Patria in režimski novinarji: Zaradi lažnivega poročanja 12 prijavljenih častnemu razsodišču DNS!

32

Vodja Službe za odnose z javnostmi SDS Jernej Pavlin je novinarskemu častnemu razsodišču DNS prijavil 12 novinarjev, ki so v poročanju o obsodbi Wolfganga Riedla v zadevi Patria na dunajskem sodišču napačno prenesli besede sodnice Marion Zöllner.

Zöllnerjeva namreč nikoli ni dejala, da “ni dvoma, slovenski politiki so bili podkupljeni, da so priredili razpis v korist Patrie”, temveč je v resnici dejala, da “obstaja verjetnost, da je bil nekdo v Sloveniji podkupljen“. Izjavo sodnice je potrdila tiskovna predstavnica sodišča mag. Christine Salzborn za tednik Demokracija. Nekateri režimski novinarji pa so potem v svoje tekste in poročila očitno z določenim diskreditacijskim namenom mešali še Janeza Janšo.

Prijavljeni ducat novinarjev je napačno poročal, da je sodnica govorila o podkupovanju slovenskih politikov, in Pavlin je prepričan, da so z objavo “izmišljene izjave” ti novinarji kršili novinarski kodeks.

Častnemu razsodišču je zato prijavil novinarja Dela Urbana Červka, novinarja Večer Aleša Kocjana, novinarja Dnevnika Herwiga G. Höllerja, novinarja Radia Slovenija Tomaža Celestino, novinarko Radia Slovenija Živo Trček, voditeljico TV Slovenija Vlasto Jeseničnik, voditeljico oddaje 24 ur na POP TV Petro Kerčmar, novinarja “S.S. in G.G.” spletnega portala 24ur.com, novinarja STA Aleša Kocjana in Jasno Vrečko ter voditelja oddaje Svet na Kanalu A Gregorja Trebušaka.

Spomnimo: prav portal, ki ga pravkar berete pa je bil prvi, ki je to nečednost nekaterih slovenskih novinarjev razkril.

patria-obr3V celotnem izreku sodbe avstrijske sodnice Marion Zöllner  se besedna zveza “slovenski politiki” ali ime Janez Janša ne pojavi niti enkrat!

Foto: arhiv Politikis.si

 

Št. komentarjev: 32
 1. okjar pravi

  Tako je prav. Ko je omenjeno “režimski novinarji – mediji”, so zame vsi mediji, ki imajo lorenine iz prejšnjega režima, pa ne glede na to, karea je vlada. Tako so tudi vsi Slovenski dnevniki “režimski” z “režimskimi novinarji vred”!

 2. Emil pravi

  Takole je.Dokler za svoje izjave ne bodo kazensko ,predvsem pa finančno ,odfgovarjali ,ne bo bolje.Vprašanje je samo ,naše sodstvo.
  To bo namreč v zapisu ,”vse kristjane bo treba poklati,kot leta 45.,ugotovilo ,da je to še daleč od sovražnega govora.Ko pa bo nekdo izjavil ,da se v Sloveniji pojavljajo znaki levega fašizma,bo pa to vrdno najhujše obtožbe.
  Me pa nekaj zelo zanima.Kaj bi se3 zgodilo in kako bi reagirali naši levaki,ko bi jim nekdo povedal,da se pri nas še kar ohranja leglo komunistov..Kar je isto.Tu bi šele bil urnebes in dokazovanje ,kako so naši komunisti bili jagnjeta proti drugim.Joj ,joj,joj,bogi narod.

 3. denis pravi

  Falanga iz 571 si res dosti upa. Še več obsodilnih sodb kot je bilo v primeru Karbe še mora pasti, da se bo ta rdeča drhal počasi streznila.

 4. VSI STRPNI pravi

  edino pravilno, čeprav ni nobenih možnosti, da te kučanove rdeče kurbe iz bande 571 plačajo za vse rdeče svinjske mafijske svinjarije , ki počenjajo…….konec koncev je ta prostitucija že davno kulturno sprejeta in zelo cenjena na rdeče svinjskem balkanu….hahahah…te naše rdeče PISRALSKE kurbe so pač plačane 1000 ali več evrov na mesec, da prodajo lastne ideološko okužene možgančke naši balkanski rdeči mafiji…hahahhahhahah..tako je bilo, je in bo ostalo, drugače naš balkan ne bil bil rajh mafijskih rdečih svinj in prascev…hahahahhah

 5. TOMI pravi

  A je to ta Aleš Kocjan, ki je včasih bil novinar Demokracije?

 6. janko pravi

  Edino pravilno, da bodo prišli enkrat k pameti. Potrebno bi jih bilo še tožiti in iztožiti vse do spodnjih gat.

 7. Progresiv pravi

  Hahaha, pa saj se hecate no?!
  Ja kdo bo pa dobil podkupnino, če ne nekdo iz politike?!!
  Mogoče blagajničarka v Mercatorju ???? Ali pa natakarica?
  JA NORMALNO DA JE LAHKO DOBIL LE POLITIK, saj je ravno POLITIKA tista ki odloča KOGA bodo na RAZPISU vzeli za DRŽAVNE namene!!!!
  In če že tako verjamete wikileaksu o kučanu-drnovšku-pahorju, potem bodite že enkrat toliko načelni in eno načelni in verjemite tudi kar je bilo zapisano ”SDS naj bi prejela 2,8 mio EUR od Patrie” !

 8. MEFISTO pravi

  Progresiv, kako lepo ime iz besednjaka nekdanje zločinske komunistične partije.

 9. pijani progresiv pravi

  Dejstvo, da je o izboru patrij določalo obrambno ministrstvo je obče znano in ta fakt poznajo tudi sodniki, tako da ne kokodajsaj teorij iz foruma21 in kamarile f571, pa te bo mogoče še kdaj pamet srečala.

 10. thought pravi

  Potem pa se ta levičarska banda, ki sami sebe nazivajo “novinarji” izgovarja na svobodo govora!
  Svoboda govora je eno, laži pa čisto nekaj drugega. Tako je, kot pravi zgoraj @Emil: Treba bi jih bilo krepko oglobiti in tudi zaporna kazen bi bila na mestu.

 11. MEFISTO pravi

  Ti bi jih zaprl kar v kako koncentracijsko taborišče, kjer bi imeli brezplačen zrak in vodo, kakršne so po vojni organizrali za svoje ideološke nasprotmike.

  Spametovalo jih pa to ne bi.

  Spomni se, da so golootokaši ostali najbolj prepričani komunisti.

 12. dingdong pravi

  Pričakujemo še tožbo Janeza Janše proti Šurcu in Zgagi zaradi orožarske trilogije. Glede na to, da so v knjigi objavljene same laži, bosta avtorj zagotovo obsojena !

 13. b pravi

  Hahaha, saj se hecate, no. Kateremu častnemu novinarskemu razsodišču? Vašemu, desnemu?Ampak ta nima nobene teže.

 14. thought pravi

  @MEFISTO, to že, a taborišče bi moralo biti tipa GOLI OTOK, kjer bi cel dan prenašali kamenje. Vsako žličko vode in hrane bi si morali najprej dobro zaslužiti. Saj poznaš tisti izrek: Kdor ne dela naj ne je.

 15. thought pravi

  @drkadžija, povej tvoj naslov, pa pridemo na delo…. Zdelali te bomo, da ne boš nikoli več provociral!

 16. Marta pravi

  Nekateri sprašujejo ”Kdo pa bo dobil podkupnino, če ne politik?” Kaj ni Jure Jurček Cekuta prejel neko provizijo od Patrie? Kot mi je znano, je omenjeni samo slikar. Ali pa je morda politični slikar?

 17. dingdong pravi

  Marta, in zakaj bi nekdo podkupil slikarja ? O čem je on odločal ? A ti mogoče ni kapnilo, da je Cekuta samo posrednik, ki je s svojimi drago preplačanimi “umetninami” samo pral denar ?

 18. Hribouc pravi

  Vendar se je našel Mož, ki jim nastavlja Ogledalo!

  Kaj mislite, da avstrisko sodnico briga kaj svinjajo apartčiki
  iz Agitpropa 571 ?

  Dvanajsterici čnih apostolov Laži se pa itak bliska o tem kaj je odgovornost, kaj je resnica in kaj je ponos!
  Častnemu razsodišču še manj!

  Vse to je Aparatus Agitprop 571, fino namazana mašina, ki melje vse pred seboj. Brezsramno in naklepno!
  Goebels bi bil presrečen, če bi jih imel pri sebi tiste čase!

  Kako morejo živeti in jesti od hrane, ki si jo nakupijo z širjenjem Laži!?

  Grauže graužaste, fej in fuj!

 19. dingdong pravi

  Avstrijsko sodišče je ugotovilo, da je Riedl točno določenega dne s kovčkom denarja odpotoval v Slovenijo. S kom je ta dan komuniciral pa žal ni mogoče ugotoviti, ker so naši vrli policaji “založili” več depeš Interpola in se je preiskava začela leta prepozno, da bi lahko od mobilnih operaterjev pridobili podatke o njegovih klicih.
  Seveda pa je popolnoma jasno, da je to zarota črnih apostolov laži, murgeljskega klana in mednarodne avstrijsko-finsko-ameriške zarote !

 20. Demi Zen pravi

  dingdong ti si res butast sej zato pa volis komuniste. slike na zahodu se slikajo samo se za podkupnine.

  primer: jaz ti moram izplacat 300k za uslugo. ce bo zmanjkalo na racunu bo davcna posumila ne? in ti bos tezko prijavil dohodek.

  torej jaz poklicem cekuto naj narise mrtvega psa in ti ga proda za 20k, potem poklicem eno od svojih kurbetin naj razstavi tvojega mrtvega psa v galeriji kjer gre 5 procentov od prodaje v dobrodelne namene.
  pojavim se na aukciji in prefukam neznanega ponudnika in ponudim 300 k za tvojega psa. I love the fucking art. nesem domov mrtvega psa in ga izobesim v vrtni lopi in tebi nakazem 300k. ce me stisne za denar mi pa na koncu za 400k zavarovanega psa na koncu se ukradejo….

  kapiras?

 21. Demi Zen pravi

  in se tole za konec;vse te fafacice in kurtizane klientele pri koritu se po razstavah in dobrodelnih akcijah vlacijo z enim samim namenom. selektirat umetnisko srenjo ki razume pravila igre od tiste ki ne razumejo pravil igre. niso v sobanah samo da vlecejo kurce, tega se lahko dans ze eskimka nauci na youtube..

 22. dingdong pravi

  Demi Zen, stvar je dosti bolj preprosta. Cekuta je samo posrednik, njegovi preplačani zmazki pa njegova provizija.

  Dejstva so pa tole :
  Jure Jurček Cekuta je za posredovane podatke in izročene listine od finske družbe Patria Vehicles Oy v več obrokih na račun Bank Austria prejel skupno 72.000 evrov, od družbe Riedl GmbH pa na isto banko skupno 460.875 evrov, kolikor znaša protipravna premoženjska korist pridobljena Juretu Jurčku Cekuti,” piše v zahtevi za preiskavo zoper osumljena v aferi Patria, brigadirja Petra Zupana in slikarja Jureta Cekuto, ki jo je 11. maja na sodišče vložilo tožilstvo.

 23. dingdong pravi

  In seveda tudi tole :
  Podatki iz zahteve, ki jih je včeraj objavil tednik Mladina, kažejo tudi, da so policisti ugotovili, da se je Patria preko Cekute povezala z Zupanom, ki je na obrambnem ministrstvu skrbel za nabave vojaške opreme, Walter Wolf pa je bil predviden za lobiranje pri političnih akterjih, tudi pri takratnem premierju Janezu Janši.

  Peter Zupan je osumljen storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po tretjem odstavku 261. člena KZ, Cekuta pa napeljevanja k temu dejanju po tretjem odstavku 261. člena KZ v zvezi s 26. členom KZ in v zvezi s prvim odstavkom 7. člena KZ. Policija je v preiskavi tudi ugotovila, da Cekuta prihodkov, ki jih je dobil od posla s Patrio, ni prijavil slovenski davkariji.

 24. dingdong pravi

  Še tole iz “uravnoteženega” medija :

  Orožarski slikar in blefer Cekuta
  28 Junij, 2012 – 07:00

  Tekst: Nenad Glücks | Foto: arhiv Reporterja

  Slikar Jure Cekuta med poznavalci velja za bleferja, še najbolj pa mu pristaja naziv trgovca – z orožjem, ne z umetninami.

  Okrajno sodišče v Celju je za peti julij razpisalo prvo javno dražbo, na kateri bo skušalo prodati polovico hiše razvpitega slikarja Jureta Cekute, lobista pri orožarskih poslih. Po zapisu v Financah Cekuta dolguje Komercialni banki Triglav, zavarovalnici Triglav in NLB. Cekutova hiša na Prekorju pri Celju je po presoji cenilca vredna 481 tisoč evrov.

  Cekuta, ki se predstavlja kot slikar, čigar slike prodajajo celo za milijonske vrednosti v ameriških dolarjih, je med poznavalci slikarske umetnosti znan kot navaden blefer. Pred nekaj leti je Emil Šarkanj, lastnik galerije Hest, dejal, da slik Cekute ne prodajajo, ker imajo na realnem trgu zelo zelo nizko vrednost. »Cekuta je trgovec in ne umetnik, njegova slika pa je na trgu vredna natanko toliko, kot je vreden okvir,« trdi Šarkanj.

  Cekuti res bolj pristaja naziv trgovec, in sicer z orožjem. V času vlade LDS in dolgoletnega premierja Janeza Drnovška, s katerim sta bila prijatelja, je sodeloval pri največjih orožarskih poslih v Sloveniji.

 25. Demi Zen pravi

  Dingdong: Ne bom trdil da scena v sloveniji ni polrazvita in se dogajajo anomalije kot si jih opisal ti. govorim o principih trzenja sodobnih umetniskih del. in kjer se krade so vedno zraven kiparji in slikarji ali kaksni drugi prodajalci abstraktne vrednosti.

  Mogoce je pa tudi da mene niso ujeli in je umetnik nastavil rit. ker ce ne bi, bi pac padel s strehe med risanjem panorame laskega..

 26. Progresiv pravi

  “According to a clandestine source with direct access to an empoloyee of Rotis, Prime Minister Jansa’s SDS received more than 2.8 million Euro from Patria ‘under the table’ as part of the deal for armored vehicles.”

  VSE POVEDANO! PIKA. KONEC DEBATE.
  Desničarji lahko še bolj cvilite in se jokate čez komuniste in levico – tole je napisala vaša demokratično/desničarska Amerika!

  In vsakemu je jasno, da provizije ni dobil nek slikar ali pa blagajničarka v Mercatorju, ki nimata nič z nakupi državne lastnine, ampak je to ministrstvo in človek ki vodi vsa ministrstva in bil že v 2 orožjarskih aferah (Jajce,Depala Vas in Koper).

  Še enkrat: lahko še bolj cvilite kot male svinje, DEJSTVA so JASNA!
  In v kratkem bo prišel čas, ko jih bo razglasilo tudi Slovensko in ne samo Avstrijsko sodišče.
  In tega dneva se že zelo veselim – takrat bo novi SLOVENSKI praznik in nekdo, ki je enkrat že bil za rešetkami, bo upam, še enkrat odvandral tja-za vedno!

  Sedaj pa cvilite kot veste in znate, jaz in cel svet se vam lahko le na glas smejimo oink-oink-oink! :))))

 27. dingdong pravi

  “O tem, kdo naj bi prejel podkupnine, sodnica ni govorila, je pa dala po pisanju Večera jasno vedeti, da verjame razlagi avstrijskega tožilstva. To je menilo, da je Riedl v kovčku v Slovenijo odnesel 900.000 evrov in jih predal Jožetu Zagožnu, končni naslovnik pa naj bi bila “stranka” oziroma SDS nekdanjega slovenskega premiera Janeza Janše, pojasnjuje Večer.”

  Tole je vzeto iz članka iz Reporterja. Zakaj Pavlin, oziroma SDS ne ovadi tudi novinarje Reporterja ? In seveda tudi STA, po kateri je bojda povzet ta članek ?

 28. MEFISTO pravi

  Marta in Dingdong, Cekute zunaj ne poznajo kot slikarja, temveč kot neuspešnega kandidata za predsednika države, kar je ekskluzivna politična funkcija.

  Pa še sam se je hvalil s svojimi poznanstvi v politiki, čeprav pri tem ni mislil na Janšo.

  Nekaj sta imela le predvsem z Drnovškom.

 29. MEFISTO pravi

  Dindong bo magistriral iz Patrie.

  Mogoče bo prepisal še doktorsko disertacijo.

  Oba znanstvena naslova pa mu bodo odvzeli, čim bo Janša opran vseh klevet.

 30. Števek pravi

  Časno sodišče DNS bi po statutu in Kodeksu ter po Minhenski deklaraciji morali kaznovati ovadene novinarje oz. svoje člane.Z lažnim poročanjem v stilu MEGAFON ustvarjajo izredne razmere katere lahko imajo teške posledice za slovensko nacionalno varnost. Če bodo novinarji vigilanti to reševali ne bo dobro za slovensko demokracijo in mir v državi.Podobno krivdo so imeli srpki osrednji mediji za spodbujanje genocida na Balkanu in se danes valjajo po sodiščih EU.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen