Smrtonosna “dolenjka”: 47-letnica izstopila iz avta, v njo pa drug avto!

0

V petek zvečer je na dolenjski avtocesti umrla 47-letnica, v katero je trčil avtomobil, ko je po prometni nesreči izstopila iz svojega vozila, so sporočili z novomeške policijske uprave. Na dolenjskih, posavskih in belokranjskih cestah je letos v prometnih nesrečah umrlo že devet ljudi, v prvi polovici 2012 pa trije.

Novomeški prometniki so po ogledu kraja prometne nesreče ugotovili, da je 47-letnica vozila avtomobil s pripetim lahkim priklopnikom iz smeri Drnovega proti Smedniku. Pri Drnovem je na osebnem avtomobilu razneslo pnevmatiko. Vozilo in priklopnik je zaneslo po vozišču na levi prometni pas, kjer je avtomobil trčil v varovalno ograjo in obstal, lahki priklopnik pa se je odpel in obstal na vozišču.

Voznica je izstopila iz vozila, da bi njen 44-letni sopotnik odstranil vozilo s ceste. Stala je na levem pasu, ob priklopniku, ko je iz smeri Drnovega pripeljal voznik, ki je s prednjim delom svojega vozila trčil v priklopnik in 47-letno žensko. Ta je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče.

Nesreča se je zgodila pred 23. uro v petek, promet pa so sprostili šele danes ob 4.45. Na ogled kraja nesreče sta prišli tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Preiskovalna sodnica je za pokojno odredila sodno obdukcijo, izredni tehnični pregled udeleženih vozil in strokovni pregled za 44-letnega sovoznika pokojne in 48-letnega voznika.

Policisti tako v primeru prometnih nesreč na avtocestah voznike ponovno opozarjajo na previdnost. Ob nesreči naj voznik in potniki vozilo zapustijo takoj, ko se prepričajo, da to lahko storijo varno in si nadenejo odsevne brezrokavnike. Vsi naj se umaknejo za varnostno ograjo, o nesreči takoj obvestijo policijo, voznik pa naj postavi varnostni trikotnik, s katerim druge udeležence opozori na nevarnost, izpostavljajo na policiji. (sta)

truplo(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen