Intervju: Vodilni Hervard Andrej Šiško o totalitarni rdeči zvezdi, o Pirjevcu kot častilcu SFRJ in o nagnanem Jankoviću

60

Na Politikis.si objavljamo ekskluziven intervju z Andrejem Šiškom, predsednikom Zveze domoljubnih društev Hervardi. Kako kot pravi slovenski domoljub gledate na vrnitev rdeče zvezde in vse druge komunistične ikonografije v slovenski prostor v zadnjem času? Poslužujejo se je celo podmladki vladajočih strank, celo otroke šemijo v pionirčke s titovkami z rdečo zvezdo… Spomnimo bralce Politikisa.si še na naslednje članke: http://www.politikis.si/?p=95793 http://www.politikis.si/?p=96257 http://www.politikis.si/?p=96027 http://www.politikis.si/?p=95936

Protislovenske in Slovencem odkrito sovražne sile, ki celo zanikajo sam obstoj slovenskega naroda, so v letih po slovenski »osamosvojitvi« zasedle ali ohranile vse ključne pozicije v politiki, pravosodju, finančnih institucijah, upravi, policiji, šolstvu, zgodovinopisju in drugod, ter se očitno sedaj počutijo dovolj močne, da tudi javno kažejo svoj pravi obraz. Zato je treba govoriti o osamosvojitvi v narekovajih. Dejansko se sploh nismo osamosvojili, kajti naša današnja država Republika Slovenija je prijazna do vseh, le do Slovencev ne. Gre za slovensko državo zgolj po imenu, v resnici pa so vse njene ključne strukture izrazito protislovensko naravnane. Stanje je naravnost paradoksalno. Imamo državo, ki bi naj bila naša, slovenska, pa v bistvu privilegira vse druge. Slovenci smo v njej drugorazredni državljani, ki naj pridno delajo in plačujejo vse višje davke. Več kot dvajset let so nas organizirano ropali in pokradli vse naše premoženje, sedaj ko ni več kaj krasti, pa nam ti isti prodajajo simbole nekdanjega enoumja, diktature in okupatorske vojske, ki nas je napadla leta 1991.

Hervardi imamo podatke, da stojijo za tem organizirane sile iz tujine, ki imajo namen zrušiti Republiko Slovenijo. Ta proces se pred našimi očmi dogaja sleherni dan. Namen je prepričati Slovence, da nismo sposobni imeti svoje države in da se je boljše priključiti komu izmed sosedov. Do sem imajo organizirane tuje sile enak interes, na tej točki pa se začenjajo njihovi interesi razlikovati. Ti, ki so v zadnjem obdobju pričeli z ofenzivno promocijo rdeče zvezde in jugonostalgije, bi Slovenijo priključili Balkanu, Veliki Hrvaški ali dolgoročno celo Veliki Srbiji. Drugi spet, bi naše ozemlje razdelili med Avstrijo in Italijo. Končni cilj je torej vsem enak in če ga ponazorim z uradnim hrvaškim geostrateškim stališčem, se ta glasi: »Perspektiva Slovenije kot države je negotova. Pri prvem večjem svetovnem ali evropskem spreminjanju meja in vpliva, se lahko zgodi, da izgine.« (zapisano v knjigi predsednika Hrvaške kraljeve akademije znanosti in umetnosti Petra Vučića, Politička sudbina Hrvaške, Zagreb 1995, str. 315)

V Sloveniji ni možno propagirati uradnih znamenj oziroma simbolov slovenske države ali zgodovinskih znamenj slovenskega naroda. Takšno početje je v veliki večini medijev predstavljeno kot rasistično ali celo naonacistično, čeprav nima čisto nič skupnega s tem. Hervardi, ki počnemo prav to, se vseskozi soočamo z neutemeljenimi očitki, da širimo nestrpnost do drugih in da smo rasisti ali neonacisti, čeprav oboje nenehno javno zavračamo. Po drugi strani je množičen pojav rdeče zvezde in jugonostalgije medijsko odlično podprt, čeprav gre za simbole države, ki je leta 1991 z orožjem napadla neodvisno Republiko Slovenijo. Naši fantje in možje so se za našo svobodo bojevali prav proti vojakom z rdečo zvezdo na kapi ali čeladi. Tisti, ki propagirajo rdečo zvezdo, simbol naših okupatorjev iz leta 1991, se sprenevedajo ter ta dejstva zamolčujejo in ignorirajo.

Ne poznam države, ki bi se tako mačehovsko vedla do svojih simbolov in bi namesto njih častila simbole svojih okupatorjev in totalitarne ideologije, kot se to organizirano počne v primeru Slovenije. Vsi zagovorniki človekovih in državljanskih pravic, pa so v tem primeru samo tiho…”

Levosučni zgodovinar Jože Pirjevec je v posebni poletni številki Mladine dejal, da je karantanski kralj Samo mitična osebnost. Kaj pravite na to?

“Politično usmerjeni zgodovinar Jože Pirjevec – Giuseppe Pierazzi, sodi med tiste zgodovinarje, ki častijo zgolj obdobje nekdanje SFRJ, sicer pa zanje Slovencev sploh ni, oziroma bi verjetno najraje videli, da nas nikoli ne bi bilo. Zato takšne njegove izjave nikakor ne presenečajo. Kralj Samo ni bil nikakršna mitična osebnost, kot Pirjevec/Perazzi načrtno zavaja, temveč o njem poročajo frankovski zgodovinski viri iz 7. stoletja, ko je Kralj Samo dejansko živel in vodil Slovensko kraljestvo (Regnum Sclavorum), kot nam poroča Fredegarjeva kronika. Toda Slovenci ne smemo imeti pomembnih zgodovinskih osebnosti, še posebej, če so te živele pred davnim časom, kajti to bi posledično pomenilo, da imamo dolgo državotvorno tradicijo. Torej nismo »od včeraj«, kot bi nam radi prodali razni »zgodovinarji«, ki delujejo po naročilu politikov. Zato Guiseppe Pierazzi napada prav to slovensko tradicijo in jo prikazuje kot nek mit. Drug njemu podoben zgodovinar Peter Štih, pa je recimo soodgovoren, da so v Slovenski zgodovinski atlas uvrstili zemljevide narejene na podlagi dela nekdanjega nacističnega ideologa Hansa Dietricha Kahla. Ta je bil v obdobju Hitlerjevega nacizma funkcionar organizacije Das Deutche Jungvolk, ki je indoktrinirala takratno nemško mladino v smislu nacionalsocializma in vdanosti Adolfu Hitlerju. Oba zgodovinarja se zelo trudita zanikati pravo slovensko zgodovino in za to svoje početje sta potem celo plačana z denarjem slovenskih davkoplačevalcev iz državnega proračuna. Večina medijev to sprejema in celo podpira, zato v zvezi s takšnim početjem ne boste našli očitkov neonacizma in rasizma, ki bi bili tokrat več kot upravičeni.”

Kaj delajo trenutno Hervardi (projekti, načrti…)? “V mesecu rožniku/juniju smo v Slovenijo iz Južne Afrike pripeljali mednarodno priznanega doktorja zgodovine Cyrila A. Hromnika, ki je imel pri nas dve predavanji v Ljubljani in v Kopru. Slednje je bilo še toliko pomembnejše, ker se je prvič zgodilo, da je ena izmed slovenskih univerz organizirala predavanje v akademskih krogih na Slovenskem, v katerem je dr. Hromnik povsem zanikal do sedaj uveljavljeno teorijo o prihodu t.i. Slovanov v naše kraje v 6. in 7. stoletju. Univerza na Primorskem je s tem omogočila ključen premik, ki je prenesel razpravo o izvoru Slovencev v akademske zgodovinske kroge in tako na stežaj odprla vrata resnici. Ključni trditvi dr. Hromnika sta: 1. Slovanov nikoli ni bilo, saj so to ime iznašli šele v začetku 19. stoletja na Češkem, z očitnim namenom zabrisati sledi starih Slovenov, prednikov današnjih Slovencev in Slovakov. Hkrati z iznajdbo t.i. Slovanov zablatencev (tistih iz močvirskega blata) so razvili tudi izmišljeno »teorijo« o njihovem prihodu v srednjo Evropo v 6. in 7. stoletju; 2. Domovina starih Slovenov je umeščena v srednjo Evropo, na obeh straneh reke Donave od Tater in Karpatov na vzhodu, do Jadranskega morja in Alp na zahodu. Sloveni so tu prebivali že najmanj 3.000 let pred našim štetjem. Sedaj v poletnem času imamo tudi mi Hervardi malce dopusta, že meseca kimavca/septembra pa predvidoma izide naša nova knjiga Peter Kozler in Zemljovid Slovenske dežele. V tej biografiji o velikem Slovencu Petru Kozlerju bodo predstavljeni njegovo življenje in delo ter natisnjeni vsi njegovi do sedaj zamolčani zemljevidi slovenskega ozemlja iz druge polovice 19. stoletja. Predvidoma v začetku meseca vinotoka/oktobra bo izšla še ena naša nova knjiga z naslovom Anton Vramec in Slovenci, ki bo slovenskemu narodu prestavila zgodovino zamolčanega srednjeveškega Slovenskega kraljestva ali Kraljestva Slovenijeh. Načrtov in projektov imamo še izjemno veliko, vendar smo nekoliko omejeni predvsem zaradi pomanjkanja finančnih sredstev, saj za razliko od številnih društev, še posebej tistih protislovenskih, Hervardi nismo financirani iz državnega proračuna.”

Opaženi ste bili tudi med protestniki, ko se je ljubljanski župan Zoran Janković v Mariboru srečal z mb kolegom Andrejem Fištravcem. Kaj s te hoteli s svojo prisotnostjo sporočiti slovenski javnosti?

“Ljubljanski župan Zoran Janković sodi med tiste strukture, ki so jih strici iz ozadja načrtno postavili na položaje, ki jih zasedajo, da lahko ribarijo v kalnem in načrtno uničujejo slovensko državo. Vemo, kaj je v zvezi z izvorom njegovega premoženja ugotovila protikorupcijska komisija in tudi to, kakšen je bil Jankovićev odgovor v zvezi s tem. Maribor je še zadnja trdnjava slovenstva in župan našega mesta od Jankovića res ne potrebuje nasvetov kako balkanizirati štajersko metropolo. Žal ga Ljubljančani niso pregnali in mu še kar dopuščajo županovanje, Mariborčanom, pa ga v našem mestu ni treba prenašati. Že  peščica na hitro zbranih, nas je bila dovolj, da smo ga nagnali iz Maribora. Nekateri se zmrdujejo nad tem, da bi nas naj bilo malo. Toda bili smo zgolj racionalni. Zakaj bi nas moralo biti več, ko pa smo ga tako ali tako pregnali in poslali nazaj v Ljubljano? Slovenski javnosti sem s svojo prisotnostjo želel sporočiti, da je potrebno prenehati s pasivnostjo in se vključiti v aktivnosti, ki bodo dolgoročno dejansko očistile in prenovile Slovenijo. Zelo dobro bi bilo, če bi se prebudila tudi druga slovenska mesta in predvsem podeželje, ter bi se vsi skupaj zgledovali po Mariboru. V tem primeru bomo v doglednem času res postali samostojna in neodvisna Republika Slovenija, ki bo ščitila interese slovenskega naroda ter zagotovila življenjske pogoje za normalno bivanje in razvoj naših državljanov in celotne družbe.”

andrej-sisko1Domoljub Andrej Šiško kot vedno brez dlake na jeziku…

Foto: arhiv Politikis.si

Št. komentarjev: 60
 1. mali erik pravi

  Andrej,razloži mi,kdo je tvoje starše in prastarše osvobodil fašizma?Ali so tisti nosili na kapah mrtvaško glavo,črni križ ali rdečo zvezdo?V sedanji “rundi” je situacija drugačna:tudi tisti,ki so nosili rdečo zvezdo,so bili kreatorji nove Slovenije.Vsekakor pa niso bili osvoboditelji iz druge države,ki so prav tako nosili zvezdo in škodovali novi Sloveniji,kakor tudi ne “pogumni osvoboditelji” iz kleti CD!Zato ne metati v isti koš ene in druge rdeče zvezde!

 2. mali erik pravi

  A-ja:po osvoboditvi izpod prve in druge zalege,pa so stari rdeči,in novi osvobobitelji pokazali svojo drugo-pokvarjeno plat svoje narave.Seveda so prvi uničili več ljudi kot sedanji,ki so skoraj uničili celo Slovenijo.

 3. ne damo se pravi

  Vsekakor nas niso osvobodili banditi, ki so po gozdovih babnice preganjali in se skrivali po raznih špiljah @MALI ERIK, če si te mislil.

  Tvoji komunistični banditi so naredili nasprotno. Po koncu vojne so začeli sistemartsko moriti Slovence. Ti ERIK si še premajhen, pa ne veš, kako so jih streljali na mejah.
  Norec zaplankan!

 4. gogi pravi

  Šiško je frajer in pika! Ve za kaj se gre in za to, kar govori ima tudi podlago. Tako v zgodovinskem znanju kot v realnih izkušnjah. Levaki pa kot vedno – bedaki!

 5. tone pravi

  ne damo se
  .maš popolnoma prav.Spoštujem prave partizane(žal so že večina pokojni) ostali so pa skrivači,eden od njih je tudi tov,z velikimi brki.Po končani vojni ni bilo niti 10% partizanov komunistov,na koncu se pa hvalijo z njihovo zmago.Že Tito je rekel,če bi imel toliko partizanov med vojno,bi jo bilo že prej konec.

 6. boban pravi

  Kaj na Dolenskem ne pripravljajo zopet vaških straž ker jim ponoči hegdo hodi na njive krasti pridelek. To odobravavamo, ker dobro vemo zakaj gre. Tako je bilo tudi v letih med 2. vojno. Tega pa nočemo razumeti, kajne.

 7. VSI STRPNI pravi

  uff…..in kje je tu kakšna novost?…vedno ene in iste mafijske nestrpne, divje, nagonske BALKANSKE RDEČE SVINJE……VEDNO ENAKE, ENOUMNE, NESTRPNE IN SOVRAŽNE……ko spoznaš eno opranoglavo balkansko rdečo svinjo si spoznal VSE, so kot fotokopije hahahahahhahaha…

 8. uni pravi

  Vsi ki ste vedno imeli kaj povedati zoper Šiška: on je vsaj živel in se trudil za slovenski narod, pisal knjige in opozarjal na vse svinjarije, ki so jih v pretežni meri počeli levaki. Vi zgube pa za kompjuterom samo brezplodno sikate.

 9. skeptik pravi

  @gogi, vsekakor je AŠ težek frajer, saj mu ni tuj niti poskus umora, zakar je sedel kar nekaj časa…… Tako ravno ni primeren za neke merodajne politične razprave, razen še Veliki Vodja sondira teren v Baden Dobu.

 10. Boske pravi

  Hervardi je zelo domoljuben naziv in Šiško je sam sebe nazval domoljub. Pokličejo znanstvenika iz culukafrije, da jim pove, da slovani niso slovani, ampak slaveni.

 11. zoro pravi

  Skeptik, tebi je potrebno skenirati možganske režnje, da se vidi, ali si na ravni paramecija ali že morda avstralopiteka. Šele potem bo jasno, kako te obravnavati.

 12. nikita pravi

  Ali domoljub v tem kontekstu pomeni “domobranec”?
  Samo sprašujem, prosim oprostite moji nevednosti.
  Pa lep pozdrav!

 13. lepotec pravi

  Nikita; jaz pa tebe sprašujem, ali so komunistični partijci, ki so ti oprali možgane, ki narodu lažejo že 65 let, kaki so oni borci bili v drugi svetovni vojni; so banditi, ali rdeči kmeri in morilci, ki so sistematično morili lastni narod tudi partizane, pojdi in vprašaj Kučana, pa še to ga vprašaj, če hodijo komunisti tudi v cerkev. Odgovor na tvoje vprašanje; Domoljub pa nima nobene zveze z domobranstvom. moja mama je bila partizanka, ki je umrla v starosti 84 let, leta 2007. jaz sem pa domoljub, ki sem in bom branil domovino, kot domoljub pred rdečimi kmeri in južnjaško mafijo, ki po Sloveniji pleni, ustrahuje narod in dviguje nam davke, da oni komunistični privilegiranci lagodno živijo.

 14. lepotec pravi

  ANDREJ ŠIŠKO JE PA ZAKON.

 15. Franjo pravi

  Iz Šiškovih odgovorov se vidi, da ded šteka stvari. Kapo dol! Če bi okoli sebe imel še recimo dva taka, pametna in medijsko sprejemljiva človeka, bi fantje prav gotovo naredili uspešno politično zgodbo. V končni fazi Slovenija potrebuje pravo domoljubno (nacionalno) politično stranko.

 16. polito olje pravi

  Franjo, a po poteh Jelinčiča..vemo, kje je zdaj njegova stranka.
  Slovenci pač nismo nacionalisti, na vašo veliko žalost.. 🙂

 17. nisemon pravi

  Hervardi- domoljubni;
  vi ste z nami in mi smo z vami. Odlikovali in dokazali ste se že v času osamosvojitve, bili ste pokončni in nastopili odločno in preudarno. Poznate Slovence in delujete za slovenstvo.

  Strnitev slovenskih vrst na vseh portalih, delovanje v javnosti in razširitev delovanja slovenstva ne le v vašem predelu, temveč na celotno Slovenijo.
  Domoljubni, združimo se!

 18. Ostrozor pravi

  Prdonja Šiško se je še enkrat izkazal kot navadna klero-domobranska hijena.

 19. Tinček pravi

  Ostrozor, ti si za Andreja pusica od pusice. Na Štajerskem bi letel prej nazaj v svoje močvirje kot je to storil opankar.

 20. VSI STRPNI pravi

  polito olje pravi:
  11. 07. 2013 at 06:36

  Franjo, a po poteh Jelinčiča..vemo, kje je zdaj njegova stranka.
  Slovenci pač nismo nacionalisti, na vašo veliko žalost.. 🙂

  hahahahah..rdeći bedak jelinćićić je vedno bil in bo nacional-socialist, vedno se je precej dobro razumel s kučanovim klanom in vedno hvalil titov režim in zato ima velik titov kup na vrtu….hahahahahaha…tako, da glede nacionalizma je brez dvoma najbolj nevaren prav levi nacionalizem, ki je vedno bil in bo hinavski, divji, NAGONSKI……to je to, vse ostalo je sprenevedanje in pranje revnih možgančkov rdečih svinj …hahahahahahahahahahah

 21. božiček pravi

  Dragi moj Andrej, leta 1991 nas niso napadli partizani, napadla nas je vojska SFRJ, ki so jo skoraj v celoti obvladovali Srbi. No, če smo prav pošteni je bil to le poskus napada, oziroma ustrahovanja. Do vojne v pravem pomenu besede, pri nas ni prišlo. Kaj pomeni vojna, smo lahko v naslednjih mesecih in letih opazovali pri naših južnih sosedah.
  Rdeča zvezda in drugi simboli partizanstva nimajo nobene zveze z vojsko, ki nas je napadla. Ti simboli ponazarjajo upor in zmago nad okupatorjem med II. SV.

 22. VSI STRPNI pravi

  polito olje pravi:
  11. 07. 2013 at 06:36

  Franjo, a po poteh Jelinčiča..vemo, kje je zdaj njegova stranka.
  Slovenci pač nismo nacionalisti, na vašo veliko žalost.. 🙂

  hahahahah..rdeći bedak jelinćićić je vedno bil in bo nacional-socialist, vedno se je precej dobro razumel s kučanovim klanom in vedno hvalil titov režim in zato ima velik titov kup dreka (KIP) na vrtu….hahahahahaha…tako, da glede nacionalizma je brez dvoma najbolj nevaren prav levi nacionalizem, ki je vedno bil in bo hinavski, divji, NAGONSKI……to je to, vse ostalo je sprenevedanje in pranje revnih možgančkov rdečih svinj …hahahahahahahahahahah

 23. Drago pravi

  Bravo Andrej, pravi, zavedni Slovenec.

 24. Drago pravi

  Beseda “domobranec” je baje nastala tako, da so tako poimenovali tiste, ki so domove branili pred napadalci in plenilci. To pa so bili ali Nemci, ali partizani ali še kdo drug.
  Braniti dom je za mene domljubno dejanje.
  To je pravica vsakega človeka, to delaš nagonsko.

  Več o tem bi povedala prava resnica o Dražgošah.

 25. Drago pravi

  mali erik,
  ali potem poznano dve različni rdeči zvezdi?
  Lahko pojasniš?

 26. iron maiden pravi

  Bravi Šiško in vsi hervardi. Pravi domoljubi in pravi Slovenci.

 27. markus pravi

  božiček

  ni res zvezde so nosili v JNA, čete ki so nadaljevale tradicijo partizanstva, jaz sem bil v proletarski brigadi in smo imeli na kapah srp in kladivo,in politično vzgojo in vse kar paše zraven partizanstva pa je bilo to leta 83
  tako da jna je neposredno nadaljevanje komunističnih partizanskih čet in tudi napadli so nas neposredni nasledniki partizanstva.

 28. markus pravi

  v srbsko vojsko pa so se preimenovali kasneje, slovenijo je zapustila JNA

 29. nisemon pravi

  Zadeva je popolnoma jasna in preprosta;

  gre za to, da smo proti sedanjim zavojevalcem Slovenije in slovenstva, to so pa vsi trenutni in bivši koritarji, plenilci in uničevalci. Vsi so tudi nasledniki iste plenilske in zločinske ideologije- uničevanje slovenstva na vse načine.
  Domoljubni, domobranitelji, potomci pradavnega slovenskega panterja, uporniki proti napadu jna 91, uporniki proti uničevalcem slovenstva! Za slovenstvo, za naše otroke in naše vnuke.

 30. jds pravi

  Šiško je na nivoju Arkana, eden bil navijač Viol, drugi pa navijačev CZ, če bi Slovenija šla podobne reči kot Srbija bi zihr odigral podobno vlogo, Šiško je bil leta 1991 obsojen kot kriminalec in naj komu drugemu pamet soli kot slovenskemu nadodu.

 31. jazbar pravi

  @jds
  Tvoje udbaške diskvalifikacije ne najdejo več mesta med Slovenci ker so že postali razsvetljeni. Zgodovinska resnica se nezadržno širi. Kar se tiče udbovca Jelinčića ali ni čudno da kot nalogodajalec Šiškotu ni bil obsojen, Šiško pa je bil za dejanje, ki ga ni bilo!?

 32. jazbar pravi

  Kako prozorne so srbohrvaške in komunajzarske diskvalifikacije Šiškota. Vsi lopovi od vojnih zločincev J.B. Tita naprej, pa Mačka, Dolanca, Kućana Jankovića, in tajkunov naprej so spoštovane osebe, Šiško, ki je nedolžen bil zaprt za 18 mesecev in torej rehabilitiran tudi, če bi bil kriv pa naj bi bil kriminalec!?

  Tudi tisti iz Dahavskih procesov, ki so nedolžni bili pomorjeni in zaprti so tudi kriminalci ali kaj? Pa tistih 100.000 Slovencev pometanih v jame in rove…

 33. honda pravi

  Šiš legenda! Levaki pa kot levaki = bedaki!

 34. Rok pravi

  honda pravi:

  Šiš legenda! Levaki pa kot levaki = bedaki!
  Mi smo še večji bedniki,ker vso to udbomrcvarjenje balkancev ,edini v Evropi mirno prenašamo ! Namesto bi Šišku in Janši pomagali pospraviti tuje vsiljivce ,tiščimo glavo v pesek ! Smo sploh normalni,ali samo daljinsko vodene igračke,v krempljih barbarskih udbašev,brez lastne pameti !

 35. Patriot pravi

  Anrej Šiško kapo dol. Očitno še obstajajo slovenski sinovi, ki niso prodali svoje krvi rdečim podležem. Vsaka čast ti za to, kar si povedal. Sem pa Ljubljanačan in upam, da boš kdaj nastopil tudi v počefurjeni Ljubljani. Zbogom!

 36. Patriot pravi

  A ni zanimivo? Vsi zavedni Slovenci takoj obsojeni na zaporne kazni…. Ah ta slovenija…

 37. Patriot pravi

  Nujno potrebujemo stranko slovenskih domoljubov, ki jim bodo prva skrb Slovenci in slovenska kultura. Tako je po vseh normalni državah, samo pri nas imamo stranke, ki se v večini sramujejo slovenske kulture ali jo pa celo zaničujejo in napadajo!. Tako da Šiško samo naprej in ne verjemi tistih o Jelinčiču, ker dobro vemo, da ni bil nikoli zaveden Slovenec ampak samo Kučanov agent.

 38. jazbar pravi

  @Patriot
  Slovenci imamo domoljubno stranko SSN. Imajo edinstven gospodarski program in pošteno držo.

 39. Blaž Babič pravi

  jazbar = Miha Majc, strokovnjak za korporativno pravo zvezne ameriške države Delaware

  Nategnil je Andreja Šiška, to je delal skupaj z Zdenkom Vinkovom Vincencem (preimenovan), ko je šlo najbolj za nohte glede Hrvaške:

  http://www.hervardi.com/prikaz_novice.php?id=167

  http://www.dnevnik.si/clanek/1042245938

  Več pa v knjigi Andreja Šiška – Resnice je zmaga!

  Glede njegove “kriminalne preteklosti” le toliko:

  http://www.hervardi.com/primer_ponarejeni_tolarski_boni.php

 40. 1.20 m pravi

  wanabe,ki bi rad bil nekdo
  četudi z ponarejanjem-izmišljotinami zgodovine,
  zavedni Slovenci vemo kdo je osvobodil Slovenijo
  in vedo kdo je bil kolaborant.
  samo ego-psihopatska želja po -biti nekdo-biti viden..???

 41. Blaž Babič pravi

  Prosim navedi “izmišljanje zgodovine”.

  Kolikor sem seznanjen, nam ravno “uradni zgodovinarji” po nalogu izdajalske politike PRIREJAJO ZGODOVINO in PRIKAZUJEJO LAŽNE INTEPRETACIJE.

  Ena takih je “slovanska bedarija”, saj je bila beseda Slovan izumljena 1804, zgodovinar Štih pa pravi, da so recimo na Koroškem ustoličevali v “slovanskem jeziku”.

  Torej Štih trdi, da na Koroškem niso bili Slovenci, ampak Slovani.

  Kdo laže????

  Sicer pa razčisti sam s seboj in svojim egom, boš imel največ dela.

 42. 1.20 m pravi

  vseved..??
  razloži-DOKAŽI- v kakšnem jeziku
  so govorili..?
  heheee..
  Slovenci
  pri ustoličevanju knezov..??
  heheeee
  torej smo bili ..ali..Slovenci
  ali veneti.vendi
  ali kelti
  ali iliri
  ali sclavi
  ali ..ali..ali..ali..???
  .
  PA ŠE NEKAJ DOKAZOV daj na mizo..TI TEPČEK.
  .
  tudi takšne –zgodovinarje–??
  .
  ki ustanavljajo viole-
  pijančke in narkomančke-piromančke-
  in podstavljajo bombice
  NIHČE..NIHČE NE
  jemlje resno
  pika.
  .
  pa tudi kolega -sns-zmago
  je pokazal kakšen slovenec je v resnici..!
  .
  BOM poslal otroke v ITALIJANSKE ŠOLE..??
  IZJAVA STARA NEKAJ MESECEV..!
  .
  malo ali dosti ste polni lastnega dreka ..to je vse.
  .
  za BESEDAMI–domoljubje–
  . se skriva množica psihopatov
  .in predvsem
  .slave lačnih ničetov.

 43. Blaž Babič pravi

  Na tak način pogovor žal ne bo stekel.

  Pa rodilnika ne pozabi uporabljati 🙂

 44. Nono pravi

  Bedasti 1.20. Zate je Andrej Šiško gospod zgodovinar! Ti pa se le uči po partijskih učbenikih, boš res daleč prišel.

 45. nisemon pravi

  Za tiste, ki želite o nepotvorjeni zgodovini vedeti več:

  http://zgodovina.eu

  http://primorski.panterji

  Seveda, piscev po nareku, potvorcev zgodovine na slovenskih tleh in uradnih lažnivcev, Repeta in Pierazzi- Pirjevec Pepita, tam ni. Za partijske šalabajzerje, je čas minil. Našega denarja in ostale škode, so komunari s krvavo petokrako, napravili preveč. Dovoj je!

  Škodljivci slovenskemu narodu so zbrani na: buchela.blogspot

 46. Janko pravi

  nisemon pravi:

  Za tiste, ki želite o nepotvorjeni zgodovini vedeti več:

  http://zgodovina.eu

  http://primorski.panterji
  Za tiste ,ki še zaidete v knjižnice s knjigami ste verjetno opazili,da so se police s pravljično partizansko literaturo drastično spraznile ! Še od tistega ,kar je ostalo današnji človek težko najde ,kaj užitnega !

 47. nisemon pravi

  Janko;

  tudi na hrvaškem ugotavljajo podobno, so prišli pa že dlje; mogoče ti bo v pomoč njihov članek, če vtipkaš le naslov: Pedersko zapišavanje Lijepe naše ali Tito je bil gay.

  Norenje s krvavo petokrako v današnjih dneh in poveličevanje zločinskega časa današnjih potomcev pederskih krvnikov, je le nadaljevanje pederastizma , ki gre vštric s to krvavo zločinsko falango.
  Na isti naslov je več objav, tudi gole originalne fotke druga pederasta, ki je zaradi te svoje opsesije nemalo svojih najbližjih sodelavcev dal likvidirati, o številu sodomiziranih dečkov in vojakov pa si lahko le mislimo. Da je bila to stalna ‘praksa’ ne le njegova in, da se tedaj ni končala, so tudi primer baričevičevi bulmastifi in gibanje geyev.

 48. Miran pravi

  @Markus

  Ja kako si pa preživel tista težka leta vojaščine?
  In to pod srpom in kladivom.
  Nekomu si se moral težko u rit da še dons po drek smrdiš.

  🙂

 49. re: 1.20 pravi

  Ajde, ajde, Klinar, nehaj, kam boš ti otroke pošiljal v šolo? Katere otroke, čigave? Tvoje mogoče? Tvoj kvazi sin (podtaknjeni) dela maturo že skoraj pol življenja, še malo pa siv in s palco hodil.
  Za sebe se raje pobrigaj, da ne boš na Ruški smrti dočakal.

 50. Miha pravi

  Blaž Babič pravi:
  12. 07. 2013 at 09:43
  jazbar = Miha Majc, strokovnjak za korporativno pravo zvezne ameriške države Delaware
  Nategnil je Andreja Šiška, to je delal skupaj z Zdenkom Vinkovom Vincencem (preimenovan), ko je šlo najbolj za nohte glede Hrvaške:
  http://www.hervardi.com/prikaz_novice.php?id=167
  http://www.dnevnik.si/clanek/1042245938
  Več pa v knjigi Andreja Šiška – Resnice je zmaga!
  Glede njegove “kriminalne preteklosti” le toliko:
  http://www.hervardi.com/primer_ponarejeni_tolarski_boni.php
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  @Babič
  Kaj ste Vi za en faktor, da se mešate v SSN? Andrej Šiško formalno nikoli ni bil član SSN! Verjetno ste zamešali kratice, Andrej Šiško je bil namreč član SNS in Jelinčičev prijatelj. Torej je za Vas pravi naslov Zmago Plemeniti Jelinčič z njim lahko debatirate po mili volji!

 51. Blaž Babič pravi

  Ejga Majc, ne laži glede Šiškovega članstva. Vse je pojasnjeno v članku, ki sem ga že navedel:

  “Zdenko Vinkov, nekdanji predsednik Stranke slovenskega naroda, ki je zaradi bolezni javno odstopil 19.2.2009, sedaj zaradi domnevno iste bolezni onemogoča delovanje Stranki slovenskega naroda. Čeprav ga je disciplinska komisija 17.3.2009 izključila iz članstva, je Zdenko skupaj s pajdašem Miho Majcem, ki je iz članstva nepreklicno izstopil že 18.2.2009, zaradi bolestnega stanja, onemogočil delovanje in poslovanje stranke v času, ko se še zbirajo podpisi za referendumsko pobudo.”

  Če same papirnate/originalne pristopne izjave ni najti, je to morda zaradi tega, ker jo je kdo skril ali uničil. O tem bi ti lahko vedel kaj več.

  Mar je bil Šiško funkcionar SSN kar brez članstva? 🙂

  Ko boš pripravljen, se lahko kje javno soočiš z Andrejem, morda kar na Politikisu 🙂

  http://www.24ur.com/novice/slovenija/poslanci-o-usodi-hrvaske.html

 52. Blaž Babič pravi

  http://www.dnevnik.si/slovenija/v-ospredju/1042246461

  Sestanek s svetom SSN bi moral soditi med bolj nenavadne dogodke v politični karieri Boruta Pahorja. Že prihod v hotel Betnava je bil tragikomičen. Opazno živčen podpredsednik SSN Lovro Škrinjarič ga je nameraval gostoljubno povabiti na kozarec vina, a se je na njegovo presenečenje izkazalo, da so bili pripravljeni kozarci prazni. Tudi strankarska druščina, ki je premierja pričakala v sejni sobi, je bila unikatna; med navzočimi člani sveta SSN sta bila namreč tudi »pojoči major« Ladislav Troha in Mariborčan Andrej Šiško, ki je na sejo prišel iz zapora v Rogozi, v katerem služi 22-mesečno zaporno kazen zaradi poskusa umora.

  http://izklop.com/?url=links/start&a=open&id=44777

  Pravnomočno obsojeni kandidat za poslanca SSN Andrej Šiško je bil pred nekaj minutami “spektakularno” aretiran v studiu televizije NET TV, ko je na soočenju strank predstavljal stališča svoje SSN za letošnje državnozborske volitve.

  SSN- Andrej Šisko o Referendumu o vstopu Hrvaske v NATO

  http://www.genspot.com/video-153683/ssn-andrej-sisko-o-referendumu-o-vstopu-hrvaske.aspx

  ————————————-

  In Andrej Šiško ni bil član Stranke Slovenskega Naroda 🙂 🙂 🙂

 53. Blaž Babič pravi

  http://www.dnevnik.si/clanek/1042246007

  Predsednik Stranke slovenskega naroda (SSN) Zdenko Vinkov Vincenc je danes po srečanju s premierom Borutom Pahorjem povedal, da se je svet stranke odločil, da pobuda za razpis referenduma o vstopu Hrvaške v zvezo Nato ostaja. Sam se s tem ne strinja, zaradi česar je odstopil. Vodenje stranke je prevzel podpredsednik Lovro Škrinjarič.

  Škrinjarič še meni, da stranke odstop predsednika Vinkova Vincenca in vodje ljubljanskega odbora SSN Mihe Majca ni prizadel, po njegovih besedah pa je stranka, ki ima po njegovih navedbah okoli 3000 članov, zdaj bistveno bolj homogena v svojih stališčih.

 54. Blaž Babič pravi

  Miha Majc (jazbar) pa se je trudil tudi na Wikipediji:

  http://sl.wikipedia.org/wiki/Uporabni%C5%A1ki_pogovor:Ssnslo

 55. Miha pravi

  @Blaž Babič
  Šiško nikoli ni bil formalno član SSN bil pa je član ali je še vedno član SNS. Očitno te zafrkavajo kratice strank. Ker je Šiško s poneverjanjem torej s kriminalno dejavnostjo razglašal sebe za predstavnika SSN in celo hotel doseči vpis v register političnih strank (za čigav račun?) je temu naredilo konec Upravno sodišče s svojim sklepom.

  Mimogrede, javna debata z Andrejem Šiškom je veliko izpod mojega civilizacijskega in domoljubnega nivoja. Mogoče bi šlo s Plemenitim?
  S tem zakjučujem neprimerno in destruktivno debato ter dajem korespondednco ad-acta. Drugič naj se Šiško raje sam oglasi ne pa da mu drugi outsiderji utirajo retorično pot.

 56. Miha pravi

  @Blaž Babič
  V bistvu z lažmi glede Šiška in njegovega članstva v SSN delaš veliko večjo škodo njemu, kot meni, saj moram za obrambo pred lažmi uporabljati resnična dejstva, ki Andreja Šiška prikazujejo v drugačni luči, kot ga poznajo njegovi simpatizerji. Jaz osebno zaradi višjih interesom in širše slike, znam držati jezik za zobmi kadar je treba, nekateri pa očitno mentalno tega niste sposobni.

 57. Blaž Babič pravi

  Mal je smešno vse skupaj. Preberi, kaj si pisal kot jazbar in kaj kot Miha, Miha Majc.

  Saj še lastne sence ne loviš več.

 58. Andrej Šiško pravi

  Oj Miha Majc,

  nisem ti mogel odgovoriti prej, ker sem isti dan, ko je bil objavljen ta intervju odšel na dopust. Blaž Babič ima povsem prav in res bi bilo na mestu, če bi se dobro zamislil sam nad seboj.

  Verjamem ti, da z menoj ne moreš debatirati, o civilizacijskem in domoljubnem nivoju pa raje ne bi.

  Bil sem delegat SSN na volilnem kongresu SSN, meseca listopada/novembra 2007, na katerem je bil za predsednika SSN izvoljen Zdenko Vinkov. Tam si bil prisoten tudi ti. Se morda še spomniš kje v Mariboru je bil kongres? Dejstvo, da sem bil delegat na tistem kongresu je razvidno iz uradnega zapisnika, ki se nahaja na MNZ in pa pri Vinkovu na sedežu SSN. Kako sem lahko bil delegat na kongresu SSN, če nisem bil član SSN, kot trdiš ti?

  Kako boš pa komentiral naslednje: Predstavitev nosilnih kandidatov SSN, 25.08.2008 – http://www.ssn.si/si/index.php?option=com_content&task=view&id=167&Itemid=58 (žal spletni naslov ne dela več, ker so politični strokovnjaki v SSN, tipa Miha Majc, ukinili spletno stran stranke)

  Na navedenem spletnem mestu SSN je leta 2009 zame pisalo: Andrej Šiško: »Mariborčan Andrej Šiško, bojevnik za osamosvojitev Slovenije, trikratni aktivni udeleženec Pekrskih dogodkov maja 1991 in poveljnik specialnega voda prostovoljcev, ustanovitelj Društva za ohranjanje domoljubnih izročil Hervardi ter predsednik Zveze Domoljubnih Društev Hervardi. Član volilnega štaba SSN . (7. volilna enota).

  Kaj sem svečana/februarja 2009 počel na sestanku Sveta SSN s tedanjim predsednikom vlade RS Borutom Pahorjem v hotelu Betnava v Mariboru, če nikoli nisem bil član SSN, kot ti trdiš? Ne samo, da sem bil na sestanku Sveta SSN, temveč sem zraven tedanjega podpredsednika SSN Lovra Škrinjariča bil edini izmed navzočih članov SSN, ki sem s predsednikom Pahorjem dejansko tudi diskutiral. Se morda še spomniš, kaj si mi po tistem rekel? Po seji Sveta SSN sem tudi dal izjavo za medije. Na isti seji Sveta SSN je bil navzoč Zdenko Vinkov, ki je takrat že odstopil z mesta predsednika SSN. Ničesar ni rekel o tem, da Andrej Šiško ne bi bil član Sveta SSN ali celo niti ne član SSN.

  In kaj boš dejal na naslednjo izjavo tedanjega predsednika SSN Zdenka Vinkova leta 2008: Vesti na vesti, 03.09.2008: Takratni predsednik SSN Zdenko Vinkov na tiskovni konferenci SSN o Andreju Šišku: “On je eden največjih osamosvojiteljev Slovenije. In mi osamosvojitelja Slovenije in člana naše stranke, ki smo ga spoznali za nedolžnega, ne moremo ignorirati in mu bomo vedno stali ob strani.”

  Zamisli se malce nad seboj in predvsem prenehaj širiti laži, ker ti je dejansko stanje dobro znano. Kaj ste naredili s SSN, odkar ste jo prevzeli tudi s pomočjo Ministrstva za notranje zadeve, pa lahko vidi vsakdo.

  Srečno, osti jarej in pravda s tabo!

  Andrej Šiško

 59. Domobranc pravi

  za vse rdečkarje ki so ponosni na morilce in izdajalce slovenskega naroda!!!

  http://www.borovnica.eu/2012/kb.php?a=287&sid=93d92271624c09ece52a254c6a58a772

  Vseh šest: štirje Lončarjevi in dva Vičičeva so bili potem v borovniški mrtvašnici skupaj na mrtvaškem odru. Naslednji dan so jih pokopali na borovniškem pokopališču. Govorilo se je, da je nevarno iti na pogreb, ker bodo partizani streljali na pogrebce. Nič takega se ni zgodilo. Menda so se zadovoljili že s tem, da so pogreb od daleč opazovali s Planine nad Dražico. Baje so se v nedeljo ponoči, ko so se vračali v svoje taborišče, ustavili pri znancih na Zabočevem in skupaj z njimi proslavili uspešno opravljeni podvig.

 60. Blaž Babič pravi

  Vojna povzroči neštevilne žrtve med nedolžnimi.

  Od 6. aprila 1941 je bila stara Jugoslavija okupirana, s tem je bil tudi razkosan slovenski narod.

  Partizanski boj je bil upravičen odgovor na okupacijo, zaradi socialnih krivic (dejanskih ali pa napihnjenih) iz prejšnjih časov so imeli komunisti lažje delo pri prevzemu OF in kasneje oblasti.

  Mavrica pomeni tudi spravoin naj bo sprava prava rešitev.

  Poznati zgodovino, razumeti sedanjost in se pripravljati na boljšo prihodnost.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen