Furlan via pobegla Hilda: Napoveduje odstop, če je bila v postopku narejena napaka!

4

Vodja Specializiranega državnega tožilstva Harij Furlan je v zvezi s primerom Hilde Tovšak za medije danes povedal, da bo odstopil, če se bo izkazalo, da je bila v postopku narejena napaka. Poudaril je tudi, da je bila obtožnica za Tovšakovo, na podlagi katere bi bil lahko podaljšan pripor, na sodišče vložena še preden je bila izpuščena iz pripora.

Tožilec je namreč v postopku zoper Tovšakovo zaradi domnevno spornega zaposlovanja delavcev na gradbišču Termoelektrarne Šoštanj zahteval sodno preiskavo. Storila naj bi kaznivo dejanje nezakonitega prejemanja ali dajanja daril. Med postopkom pa je tožilec nekoliko spremenil kvalifikacijo kaznivega dejanja, tako da je zanj zagrožena nižja kazen. V tem primeru pa je lahko osumljeni namesto 30 dni v priporu največ 15 dni.

Pogoj za podaljšanje pripora na več kot 15 dni bi bil, da bi državno tožilstvo v tem času na sodišče vložijo obtožni akt in v njem predlagalo podaljšanje pripora. Furlan pravi, da je omenjeni akt podal, zagovornik Hilde Tovšak pa pravi, da ne in da je zato sodišče moralo Tovšakovo izpustiti na prostost.

V oddaji Studio ob 17. na Radiu Slovenija je Furlan še povedal, da bodo na tožilstvu zdaj počakali, da bodo Hildo našli. Ali se bo delo v okoli 20 kazenskih zadevah, ki zadevajo Tovšakovo, nadaljevalo, je po njegovih besedah odvisno od sodišča, ki jo lahko tudi začasno izloči iz sodnih postopkov. Zadeve, ki so v predkazenskem postopku, pa bodo po njegovih besedah potekale normalno naprej.

Poročilo, ki ga je od njega zahteval pravosodni minister Senko Pličanič, bo napisano jutri, je napovedal. “Če bo potreboval dodatna pojasnila, pa sem mu na razpolago. Seveda v okviru zakonskih pristojnosti,” je dejal.

Na to temo naj bi po neuradnih podatkih sicer vsi pristojni še ta teden spregovorili pri premierki Alenki Bratušek. (sta)

harij furlanHarij Furlan

 

Št. komentarjev: 4
 1. MEFISTO pravi

  V dobro slovenskega sodstva in tožilstva bi morala nemudoma odstopiti predsednik vrhovnga sodišča in generalni državni tožilec.

  Oba sta bila imenovana zaradi politične kompatibilnosti in oba delata neznansko škodo slovenskemu pravosodju.

 2. Miss Piggy pravi

  S pobegom Hilde je postalo popolnoma očitno, da nihče od teh kriminalcev belega ovratnika ne bo končal za zapahi. Vodenje le-teh vklenjenih naokoli, je bila zgolj predstava za rajo. Kajti ti razkazovani imajo denar, nekateri tudi vpliv, zato lahko podkupujejo od policije navzgor. Denar nima barve.
  Poleg tega dejstva, so tu še vplivni bodtri v ozadju.
  Verjamem tistemu anonimnemu pismu, ki kroži naokoli. Tudi v tistem primeru “vrtnarja” je bilo tako. Tudi takrat so bile vmešane “določene” službe.
  Nisem ne ogorčena, niti jezna, zaradi politikov in skorumpiranih ljudi si ne bom več uničevala zdravja, ko pa bodo vstajniške zadeve toliko zrele, da bodo v našo družbo prinesle korenite spremembe, se jim bom z največjim veseljem pridružila.

 3. igor pravi

  Hilda, Peterletova desna roka, sama krščanska dobrota jo je.

 4. mudo moreno pravi

  Igor, imaš prav.
  Hilda je bila Peterletova desna roka, plačana od levega nadzora.
  Prav tako kot pred njo Edvard Stanič.
  Edo je dobil svoje plačilo. Nagradil ga je vsemogočni s neozdravljivo obliko raka.
  Kot kaže je sedaj tudi Hildici vzel mero.
  Naj počiva v miru, kjerkoli že je. V kočevski šumi, na dnu Jadrana ali v pasji konzervi.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen