Predstavitev projekta Promocijsko oko Baške grape

1

V okviru projekta Promocijsko oko Baške grape, ki se zaključuje konec tega meseca, je nastala tudi nova podoba Baške grape. Mladi prebivalci krajev v Baški grapi na Tolminskem si želijo, da bi z različnimi prireditvami, predvsem pa z označitvijo naravne in kulturne dediščine, v ozko dolino med Cerkljansko in Tolminsko privabili nove obiskovalce.

Pobudnik projekta Promocijsko oko Baške grape je ekipa Iniciative za trajnostni razvoj Baške grape, k projektu pa so pristopili vsi prebivalci te doline, saj si želijo izboljšati življenje v njej.

Projekt Promocijsko oko Baške grape so začeli izvajati v začetku leta 2013, zaključuje pa se konec marca. V okviru projekta so potekale različne aktivnosti kot so zbiranje tekstovnega, foto, video in drugega gradiva o Baški grapi, razvoj celostne grafične podobe za enotno predstavitev območja, izdelava informacijsko-promocijskega spletnega portala, vzpostavitev profilov na socialnih omrežjih, promocija, oblikovanje in izdelava podpornega materiala, izvedba informacijsko-izobraževalnih delavnic na lokalni ravni, izvedba konferenc v Triglavskem narodnem parku, priprava načrta povezovanja in promocije ponudnikov Baške grape in izvedba festivala Grapar z delavnicami.

“V času trajanja smo vzpostavili temelje za dolgoročen trajnostni razvoj Baške grape, na katerih imamo namen graditi tudi po zaključenem projektu. V ta namen smo, kot nadgradnjo projekta, že opravili analizo stanja, ki smo jo nadgradili s konkretnimi izvedbenimi projekti ter vse skupaj povezali v strateški dokument za trajnostni razvoj Baške grape. Dokument smo že predali županu občine Tolmin in bo vključen v razvojni program občine, po zaključenem projektu pa nadaljujemo z zastavljenimi izzivi, v prvi vrsti z drugo izvedbo festivala Grapar,” je za STA povedala vodja projekta Aleksandra Grofelnik.

Skupna vrednost projekta je dobrih 30.000 evrov, od tega je bilo 80 odstotkov nepovratnih evropskih sredstev s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, razliko pa so sofinancirali Občina Tolmin in partnerji v projektu.

“Po zaključenem projektu nameravamo aktivno delovati na področju spodbujanja (malega) podjetništva v Baški grapi in predvidevamo, da bo turizem predstavljal velik del v podjetništvu. Motivirati želimo vse generacije, da lahko vsak stori največ sam, seveda pa je vedno lažje, če se izvedbe lotimo skupaj. Z ekipo Iniciativa za trajnostni razvoj Baške grape smo to do sedaj uspešno dokazovali,” je še dejala Grofelnikova.

Danes ob 19. uri bodo v Hudajužni predstavili nov promocijski material, ki so ga pripravili v okviru projekta Promocijsko oko Baške grape. (sta)

baska grapa

Baška grapa je okoli 30 km dolga dolina reke Bače med Cerkljansko in Tolminsko dolino

Število komentarjev: 1
  1. download adobe flash player pravi

    No matter if some one searches for his vital thing, therefore
    he/she wants to be available that in detail, therefore that thing is maintained over here.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen