Pozor: Še vedno velika gneča na cestah in mejnih prehodih!

2

Promet na avtocestah po državi tudi popoldne še ne popušča, občasno prihaja do zapiranja predora Karavanke v smeri Avstrije. Čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško so najdaljše pri izstopu na Jelšanah in Gruškovju. Povečan je tudi vstop v državo, vendar ni daljših čakalnih dob, kažejo podatki Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Na gorenjski avtocesti pred cestninsko postajo Hrušica proti Karavankam je kilometer dolg zastoj, občasno pa prihaja do zapiranja predora v smeri Avstrije.

Zastoji so tudi na štajerski avtocesti pred Vranskim proti Celju v dolžini dveh kilometrov ter na podravski avtocesti od počivališča Dravsko polje proti Ptuju v dolžini pet do šest kilometrov – v prometno-informacijskem centru priporočajo izbiro mejnih prehodov Dobovec ali Zavrč – in naprej po cesti skozi Podlehnik proti Gruškovju.

Do zastojev prihaja tudi na koncu primorske avtoceste od predora Dekani proti Kopru (kot alternativo priporočajo pot prek mejnega prehoda Sočerga), v obe smeri na cestah Ilirska Bistrica – Jelšane (priporočajo vožnjo čez mejni prehod Starod), ter na lokalnih cestah na Primorskem na trasah Belveder – Izola – Koper in Koper – Šmarje – Dragonja.

Dvokilometrski zastoj je nastal tudi na štajerski avtocesti med predorom Ločica in priključkom Vransko, kjer sta zaradi prometne nesreče v smeri Maribora zaprta prehitevalni in vozni pas.

Čakalni dobi na mejnih prehodih Jelšane in Gruškovje pri izstopu znašata eno uro, na Jelšanah pa je treba za vstop v državo čakati 20 minut. Na mejnem prehodu Dragonja vozniki čakajo do pol ure v obe smeri, na Sečovljah pa se za izstop čaka 20 minut. Povečan je tudi vstop v državo, vendar daljših čakalnih dob v centru za državne ceste ne beležijo. (sta)

promet zastoji

 

Št. komentarjev: 2
  1. MEFISTO pravi

    Je kaj novega z obtolčernim Oplom?

    So njegovega šoferja že zapustili živci?

  2. MEFISTO pravi

    Prav mu je, zakaj se pa vozi po avtocesti, ki je ni navajen.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen