogočimi kombinacijami “pokopal” Crnogorca v Sloveniji.
  Vsakemu , ki vsaj malo razmišlja, je jasno, da možnosti, da Crnogorca soočijo s člani skupine, ki ji je pripadal in so bili že ujeti v Bosni, ne bi zanemarila nobena policija ali pa protiterosristična služba. Kar je udba med drugim tudi bila.

 158. Žana pravi

  Igor pravi

  Samo šlamparija komunistov je kriva, da se niso na Golem otoku pobili med seboj ,ko je bila za to idealna priložnost ! Sedaj pa norijo po Sabotinu ter iščejo primerno kamenje, za pristne kamenodobne borce ?
  V Evropi takšnih, ne delajo več !!

 159. occhiali da sole ray ban pravi

  I like the valuable info you supply in your articles.
  I will bookmark your weblog and take a look at once more right here frequently.

  I’m rather sure I’ll be told lots of new stuff right here!

  Best of luck for the next!

 160. […] Povezani članek: LELJAK IN OMERZA ODKRILA PRVI GROB UDBAŠKE ŽRTVE. Crnogorac “pokopan” na Žalah, oznaka groba:… […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen