Vozniki pozor: Na avtocestah in mejnih prehodih že nastajajo zastoji

6

Promet na slovenskih cestah je na počitniško soboto v skladu s pričakovanji že zelo gost. Na cestah in avtocestah proti mejnim prehodom s Hrvaško že nastajajo daljši zastoji, vozniki pa morajo pri izstopu iz države ponekod čakati tudi do nekaj ur.

Zastoji nastajajo na podravski avtocesti od počivališča Zlatoličje proti Ptuju v dolžini 10 kilometrov, na cesti Jurovci – Podlehnik proti Gruškovju, na dolenjski avtocesti od Čateža proti Obrežju v dolžini 10 kilometrov ter občasno na primorski avtocesti od Ljubljane do cestninske postaje Log proti Kopru, kažejo podatki na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Največ gneče je na mejnem prehodu Obrežje, kjer vozila za izstop čakajo dve do tri ure. Na mejnih prehodih Gruškovje, Starod in Dragonja pa vozniki na izstop čakajo okoli 20 minut.

Policija je že v zadnjih dneh voznike pozvala k strpnosti in upoštevanju cestno-prometnih predpisov, navodil policistov ter vzdrževalcev cest.

Vsi, ki se odpravljajo na pot, naj poskrbijo, da imajo pri sebi dovolj osvežilnih pijač, načrtujejo naj redne postanke in odmore na poti ter spremljajo prometna obvestila. Od doma naj se odpravijo pravočasno, če potujejo v tujino, pa naj pot morebiti načrtujejo preko manj obremenjenih mejnih prehodov, še svetuje policija.

Ker se tujci v večini držijo velikih mejnih prehodov in avtocest, na Prometno-informacijskem centru domačim voznikom predlagajo uporabo obvozov. Za pot v hrvaško Istro kot alternativni obvoz predlagajo cesto, ki vodi od Črnega Kala proti Sočergi. Voznikom na Štajerskem pa priporočajo, naj namesto mejnega prehoda Gruškovje uporabijo cesto iz Slovenske Bistrice do mejnega prehoda Dobovec. (sta)

promet zastoji

 

Št. komentarjev: 6
 1. MEFISTO pravi

  Kaka novica!

  Sobota, sredi poleta, na višku turistične sezone, avto ceste pa polne avtomobilov.

  Kdo bi si mislil.

 2. enetoi pravi

  Novica je namenjena predvsem tistim, ki ne berejo Dela, Večera, Dnevnika….Mene ni presenetilo.

 3. MEFISTO pravi

  Torej duhovni revščini.

  pozabil si na Mladino, s katero se tudi izobražujejo naši rdečkarji.

 4. enetoi pravi

  @Mefisto

  …v Mladini ne poročajo o zastojih na avtocesti!

 5. MEFISTO pravi

  Če vam utajijo zastoje na cesti, potem je jasno, da vas tudi sicer prikrajšajo za marsikatero resnico.

 6. hlod pravi

  Če imate srečo na mejnem prehodu Podgorje (Istra), naletite na obmejne organe, ki sredi turistične sezone v svojih “hišicah” spijo. Morate pa biti z biciklom, k seveda ne povzroča hrupa.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen