Še vedno pogrešan: Reševalna akcija ponesrečenega 48-letnega raftarja se nadaljuje!

0

Policisti in reševalci od 8. ure zjutraj nadaljujejo z iskanjem pogrešanega 48-letnega izraelskega raftarja, ki ga pogrešajo od nedelje. V iskalni akciji sodeluje 35 ljudi, od policistov, reševalcev do potapljačev in tudi domačinov, so za STA pojasnili na Policijski upravi Nova Gorica.

Nesreča se je zgodila v nedeljo okoli 13. ure. Raft, na katerem so bili vodnik ter štirje izraelski turisti, je po približno 150 metrih plovbe pri sotočju reke Soče in Koritnice trčil v skalo in se prevrnil. Četverici, poleg vodnika še trem Izraelcem, je uspelo priplavati do struge, enemu turistu pa ne.

Vodnik je nemudoma obvestil policijo in stekla je reševalna akcija, v kateri je sodelovalo 60 reševalcev in policistov, svojo pomoč pa so ponudili tudi domačini s primerno opremo. Iskanje so okoli 20. ure zaradi teme prekinili.

To je že druga raftarska nesreča na Soči v zadnjih nekaj dneh. Prejšnji ponedeljek se je po trku v skalo v bližini Trnovega prevrnil raft. Dva raftarja, sicer nemška državljana, sta izplavala na obrežje, 33-letnega vodnika čolna, ki je plovilo skušal rešiti iz vode, pa so kasneje našli mrtvega v strugi reke Soče med Trnovim in Kobaridom. (sta)

rafting2

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen