DUTB objavila osnovne podatke o prenesenih terjatvah, rekorderja cerkvena Zvonova

2

Po uveljavitvi novele zakona o dostopu do informacij javnega značaja, je DUTB v skladu z napovedjo objavila seznam prenesenih terjatev iz NLB in NKBM skupaj z njihovo bruto izpostavljenostjo po stanju 30. september 2013. Rekorderja po višini prenesenih terjatev sta cerkvena Zvonova v stečaju, kjer skupna izpostavljenost presega 220 milijonov evrov.

Pri NLB predstavlja bruto izpostavljenost do obeh Zvonov skoraj 196 milijonov evrov, od tega do Zvona Ena 115,4 milijona evrov, do Zvona Dva pa 80,5 milijona evrov. Pri NKBM pa je izpostavljenost do Zvona Dva skoraj 12,6 milijona evrov, do Zvona Ena pa nekaj nad 11,6 milijona evrov.

Terjatve do obeh Zvonov predstavljajo najvišjo izpostavljenost pri NLB, medtem ko je zmagovalec pri NKBM s 38,4 milijona evrov ŠC Pohorje. NLB je na Družbo za upravljanje terjatev (DUTB) prenesla skoraj 13 milijonov evrov terjatev do ŠC Pohorje, ki so upravljalci smučišča na mariborskem Pohorju.

Med izstopajočimi podjetji, ki so se znašla na seznamu, so javnosti že znani primeri holdingov ACH in DZS, koprskega Cimosa, MLM, Merkurja, Vegrada v stečaju in Grepa, najti pa je tudi družbe Adria Airways, Sava, T-2, Istrabenz ter Mip, Primorje, Viator & Vektor, SCT. Zadnje štiri družbe so v stečaju.

Na seznamu je najti tako terjatve do družb v stečaju kot do tistih v prisilni poravnavi ter normalno delujoče. (sta)

500-euro-version

Št. komentarjev: 2
  1. cvili možek pravi

    MLADINA dobila tožbo, na mednarodnem sodišču za človekove pravice.AAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUUUUU OVCE

  2. Skeptik pravi

    Današnja sodba sodišča za človekove pravice je lepa lekcija desno sučnemu US RS. Davkoplačevalci bomo pa spet plačevali za bedarije nekaterih posvečenih, saj mora država povrniti vse stroške za najazj, verjetno z obrestmi.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen