Na gorenjki spet “kamikaza”, ki se je vozil v napačno smer!

2

Po gorenjski avtocesti je nekaj pred 10. uro iz smeri Podtabora proti Torovem v nasprotni smeri vozil manjši osebni avtomobil sive barve, ki je nato sam zapustil avtocesto. Na policiji pravijo, da se po njihovih podatkih povprečno enkrat mesečno zgodi, da kak voznik zapelje na avtocesto v napačno smer.

Policisti ga še niso izsledili, zato prosijo vse, ki imajo kakršnekoli informacije o dogodku, da to sporočijo na številko 113 oziroma anonimni telefon 080 1200.

Bojan Kos s Policijske uprave Kranj je ob tem opozoril, naj vozniki, ki opazijo vožnjo vozila v napačno smer, zmanjšajo hitrost, vklopijo vse štiri smernike, vozijo previdno in upoštevajo varnostno razdaljo. Poleg tega naj se vozniki hitro umaknejo na najbližje počivališče ter pokličejo na interventno številko 113 in o tem obvestijo policijo.

Kos pojasnjuje, da se to dogaja dokaj redko. Točnih podatkov sicer na policiji nimajo, vendar naj bi se povprečno enkrat na mesec zgodil primer vožnje v napačno smer. Do tega lahko po navedbah Kosa pride, ko voznik nenamerno spregleda signalizacijo ali pa vozi pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi. Večinoma gre za starejše udeležence v prometu, ki imajo slabše psihofizične sposobnosti za vožnjo.

Ob tem je še poudaril, da v primeru izsleditve policija takega voznika kaznuje z globo 1200 evrov in z 18 kazenskimi točkami ter mu odvzame vozniško dovoljenje. Poleg tega preverjajo ali so podani razlogi za sum kakega kaznivega dejanja.

Na Darsu namenjajo razmeroma veliko sredstev, da bi na vseh priključkih na avtocesto preprečili vožnje v napačno smer, in sicer s primerno prometno signalizacijo ter z zaznavanjem takšnih voženj s posebnim sistemom za nadzor in vodenje. Poleg tega tudi preko elektronskih portalov nad posameznimi odseki avtocest in hitrih cest, je za STA pojasnil Marjan Koler z Darsa.

Malo pred 14. uro so bili gorenjski policisti znova obveščeni o primeru vožnje v nasprotno smer na gorenjski avtocesti, in sicer iz smeri Podtabora proti Torovem. (sta)

napacna smer

 

Št. komentarjev: 2
  1. Resnica pravi

    Če bi naštimal ovire kot avstrici bi videl kako noben nebi zavil narobe bi vsi gume šparal

  2. […] pa, ko je pred dnevi po gorenjski avtocesti iz smeri Podtabora proti Torovem v nasprotni smeri vozil manjši osebni avto…, ki je nato sam zapustil avtocesto in se kasneje spet nanjo […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen