Na slovenskih cestah zastoji predvsem pred nekaterimi mejnimi prehodi

0

Slovenske ceste so to poletno soboto polne, zastoji so predvsem pred mejnimi prehodi Gruškovje, Jelšane in Dragonja. Na slednjem vozniki za izstop iz države čakajo uro in pol, za vstop pa eno uro. Gnečo pred mejnimi prehodi s Hrvaško je pričakovati tudi v nedeljo dopoldne, proti večeru pa se bodo kolone pločevine vile proti notranjosti države.

Na mejnem prehodu Gruškovje je čakalna doba za izstop iz države pol ure, zgoščen promet pa je tudi na cesti pred mejnim prehodom Jelšane, je za STA pojasnila Bernarda Kržičnik s Prometnoinformacijskega centra za državne ceste. Kot pojasnjuje, je zastoj tudi na cesti med Koprom in Dragonjo v obe smeri.

Prav tako je krajši zastoj na podravski cesti pred razcepom Draženci v smeri Ptuja ter naprej po glavni cesti proti Gruškovju.

Dopoldne so bili po besedah Kržičnikove večkilometrski zastoji tudi na primorski avtocesti, povzročila pa jih je prometna nesreča pred cestninsko postajo Log.

Tudi v nedeljo dopoldne na prometnoinformacijskem centru pričakujejo zastoje v smeri proti Obali, proti mejnim prehodom Dragonja in Sečovlje pa tudi v smeri mejnega prehoda Gruškovje. V popoldanskem in večernem času v nedeljo pa so zastoji predvideni na cestah proti notranjosti države.

Na prometnoinformacijskem centru voznikom svetujejo, naj za odhod na počitnice izberejo zgodnje ure in uporabijo manjše mejne prehode. Voznike pozivajo k strpnosti in previdnosti. (sta)

promet zastoji2(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen