PS SDS zahteva sklic izredne seje DZ o stanju demokracije v Sloveniji!

4

Namesto razvoja v bolj normalno in pravično družbo smo se vrnili v čase, ko je bilo za ohranitev oblasti dovoljeno političnega tekmeca do konca uničiti – z lažjo, diskreditacijo in likvidacijo, pravijo pri SDS.

Mag. Branko Grims je danes predstavil zahtevo za sklic izredne seje v zvezi s stanjem demokracije v Sloveniji v povezavi z izhodišči Resolucije Sveta Evrope št. 1096. V začetku je povedal, da je Slovenija danes enakopravni sestavni del moderne združene Evrope, saj je članica Evropske unije, evrskega in schengenskega območja. Opozoril je tudi, da je Slovenija z referendumsko odločitvijo, da postane članica EU, dokončno sprejela tudi vrednote, na katerih je utemeljena Evropska Unija. Te vrednote so izražene v Resoluciji o evropski zavesti in v Resoluciji 1096, vendar pa v Sloveniji niso uresničene v celoti. “In to postaja vse bolj pereče razvojno vprašanje,” je poudaril mag. Grims in dodal, da se vprašanje vrednot vleče od ekonomskega področja do pravosodja.

Tako je opozoril na aktualen primer, ko je vladajoča koalicija sprejela zakon o pomoči za reševanje in prestrukturiranje gospodarskih družb v težavah, kjer je predvideno, da se bo reševalo podjetja, ki niso sposobna preživeti, z denarjem podjetij, ki pa so sposobna preživetja. “Gre za socializem v najslabšem pomenu besede,” je poudaril mag. Grims. Na področju pravosodja in sodne prakse je stanje alarmantno, saj očitno veljajo dvojna merila. “Zato vsi slabše živimo, nekateri pa nesramno bogatijo,” je bil kritičen mag. Grims in poudaril, da s tem državo postavljamo v položaj, ko ne more biti več konkurenčna in privabljati tujih investitorjev, saj očitno postajamo velik eksot. Povedal je še, da na vse omenjeno kažejo tudi opozorila Sveta Evrope in da je očitno Slovenija edina država v kateri tranzicija ni uspela.

Zato v poslanski skupini SDS zahtevajo sklic izredne seje državnega zbora, kjer bi o tem opravili razpravo, državnemu zboru pa v sprejetje predlagajo naslednje priporočilo:

1.        Državni zbor Republike Slovenije se je seznanil z Resolucijo Sveta Evrope št. 1096 o ukrepih za odpravo dediščine nekdanjih totalitarnih komunističnih režimov in zahteva od Vlade RS, da njene ugotovitve spoštuje in predlagane ukrepe v okviru ustavnega reda RS upošteva pri nadaljnjih zakonskih in ustavnih predlogih.

2.        Državni zbor Republike Slovenije ugotavlja, da Republika Slovenija ni upoštevala opozoril in sledila ukrepom iz Resolucijo Sveta Evrope št. 1096 o ukrepih za odpravo dediščine nekdanjih totalitarnih komunističnih režimov, kar nima posledic samo za neizpeljane demokratične procese v Republiki Sloveniji, temveč tudi za odsotnost vladavine prava in za neizkoriščen potencial slovenskega gospodarstva in s tem zmanjšanje blaginje državljanov Republike Slovenije.

3.        Državni zbor Republike Slovenije predlaga Vladi RS, da v najkrajšem možnem času pripravi nujne reforme, ki so priporočene v  Resoluciji Sveta Evrope št. 1096 o ukrepih za odpravo dediščine nekdanjih totalitarnih komunističnih režimov in še niso bile izvedene.

4.        Državni zbor Republike Slovenije predlaga Vladi RS, da pristopi k celostni reformi ustavnih in zakonodajnih mehanizmov, ki bodo omogočili nepristransko in neodvisno sojenje v razumnih rokih ter bodo onemogočili zlorabo prava oziroma postopkov v politične ali druge neustavne namene, pri tem, da se bodo dosledno uveljavili standardi, ki bodo preprečili imenovanja na odgovorne položaje v tožilstvu in pravosodju tistih, ki so kršili človekove pravice in svoboščine.
drzavni zbor noter2Foto: arhiv Demokracije
Št. komentarjev: 4
 1. benedikt pravi

  Spet se bo naplahtalo javnost!

  Se pomnite Tovarisi?

  V NATO so sprejete, Polska, Ceska, Slovenska Republika ( Slovaska) in Ogrska. R Slovenia pa dobi pojasnilo, da ne izpoljnujeje nobenega od pogojev
  – demokraticna druzbena ureditev
  – zagotovljene clovekove pravice
  – in urejen pravni sistem
  NATO vodi vojno na Balkanu, Jansa tedaj izjavi:. “Nato ne potrebujemo, to je samo ameriski…..” V javnost gre izjava Nato Generala:.” …za okupacijo Slovenije bomo potrebovali samo pol ure.” Clinton prifrci v Ljubljano in dobi cvrsta zagotovila, da se bo Slovenija DEMOKRATIZIRALA, da bojo zagotovljene clovekove pravice in , da se bo uredil pravni sistem.
  Berliner Tageszeitung je tedaj porocal, da se v EU krepi prepricanje, da R Slovenija ne spada v EU zaradi neuspele demokratizacije, vsesplosnega KRSENJA CLOVEKOVIH PRAVIC in POPOLNOMA PORUSENEGA pravnega sistema.
  R Slovenija je sprejeta v NATO in od Amerike, porinjena v EU.
  Prisel je cas. Amerika zahteva izpolnitev Clintonu danih zagotovil. EU pa to pricakuje. Zato je morala pasti Pahorjeva vlada, da so pridobili cas. Sedaj je pa vse pripravljeno za krizni MARATON. JJ gor, JJ dol. AB gor, AB dol. Amerika bo naslavljalo svoje zahteve vedno na takrat ze bivso “VLADO”. Vrh-klubstotih se bo pa smejal. EU je cisto zares ZASKRBLJENA. Saj se ni bilo primera, da bi morala clanica za nazaj izpoljnjevati pogoje za VSTOP:

 2. PRIDANIČ pravi

  Vsem OVCAM na znaje:KPK ali OVCAM bolj poznana Klemenčičeva komisija.JE DOBILA NAJVIŠJE PRIZNANJE od ZN OVCAM razumljivo [združeni narodi].Torej to je znak da deluje v pravo smer.Sedaj pa prosim KOLEKTIVNI jok.Menda je vse to MURGELJSKI PALČEK PRIČARAL.HHHHAAAAAAHHHHHHHAAAAAAHHHHHHAAHHHAAAAAAAAAAAAHHHHAAAAAHHHHHAAAAAAAAAAAHHHIIIIIHHHHHHIIIIIIIIIIIIIIIII

 3. PRIDANIČ pravi

  KLEMENČIČEVA KOMISIJA JE DOBILA NAJVIŠJE PRIZNAJE ZA SVOJE DELO.PODELILA JIM JO JE ORGANIZACIJA ZDRUŽENIH NARODOV.OVCE SO OSTALE BREZ SAPE.MEFISTO ,VSI STRPNI IN KOMPANIJA SO DANES NA MEDIKAMENTIH.

 4. PRIDANIČ pravi

  HHHHHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHHHHHHHHHHHHHHHHHHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen