V Vatikanu Jezusa označili za prvega “tviteraša”

1

Jezus Kristus je bil prvi “tviteraš” na svetu, saj so bile njegove izjave “kratke in polne pomena”, je izjavil vatikanski kardinal Gianfranco Ravasi. Na konferenci z uredniki vodilnih italijanskih medijev je izpostavil tudi pomembnost tega, da duhovščina v polnosti izkoristi priložnosti, ki jih nudi sodobna tehnologija.

Ravasi, ki v Vatikanu igra vlogo neke vrste kulturnega ministra, je Kristusu pripisal uporabo “čivkov” pred vsemi drugimi. Jezus je namreč “nagovarjal z osnovnimi frazami iz manj kot 45 znakov”, kot je na primer: “Ljubite se med seboj,” je izpostavil po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

“In tako kot danes na televiziji je sporočilo prenesel skozi zgodbo ali simbol,” je še dodal Ravasi.

Sicer pa je kardinal prepričan tudi, da duhovniki in drugi predstavniki Cerkve ne bi smeli zavračati možnosti, ki jih nudi sodobna tehnologija. “Če duhovnik ni zainteresiran za komunikacijo, zanemarja svojo dolžnost,” je poudaril.

Vatikan je v preteklih letih močno okrepil svojo prisotnost na spletnih družbenih omrežjih. Prejšnji papež Benedikt XVI. je odprl račun na Twitterju, prek katerega sporočila pošilja tudi sedanji papež Frančišek. Zgolj račun v angleščini ima več kot tri milijone sledilcev.

Se pa Frančišek v svoji komunikaciji zanaša tudi na bolj tradicionalna sredstva. Tako je že večkrat po telefonu poklical vernike, ki so mu pisali, o religioznih vprašanjih v italijanskih medijih pa piše dolga pisma, še poroča AFP. (sta)

SAMSUNG

 

Število komentarjev: 1
  1. NOČEM JJ pravi

    Za vraga jaz sem pa mislil da je to Janez Ivan Janša !

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen