Vanity Fair: Papež Frančišek je osebnost leta. On je božji dar za svojo Cerkev.

0

Italijanska izdaja revije Vanity Fair je papeža Frančiška razglasila za “osebnost leta”. Kot so pojasnili, je po prvih sto dneh v Vatikanu že postal eden glavnih svetovnih voditeljev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na naslovnici revije so objavili fotografijo 76-letnega papeža v preprostem belem oblačilu in zapisali, da njegove besede in dejanja “tehtajo več kot skale”.

“Po prvih sto dneh papeževanja se je že povzpel na vrh seznama svetovnih voditeljev, ki ustvarjajo zgodovino,” je zapisal italijanski Vanity Fair in dodal: “Revolucija se nadaljuje.”

Revija je poleg tega objavila intervjuje s petimi znanimi osebnostmi, ki so se poklonile argentinskemu papežu, med njimi so britanski pop zvezdnik Elton John in italijanski pevec Andrea Bocelli.

Elton John je izjavil, da je Frančišek “čudež ponižnosti v dobi nečimrnosti”. “Upam, da mu bo uspelo svoje sporočilo ponesti še dlje, med tiste, ki so najbolj marginalizirani, tiste skupnosti, ki najbolj potrebujejo njegovo ljubezen. Pri tem mislim na primer na homoseksualce,” je dodal pevec, ki je svojo homoseksualnost tudi javno razkril.

Bocelli pa je ocenil, da je “papež Frančišek resnično božji dar za svojo Cerkev, ki jo mučijo in uničujejo sile zla”. (sta)

pope-francis

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen