Totalni cestni infarkt: Od Kozine do Staroda 30 km zastoj!

1

Na slovenskih cestah je ponovno močno povečan promet, predvsem v smeri proti turističnim krajem in mejnim prehodom. Od Kozine do mejnega prehoda Staroda je trenutno zastoj dolg kar 30 kilometrov, vozniki pa na izstop iz države tam čakajo dve uri in pol, je za STA pojasnil Kristjan Zobovnik s Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Alternativa mejnemu prehodu Starod sta mejna prehoda sta Jelšane in Sočerga, navajajo na Prometno-informacijskem centru. Gost promet z zastoji je sicer tudi od Šmarij proti mejnemu prehodu Dragonja, kjer potniki na prestop meje čakajo 20 minut, občasni zastoji pa se pojavijo tudi na cesti od Ilirske Bistrice proti mejnemu prehodu Jelšane.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra je daljši, osemkilometrski zastoj tudi na Štajerskem pred koncem podravske avtoceste pri Dražencih, naprej po glavni cesti mimo Podlehnika proti mejnemu prehodu Gruškovje pa je promet zgoščen. Na prestop meje je treba čakati 15 minut. Alternativna mejna prehoda sta Rogatec ali Dobovec.

V Prekmurju je na avtocesti pred Pincami proti Madžarski 500-metrska kolona vozil. Predor Karavanke proti Sloveniji pa zaradi varnosti občasno zapirajo. (sta)

promet zastoji2(fotografija je simbolična)

Število komentarjev: 1
  1. DEBELA BERTA pravi

    Od Kozine do Staroda je cca 5 kilometrov, torej je nemogoče, da je zastoj daljši, kot je sama dolžina ceste. Lep pozdrav nepismenim pisunom, ter njihovim prepisovalcem.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen