Rock Otočec poslej z “manj blata in več muske”

1

Festival Rock Otočec se bo s tradicionalne lokacije prestavil v Ljubljano, kjer bo med 5. in 7. julijem z najmočnejšim programom doslej festivalskim navdušencem ponudil več, kot so vajeni, je za STA povedal oče festivala Franci Kek. Nosilci Papa Roach, Billy Talent in Dubioza kolektiv bodo opravičili letošnji slogan “manj blata – več muske”.

“Če ne bi našli tako lepe lokacije kot je Laguna, se s tako lepe, kot je Otočec, ne bi preselili,” je zatrdil Kek in poudaril, da kopališče Laguna s hektarjem bazenskih površin, urejenim prireditvenim prostorom in ogromnim kampom obiskovalcem nudi več udobja. “Kakšna sprememba prav pride. Rock Otočec ima svojo dušo kjerkoli je, bo pa kopanje bolj čisto in ga bo več, blata pa ne bo,” je še dodal.

Kek tudi obljublja, da okoliških stanovalcev v nedeljo zvečer s hrupom ne bodo motili. Zadostili bodo zakonskim pogojem, pod katerimi je mogoče organizirati takšno prireditev, ukinili pa so tudi tretji koncertni dan, nedeljo.

Glavna festivalska dneva sta petek in sobota, ko se bodo na glavnem in na malem odru zvrstile številne glasbene skupine. Festival bodo odprli zmagovalci internetnega izbora Spletni talenti Johndoe. Sledili bodo zmagovalci letošnjih predizborov DreamOn ter Alice Blue, Bottomline in Adaun.

Za okus Primorske bo zatem poskrbela skupina Eskobars, sledili bodo Hamo @ Tribute 2 Love. Pred nosilcem petkovega večera, glasbene zasedbe Dubioza kolektiv, bodo na odru Rock Otočca nastopili Mi2 in Elvis Jackson.

Festival se bo nadaljeval v soboto, ko bodo nastopili Tržačani Doppia personalita, iz Firenc funky zasedba A free mama in pa zmagovalci Vičstocka Koala Voice. Sledila ji bo srbska blues rock zasedba Šinobusi.

Pred nastopom hrvaške zasedbe Let 3 se bodo organizatorji s “poklonom za zasluge” zahvalili novomeški skupini Rudolfovo, ki je nastopila na prvem Rock Otočcu leta 1976. Isti večer bo na odru nastopila znamenita kalifornijska zasedba Papa Roach, ki je v 20 letih delovanja prodala več kot 18 milijonov albumov po vsem svetu. Najnovejši album The Connection, ki bo tudi del programa na Rock Otočcu, so izdali lanskega oktobra.

Pred Papa Roach bo oder zavzela slovenska punk zasedba Niet. Festival bodo zaključili kanadski melodični punk rockerji Billy Talent, ki so gostovali na vseh najvplivnejših svetovnih festivalih. So dobitniki več glasbenih nagrad, zadnji album Dead Silence so izdali lani.

Po končanih nastopih na glavnem odru bo sledilo v zimsko-letnem vrtu običajno “rockotoško” druženje z rock hiti, ob bazenih bo umirjena, chill out glasba, v podzemni dvorani pa elektronska zabava.

Dnevni program festivala je nastajal v sodelovanju s skupino Spletni talenti. Za obilo smeha bodo trinajstič zapored poskrbeli improgledališčniki Improleptika, s stand up nastopi se bosta predstavila Jonas Žnidaršič in Goran Furjan. Svoje telesne spretnosti bodo predstavljali različni artisti, žonglerji, akrobati in motociklisti. Med drugim bo organizirana tudi šola potapljanja.(sta)

rock otocecTakšne in podobne fotografije iz festivala bodo samo še bled spomin

Število komentarjev: 1
  1. grdi pravi

    Najboljši del zabave odpade.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen