Pas dans le Vide: Višinska razgledna ploščad skoraj 4 “jurje” nad zemljo!

2

“Korak v prazno” je nedvomno atrakcija, a nikakor ne za tiste, ki se bojite višine. Jutri se bo namreč nad Chamonixom, na višini 3.842 metrov uradno odprla steklena razgledna škatla.

Zadnja pridobitev tega francoskega smučarskega letovišča stoji na vrhu Aiguille du Midija sredi gorskega masiva Mont Blanc, kilometer nad dolino.

“Korak v prazn(in)o” (fr. Pas dans le Vide) oziroma razgledno ploščad Chamonix je prva preverila sedma sila, ki je potrdila, da gre za veličastno izkušnjo, ki pa ti dodobra nažene strah v kosti – pa ti zato v nasprotju z drugimi gorskimi izkušnjami sploh ni treba nič drugega, kot da stojiš na mestu.

Petstranska škatla, ki leži le streljaj od Mont Blanca, najvišje evropske gore, lahko prenese sunke vetra do 220 kilometrov na uro in temperaturna nihanja do 60 stopinj Celzija. Steklena tla so narejena iz treh po 12 milimetrov debelih plasti kaljenega stekla.

Do steklene škatle, ki so jo gradili tri leta, vas popeljeta dve gondoli. Razglednih ploščadi s podobno zasnovo po svetu nekaj že je – leta 2007 so denimo v Arizoni odprli Grand Canyon Skywalk, v Hunerkoglu v Avstriji najdete Dachstein Skywalk, nekaj izjemnih razglednih ploščadi pa ima tudi Norveška.

steklena skatla

Št. komentarjev: 2
  1. Nila pravi

    Hello, for all time i used to check blog posts here early in the daylight, because i love to gain knowledge of more and more.

  2. party battery pravi

    Hi there, this weekend is nice in favor of me, because this moment i am reading this
    impressive informative paragraph here at my residence.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen