MARINA TAVČAR KRAJNC, sopredsednica Solidarnosti. Bo politiko tudi gradila na nesposobnosti in nezakonitem ravnanju?

41

Sredi decembra smo na našem portalu Politikis.si obširno pisali o ustanovnem kongresu nove levičarske stranke Solidarnost. Takratni sestavek smo naslovili s »SOLIDARNOST. Skupaj nametani vstajniki na vpoklic, odsluženi »zares-lds« kadri in kvazi intelektualci. Je to prihodnost Slovenije

Krmilo stranke so takrat skupno prevzeli Marina Tavčar Krajnc, Uroš Lubej in Damjan Mandelc. O moških vodstvenih »madeljcih« te stranke smo takrat že pisali, danes pa ekskluzivno razkrivamo, da vsaj za Marino Tavčar Krajnc kot sopredsednico Solidarnosti velja tisto iz zgoraj omenjenega naslova – da je prava kvazi intelektualka. Pa še kaj več od tega.

Akademsko povsem nesposobna in neustrezna

Pa gremo po vrsti. Tavčar Krajnčevi je naziv docentka za didaktiko družboslovja potekel oktobra 2012. A vrla Tavčar Krajnčeva poda vlogo za višji naziv, to je za izrednega profesorja sociologije, čeprav za ta naziv ni izpolnjevala niti osnovnih pogojev. Svoji vlogi je po naših informacijah dodala celo ponarjeno dokumentacijo, da je vodja nekega raziskovalnega projekta. To lažno dokazilo ji je podpisal upokojeni profesor, dr. Sergej Flere, sicer resnični vodja tega projekta na ARRS.

Senat Univerze v Mariboru (v nadaljevanju: UM) je pričakovano ni dal soglasja za izvolitev v izredno profesorico, saj je Marina Tavčar Krajnc (v nadaljevanju: MTK) ena najslabših raziskovalnih delavk na Filozofski fakulteti in na vsej UM. Senat UM je njeno akademsko delo prepoznal za povsem nezadostno in neustrezno. Tudi med njenimi kolegi na UM je slišati, da je MTK raziskovalno povsem neprimerna za naziv in delo, ki ga opravlja. Še več; pri njenih šestdesetih letih komaj dosega minimalne standarde za naziv docentka, kaj šele, da bi postala izredna profesorica.

Kaj to pomeni v akademski praksi? MTK pri svojih letih nima tako rekoč nobene dejavnosti, ki bo jo ARRS prepoznal za vredno znanstvenemu raziskovalcu, ne izpolnjuje pogojev za kandidaturo za raziskovalne projekte ARRS, ne more biti mentorica mladim raziskovalcem, ne more biti niti nosilka, niti članica programske skupine itd. Njen raziskovalni »opus« je tako skromen, da se ne more primerjati niti s povprečnim asistentom. Informacijski sistem o raziskovalni dejavnosti (Sicris) pokaže, da ima iz tega naslova samo 75,99 točk, kar je prava akademska sramota. Samo za primerjavo: povprečno sposobni asistenti dosegajo na humanistiki in družboslovju 300 in več točk, povprečno sposobni docenti do 500 točk, izredni profesorji dosegajo med 500 – 800 točk, redni profesorji pa ponavadi zberejo med 1000 in 2000 točk.

Že skoraj na cesti zaradi nesposobnosti, potem začne ponarejati in izsiljevati

MTK ostane tako brez naziva. Rektor dr. Danijel Rebolj ji je izdal Odločbo o postopku odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz razloga nesposobnosti. MTK ni smela več predavati, izgubila je tudi mesto predsednice akadamskega zbora in predstojnice oddelka. Nato je izredno maščevalna MTK začela izvajati pritiske, grozila je tudi preko odvetnika in izrabljala institut akademskega zbora FF samo, da se reši iz situacije, v katero jo je pripeljala lastna nesposobnost, pa tudi oholost.

Medklic: ko je MTK bila v vmesnem času odpovedi službe na FF UM, ker ni imela naziva, je nesamokritično kandidirala za ravnateljico srednje šole v Celju, kjer je pred leti delala, nato pa se z vsemi skregala in od tam neslavno odšla. Jasno, da je na razpisu za ravnateljico povsem pogorela.

Po številnih pritiskih, izsiljevanjih in lobiranjih ji je UM omogočila, da je lahko prekvalificirala svojo vlogo za habilitacijo v naziv docentka.

Sedaj pa pozor: v uradni vlogi seveda tega dostavka ni bilo, namreč, da v primeru, če ne bo izvoljena za izredno profesorico, torej podrejeno kandidira za izvolitev v naziv docenta. Torej je ponovno šlo za prirejeno vlogo in za zelo sporno izjemo, ki jo je MTK izsilila s pritiski, tako da je na koncu rektor Rebolj dovolil nadaljevanje postopka za izvolitev v docentko za – sociologijo. To je seveda precedens, ki ne bi uspel nikomur, razen Tavčarjevi, čeprav bi se po pravilih moral zgoditi povsem nov postopek.

No, na tem mestu se pojavi še tretja manipulacija, saj MTK ni nikoli doktorirala iz sociologije, ampak iz didaktike sociologije. Kakor je MTK akademska ničla na didaktiki, tako je še bolj popolna ničla na področju sociologije, zato je takšen preširok naziv zanjo povsem neupravičen. Poleg tega bi tudi po tako izsiljenem načinu lahko predavala samo didaktiko sociologije, ne pa tudi same sociologije.

Rektorja Rebolja je MTK izsiljevala, ta tega ni zanikal!

MTK je Rebolja ponovno izsiljevala tudi lani, saj ni bila zadovoljna z oceno svoje delovne (ne)uspešnosti. Za leto 2012 je bila namreč s strani dekana Filozofske fakulteta podpovprečno ocenjena. MTK je tako bila v družbi še dveh pedagoških delavcev, ki so izmed približno 140 bili ocenjeni podpovprečno! Tudi pri oceni študentov je bila med 10% najslabše ocenjenih pedagoških delavcev na Filozofski fakulteti!

MTK je ponovno izkoristila institut akademskega zbora, izsiljevala in grozila. Po njeni pritožbi na to oceno je rektor Rebolj imenoval komisijo, ki pa je to dekanovo negativno oceno – potrdila.

Sedaj pa pozor: po zakonu je ocena komisije, ki jo je imenoval rektor Rebolj, dokončna! MTK bi se lahko poslužila še civilne tožbe, a je raje spet začela pritiskati na Rebolja. MTK je tako z izsiljevanji pri Rebolju celo dosegla, da je ta razveljavil dokončno oceno komisije, ki jo je sam imenoval! Ta postopek so Rebolju celo odsvetovali vsi njegovi najožji sodelavci in pravna služba na UM.

A Tavčarjeva ima očitno nekaj zelo močnega »v roki«, da je Rebolja celo napeljala, da je kot varuh zakonitosti dela na univerzi kršil zakon, s tem, ko je samovoljno razveljavil postopek, ki je zakonsko dokončen. Ko smo Rebolja vprašali s čim ga »drži« MTK, nam je zelo previdno (beri: v bistvu nič ni povedal) odgovoril. Ni pa zanikal, da ga MTK z nečim izsiljuje.

Naša vprašanja so bila eksaktna:

“Prosimo za odgovore na naslednja vprašanja:

– na kateri zakonski podlagi ste kot rektor UM razveljavili oceno komisije, ki ste jo prehodno sami imenovali in je oceno posameznih pedagoških delavcev Filozofske fakultete v Mariboru za leto 2012 (po pritožbi) tudi potrdila?

– glede na to, da so vam takšen postopek odsvetovali tudi v pravni službi UM, vas sprašujemo, zakaj ste se kljub temu tako odločili?

– drži, da je pri tej nezakoniti razveljavitvi na vas vplivala predsednica akademskega zbora FF Marina Krajnc Tavčar, ki je sicer bila za leto 2012 ocenjena podpovprečno?

– hkrati vas naprošamo, če nam lahko posredujete predmetno odločbo o razveljavitvi dokončne ocene.”

Reboljev odgovor pa zelo ohlapen in izmikajoč, predvsem pa ni zanikal vplivanja MTK na njegovo nezakonito odločitev:

»Zadeva, o kateri sprašujete, je v teku, zato vam v tem trenutku na vaša vprašanja še ne morem odgovoriti. Razen tega zgolj odgovori na zastavljena vprašanja ne bi dali celovite slike kompleksne zadeve ocenjevanja delovne uspešnosti na Filozofski fakulteti.« Rebolj nam prav tako ni posredoval odločbe o razveljavitvi dokončne ocene.

Marina Tavčar Krajnc nezakonito snema sodelavce, sledi poizvedba IP

MTK pa je po drugi strani zelo »kreativna« pri vodenju sej akademskega zbora, saj je nezakonito snemala svoje sodelavce. Na to početje je bila sicer opozorjena, a je kljub temu nadaljevala s takšnim početjem. Komisija, ki je v letu 2013 preverjala delo organov Filozofske fakultete UM je rektorja Rebolja na to nezakonito delovanje s strani MTK opozorila, hkrati je bilo vložena tudi prijava na informacijskega pooblaščenca v zvezi s sumom kršitve Zakona o varstvu osebnih podatkov. Decembra 2013 je IP začel uradno poizvedovati o njenih snemanjih sej akademskega zbora.

Mimogrede, konec leta 2013 so pritožbo proti MTK zaradi mobinga vložili tudi delavci na rektoratu UM. V pritožbi so navedli, da MTK na njih kriči, jih zmerja, žali in ponižuje. Pritožbeni postopek je v tem trenutku v teku na rektoratu UM.

Za svojo politično kariero je zlorabila svojo funkcijo predsednica akademskega zbora

Čeprav nikoli ni bila praksa, da se na seje akademskega zbora vabi medije, je to MTK na veliko počenjala, ker je rabila medijsko razpoznavnost za svojo politično kariero. Pri tem spet ni izbirala nobenih sredstev, ter je za »pet minut politične reklame« še dalje na veliko lagala, podtikala in manipulirala, sama pa je ob tem gradila lažnivo podobe pravičnice, poštenjakinje in po novem solidarnice.

Kot novopečena predsednica stranke Solidarnost bi MTK seveda morala samodejno in takoj odstopiti s funkcije predsednica akademskega zbora Filozofske fakultete, ker je univerza nepolitična ustanova! A to MTK seveda ne pade na pamet, saj je AZ institut, ki ga je že v preteklosti ves čas s pridom zlorabljala in izkoriščala za svojo politično kariero, kar je moralno pokvarjeno do obisti.

MTK je na kongresu stranke Solidarnost govorila tudi o vrednotah, odgovornosti in strokovnosti v družbenem in poklicnem življenju. Iz njenih ust se to sliši kot zelo zelo slaba šala. Bo tudi svojo “solidarnostno” politiko gradila na nesposobnosti in nezakonitem ravnanju?

solidarnost2Marina Tavčar Krajnc (gleda v tla): na Filozofski fakulteti v Mariboru je med najbolj nesposobnimi pedagoškimi delavci, prav tako pa se je posluževala nezakonitih ravnanj. Bo takšno ravnanje preslikala tudi v politično delovanje Solidarnosti?

Foto: arhiv Politikis.si

Št. komentarjev: 41
 1. MEFISTO pravi

  Upam, da so volivci pametnejši opd androidov na fotografiji.

 2. Miran pravi

  Tale Marina je taka, kot da bi bila iz stranke Gombačeve.
  Baba mora bit res nesposobna, da ne ve kam paše.

  🙂

 3. MEFISTO pravi

  Miran, ne samo da ne ve, kam paše. tovarišica sploh nikamor ne paše, kar velja tudi za tipa,ki ji delata družbo.

 4. Ernest Janošik pravi

  Hmm, zelo zanimivo, kako se je Rebolj boji.
  Nekaj tiči v ozadju. Le kaj bi to bilo?

 5. Manca pravi

  Nekomu je zelo podobna. Morda Župevčevi?

 6. markus pravi

  ne vem za katerega hudiča se imenujejo solidarnost, ali ti ljudje ne vedo da je bila to antikomunistična, katoliška stranka, in na poljskem je še vedno katoliška stranka.

 7. markus pravi

  jasno tudi delavska

 8. dingdong pravi

  Reporter poroča, da so danes zjutraj priprli Kaloha in da ima hišno preiskavo zaradi domnevnega “žvižgača” s tožilstva.

 9. MEFISTO pravi

  Mogoče so si pa izbrali tako ime zaradi solidarnsti z rdečimi plenilci in roparji alovenske države ter naroda.

 10. MEFISTO pravi

  Dingdong, logično in pričakovano.

  Kaj pa naj bi drugega pričakovali od represivnega režima?

 11. dingdong pravi

  Mefisto !
  Predlagam, da ga takoj razglasite za mučenca vere in ga predlagate za blaženega !

 12. Plagiatruškova pravi

  ha ha ha Ponortele balkanske svinje. ha ha ha

 13. markus pravi

  dingdong

  ta tvoj predlog, pošlji pisno na komisijo za enake možnosti, ideja ni slaba, hvala ti dingič, mi je všeč da si se pridružil desni strani in da si končno spregledal bistvo.

 14. markus pravi

  ljudje imamo novega častilca katoliške cerkve ding donga

  molimo za njegovo dušo v upanju zveličanja

  marija milosti polna ….

  amen

 15. dingdong pravi

  Markus, ni ti treba vseskozi dokazovati, da si popoln tepec, ker si to si že neštetokrat dokazal. Verjamem ti na besedo, res !

 16. markus pravi

  pa kaj se zdej sekiraš in razburjaš če si desničar si desničar, predlog je pa idealen, ne vem kaj te to zdaj moti, si desničar si desničar

 17. dingdong pravi

  Seveda sem desničar, tepček. Pišem z desno, pa če je treba tudi koga usekam z desnico.
  Če ti je ideja tako všeč, izvoli, saj ti neprestano moliš in hodiš v cerkev. Boš malo pri domačem župniku polobiral, pa bo…

 18. Miran pravi

  markus pravi:
  17. 01. 2014 at 12:38
  ljudje imamo novega častilca katoliške cerkve ding donga
  molimo za njegovo dušo v upanju zveličanja
  marija milosti polna ….
  amen

  ___
  Dej Markec, ne se smešit.
  Ti bo zaštekalo pa boš tak za vedno ostal.

  🙂

 19. dingdong pravi

  Miran, saj ni sam kriv, da je takšen. So ga mati preveč udarjali po glavici, ko je bil majhen. Usmilimo se ga in mu posvetimo sledečo pesmico :

  http://www.youtube.com/watch?v=iEwtQw45PpQ

 20. tigrca pravi

  Uff, kakšen članek! Za diskreditacijo vseh drugače mislečih
  si pa vzamete čas.
  Je g.Kaloh še vedno v priporu?

 21. markus pravi

  hehehe ni lepšega k ko se komunistekom utrga

  troedinstvo

  ampak mi iamo ob sebi boga vi pa zemljariča :))

 22. markus pravi

  hahahhaa

  ena znanstvenofantastična piše se leto 2015, politikis več ne obstoja, pred prepadom stojijo trije komunisteki, miran, dingl dongl pa še en, pa reče Miran: fuck tko ne gre več, kakšen dolgčas
  pa reče dingldongl,: ma dejmo se vršt u smetišče zgodovine.
  pa reče še en: ma pejmo pa na Dnevnik
  o to pa ne se rajš obesimo.
  in naslednji dan so našli tri obešence v dolini rdeči.

 23. dingdong pravi

  Markus, lepo, da smo te spravili v dobro voljo. Sedaj pa tabletke popapcat, eno zmolit pa lepo ajat!

 24. Miran pravi

  Manca pravi:
  17. 01. 2014 at 10:07
  Nekomu je zelo podobna. Morda Župevčevi?

  ___
  Manči, ko boš podobna Župevčevi pa prid kej naokrog.

  😉

 25. markus pravi

  dingdong nikoli ne boš bil Janez Janša, nikoli pa če se še tako trudiš:)

 26. dingdong pravi

  Eh Markus, v Sloveniji je Janezov Janš čisto zadosti, jaz jih poznam štiri.
  Sicer pa me ne zanima niti šverc orožja, niti performansi !

 27. dingdong pravi

  Markus, če te tolk zanima, ti zaupam, mene zanimajo le pasje riti in leseni kurci 🙂

 28. dingdong pravi

  Oh, bolnik Jezušček se je oglasil pod mojim imenom Že doma s psihiatrije ? Nekaj časa te namreč ni bilo tukaj.

 29. kmetica Gomboc pravi

  Vsebina diska nekega danes zaseženega računalnika bo temeljito počistila desnico v Sloveniji. 😉

 30. koza pravi

  POSNETKI MEFIJA KO ME DOL DAJE…
  MEKEKE

 31. MEFISTO pravi

  Slab vikend bo za klene desničarje, žal.
  Pa še našega Časarja ne najdejo, šment..
  Ampak se ne damo! Horde domobrancev bodo preplavile prestolnico in enkrat za vselej suPtilno obračunale z rdečkarji. Tako, zdaj grem pa kozo nategnit.

 32. viking pravi

  Maqh,dobr bi jo blo treba pofukat,pa bi bilo vse v redu.
  Nedojebana babnica presss

 33. bebo pravi

  MTK je vredna svojega denarja, se pravi 0 centov!

 34. cornus mas pravi

  Pred akcijo si prej oči zaveži.

 35. kmetica Gomboc pravi

  Erevan, žebljica na glavico. 😉

 36. Brutus pravi

  Ja le zakaj bi pa ta tovarišica odstopala od kadrovskih kriterijev vlade plagiatorsko malomarne AB? Še ena potrditev več, da so laž, prevara in nasilje tri nesmrtne duše komunistov…!

 37. čuk pravi

  Ja,s tem se pa popolnoma strinjam!

 38. Poanta pravi

  Docentka Krajnc Tavčar naj samo drži svoje lape pri miru, ker iz njih tako ne prihaja nič pametnega.

 39. Pero pravi

  60-letna stara baba naj gre rajši v penzijo, namesto da dela sramoto tako FF kot Sloveniji.

 40. zeljko pravi

  Glede, da gospo MTK poznam ZELO DOBRO, ze celih pol stoletja,
  sem zelo presenecen kako ODLICNO je novinar opisal gospo MTK!
  Moram reci, da bi tudi jaz napisal enako! NA VELIKO ZALOST, JE VSE CISTA RESNICA!

 41. PALAGRUZA pravi

  NI VSE ZLATO, KAR SE SVETI!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen