Neverjetno: Inštruktor vožnje pijan in brez vozniškega dovoljenja

1

Ptujski policisti so v sredo obravnavali primer vinjenega učitelja vožnje. Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so ustavili vozilo avtošole in ugotovili, da je inštruktor v osebnem avtomobilu med vožnjo kandidata uporabljal mobilni telefon, odrejeni test alkoholiziranosti pa je pokazal 0,34 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Policisti so ob tem tudi ugotovili, da dnevni razvid vožnje in evidenčni karton vožnje nista bila izpolnjena na predpisan način, saj ura vožnje ni bila vpisana. Inštruktorju vožnje so zaradi navedenih kršitev izdali plačilni nalog in mu preprečili nadaljnje poučevanje kandidata za voznika.

Ob tem bodo policisti ukrepali tudi zoper pravno osebo, pri kateri je inštruktor zaposlen in zoper odgovorno osebo pravne osebe. Preko evidenc policije je bilo naknadno ugotovljeno, da kršitev pri učitelju vožnje ni bila slučajna, saj ima že izrečen veljavni ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo izvršbe, so še pojasnili na PU Maribor.(sta)

alkotest(fotografija je simbolična)

Število komentarjev: 1
  1. Great weblog right here! Additionally your site a lot up very fast!
    What host are you the usage of? Can I am getting your affiliate
    link on your host? I wish my site loaded up as fast as yours lol

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen