Franci Matoz: Riedl je poslal denar v Slovenijo, a ne Janezu Janši! Jure Cekuta pa je pokasiral.

68

Odvetnik Franci Matoz je za Finance opozoril na različnost interpretacij izjav avstrijske sodnice. Ta naj bi po pisanju nekaterih medijev ob izreku sodbe Wolfgangu Riedlu dejala, da “ni dvoma, da so bili nekateri politiki v Sloveniji podkupljeni.” Politikis.si je danes namreč ekskluzivno razkril, da prav noben avstrijski medij ni poročal o tem, da naj bi sodnica Marion Zollner dejala,  da “ni dvoma, da so bili nekateri politiki v Sloveniji podkupljeni.”

“Na sodišču teče še en postopek, kjer sta obdolženi drugi dve osebi. Iz tam izhaja, da je Riedl določena sredstva plasiral v Slovenijo, vendar ne Janezu Janši,” je dejal Matoz. Na vprašanje za koga gre, je dejal, da so že mediji poročali, da naj bi denar od Riedla prejeli “Jure Cekuta in še nekateri“.

Sodni postopek v Sloveniji pa se je po njegovem mnenju zavlekel zaradi tega, ker je tožilstvo sodišče zasulo z dokazi, ki niso relevantni za sam postopek. “Sam menim, da je že sedaj čas, da se primer zaključi,” je dodal.

Matoz je za Finance seveda govoril o t.i. zadevi Patria 2, kjer je slovenski slikar Cekuta obtožen kaznivega dejanja trgovanja s podatki, ki so bili neupravičeno posredovani z ministrstva za obrambo. Spomnimo: Cekuta se je na letošnjem januarskem naroku na sodišču pri večini odgovorov skliceval na zakonsko možnost, da mu na vprašanje ni treba odgovoriti, če bi lahko s tem škodil samemu sebi. Povedal pa je le, da vendarle pozna Patriinega pogodbenega partnerja v Sloveniji Hansa Wolfganga Riedla.

Poleg Jureta “Jurča” Cekute je v zadevi Patria 2 obtožen tudi upokojeni brigadir Peter Zupan, nekdanji vodja temeljnih razvojnih programov. Zupan naj bi zaupne podatke o nakupu osemkolesnikov z obrambnega ministrstva prenesel do Cekute, ta pa naj bi jih posredoval Patriinemu zunanjemu sodelavcu in posredniku Hansu Wolfgangu Riedlu in za to pokasiral Patriin denar.

Še to: Janez Janša je po prvi obravnavi v zadevi Patria septembra 2011 izrekel besede, ki se danes zdijo že kar preroške. “Slikar Jure Cekuta je očitno edini iz Slovenije, ki je v zadevi Patria dobil denar,” je takrat dejal Janša.

patria-obr3

Franci Matoz aprila 2013: “Že mediji so poročali, da naj bi denar od Riedla prejeli Jure Cekuta in še nekateri. Janez Janša septembra 2011: “Slikar Jure Cekuta je očitno edini iz Slovenije, ki je v zadevi Patria dobil denar.”

Foto: arhiv Politikis.si

 

Št. komentarjev: 68
 1. nisemon pravi

  To že vemo, kam je šlo pa kos pove, ki je zadevo sproduciral. po naročilu kajpak.

  fantje, bo še kaka nova kao anonimna anketka s strani udbe?
  tu, na komentarjih…

  ššpijonirate malo preveč naravnost

 2. mitja vilar pravi

  nisemon: škoda, da KOS ne vodi te države. Uspel je prepričati tako Fince kot Avstrijce, da so bile v igri podkupnine. Še več, tudi za hrvaške jih je uspel prepričati.
  Gospod Crnkovič ima res dobr argument, kaj so na tistem papirju pomenile začetne črke osumljencev in beseda stranka na koncu. To so bili kupci peltov, ne pa proizij z orožjem. Dobra zadeva bo, če še Finci svojih pet obsodilo za korupcijo, naši pa bodo oproščeni. Na koncu bo šel sedet svizec, ki je eure zavil tako in tako.

 3. Afera Patria KOS way pravi
 4. Bore pravi

  Če je Riedl imel pokrito komplet proizvodnjo na Ravnah-no zajebu je s tistim zrjavelim valukom,ki ga je od nekod drugod pripeljal za vzorčni primerek…itak potem ni logike,da bi takratno novo oblast kakorkoli podkupoval za konkurenčno firmo.Če je hotel s Patrijinim kešem skenslat biznis,za katerega je bil že prej dogovorjen,je moral zelo veliko denarja vsut tistim,s katerimi je bil prej že dogovorjen.Vsuti je moral toliko,da potem na Ravnah sploh ni bilo treba delat valukov-niti za prodajo v izvoz.
  Če prav razumem je šel denar od Patrije v stilu subvencije evropske unije tistim vinogradnikom,ki se obvežejo,da bodo svoj vinograd uničili.

 5. ogimogi pravi

  A je res potrebno Janšo v Sloveniji že poldrugo leto vlačiti po sodiščih? in še bo vse skupaj trajalo najmanj pol leta! Avstrijci so vse skupaj rešili v enem letu in njihova sodba je jasna. Podkupovalo v Sloveniji se je, a ne politikov. Slikarček pa je seveda pokasiral, saj Riedla pozna že od Drnovška dalje.

 6. nisemon pravi

  M: Vilar
  Aja, ti verjameš, da je kos delal za to, da se podkupnine razkrije? Da provizije obstajajo in da se lobira, se ve. Da je kos vedel ni nikakršna skrivnost, da je pa imel namen potunkat drugega? In za koga in za kaj?
  In po tvoje, imaš en sam argument, zakaj naj bi vodil državo?
  Ker ima čiste roke in čisto vest? Pa državotvoren?

 7. mudo moreno pravi

  Če bi naš Patria-proces opazoval tujec, ki o nas nič ne bi vedel, bi si gotovo mislil,. da je Slovenija ladja norcev. Sodi se enim ljudem na podlagi nekih govoric v stilu: neznanega dne na neznanem mestu ob neznani uri na neznan telepatski način. Dokazov za te smešne obtožbe niti za vzorec, kot ponavadi.
  Pa vendar so podkupnine, provizije v Slovenijo bile poslane. Prejela sta jih sodelavca leve nomenklature. Cekuta je star Kučanov prijatelj, Mirjana Jarc pa je celo tesna Kučanova sodelavka.
  Po mojem je glavni razlog za afero Patria v tem, da je Kučan mešetaril in kasiral, Janša pa mora po tradiciji za ta kriminalna dejanja odgovarjati. Tako kot se je to zgodilo v primeru MB orožja.
  Najprej diskvalifikacija, potem likvidacija.
  Ali pa obratno.
  Ampak z Janšo res nimajo sreče. Je preveč žilav in vedno se vrne. Še močnejši.

 8. DON mafioso de MOURGLE pravi

  mi, me mu, Rotar je odslužil kazen, pa sporočam, da je jutri nov dan.

 9. igor pravi

  Seveda ne, po vsej verjetnosti ga je prejel Matoz.

 10. Rezka Pahlavi pravi

  Igor se je strašno sprdno
  ajmar gnojšnce je on prevrno
  v smradu strašnem se naslaja
  v dreku svojem se napaja.

 11. Perko pravi

  Ljudje božje še se bomo smejali letos pred poletjem, ko bo Ferlinc z dolgim nosom in z ono neurejeno pričesko odkorakal s sodišča, Janša pa se mu bo smejal v tisto glupo ferlinčevo faco.

 12. thought pravi

  @Mitja Vilar, lahko remo le “tepec, ki se vedno spreneveda”.
  Mitja, poznamo te in vemo kdop si, ne napenjaj se, sicer se boš podelal v hlače.

 13. pridanič pravi

  Ljudski pregovor pravi,kakor prišlo tako odšlo.Torej končni naslovnik bo MATOZ.Velik del bo pokasiral on.Morda pa se bo tudi na ta način opral denar.

 14. gost pravi

  A ni to čudno (oz. sploh ne – bolj totalno udbaško mafijsko), da samo Delo, Večer in 24kur in njihovi lizuni razumejo avstrijsko sodnico tako kot so jo pač predstavili, medtem ko so vsi mediji v Avstriji sodnico razumeli popolnoma drugače. To je tipična lažniva komunistična propaganda. Sram me je, da živim v Sloveniji, in prav nič ni čudno, da nas imajo Avstrijci za čefurje in balkance. Spomnimo, kaj je o nas govoril pokojni homoseksualni kororški prvak. Lej, glede na to, kad se dogaja tukaj, je imel čisto prav. Smrdimo, da bolj ne moremo.

 15. anja matevž pravi

  bRUTALNA LAŽNIOST UMAZANIH PISUNOV NA DELU.IZ ORGINALNIH IZJAV SODNICE ZOLLNER IN POROČANJA LAŽNIVEGA PISUNA NA DELU JE OGROMNA RAZLIKA.IPIČNA STALINISTIČNA MEDIJSKA MANIPULACIJA. SICER JE ZNANO,DA JE LAŽ USTAVA ZA UMAZANE RDEČEDEBILCE. VSE PRIZADETE V TEJ MANIPULACIJSKI LAŽI DELA POZIVAM,DA TAKOJ VLOŽIJO KAZENSKE OVADBE PROTI LAŽNIVEMU NOVINARČKU IN GLAVNEMU UREDNIKU.

 16. thought pravi

  DELO, TV SLO, Dnevnik …. vsi so isti. Lažnive barabe. Časopise sem že vse odpovedal. Televizije ne smem, to je poseg v osebne pravice.

 17. grey pravi

  Iz Patrijinih dokumentov je razvidno, da je podjetje plačevalo podkupnine v Sloveniji, in sicer dvema človekoma – slikarju Juretu Cekuti in nekdanji svetovalki Milana Kučana Mirjani Jarc, ki ji je Patria mesečno nakazovala 7.500 evrov. Hrvaški mediji so objavili dokumentacijo, da “J” iz dokumentov o Patrii ni on, temveč “direktor nekega hrvaškega podjetja”.

  Glavni razlog, zakaj sodišča iščejo tam kjer ni. – kućan….

 18. grey pravi

  Poskusi Milana Kučana (Dnevnik, 6. oktobra), da se ogradi od afere Patria, so obsojeni na neuspeh, še posebej po tem, ko je bila javnost seznanjena, da je bila njegova nekdanja piarovka Mirjana Jarc strateška svetovalka Patrie v Sloveniji, za svoje delo pa je na mesec dobivala kar 7500 evrov. To dokazujejo elektronska sporočila med uslužbenci finske Patrie, dostopna v sodnem spisu, ki so jih v minulih tednih povzemali tudi nekateri mediji.

  Trditve nekdanjega predsednika države, da Mirjana Jarc ni njegova svetovalka, zanikajo dejstva iz njenega življenjepisa. Ga. Jarc je dve leti opravljala funkcijo kulturne urednice zvezne revije Mladost v Beogradu, bila je uslužbenka Centralnega komiteja Zveze komunistov za obveščanje in propagando, dva mandata pa je bila celo vodja stikov z javnostmi pri nekdanjem predsedniku Zveze komunistov Milanu Kučanu. Po osamosvojitvi Slovenije je bila ga. Jarc ena od vodilnih oseb v ožjem štabu Studia Marketing, ki je vodil Kučanovo volilno kampanjo. Zatem je ga. Jarc delovala kot uslužbenka tednika Mladina, imela pa je tudi različne položaje v gospodarstvu. Vsa ta dejstva postavljajo navedbe Aleksandra Lucuja, ki je leta 2008 v Nedeljskem dnevniku napovedal, da Milan Kučan Janezu Janši pripravlja “veliki pok iz Finske”, v popolnoma novo luč in ravno obratno, kot skuša to ovreči g. Kučan, razkrivajo resnico o “velikem poku”.

 19. grey pravi

  TOREJ, TRGOVEC S SMRTJO JE MILAN KUĆAN!!!

 20. thought pravi

  Milan Kučan, to je tista jara kača, ki že od nekdaj tepta in izkorišča Slovenijo. On bi moral z Miloševičem v Haag, saj bi po njegovem Slovenija nikdar ne bila samostojna.
  Milan Kučan je narodni izdajalec št. 1

 21. grey pravi

  Slovenija je žal zrela za prihod sil ZN. VSE inštitucije države obvladuje mafija in teroristi.

 22. grey pravi

  Kaj si lahko misli človek o državi, kjer je več kot 600 evidentiranih morišč, in niti enega krivca?
  -Ne deluje sodstvo, tožilstvo celo izpušča narko kralje….
  -Ne deluje policija ali samo za ne naše……
  ZN…..Kdaj?

 23. grey pravi

  Parlament z orkestracijo javnih medijev podpre državni udar. Vlada oseba, ki ni bila na volitvah!!!
  ZN so NUJA!!!

 24. MEFISTO pravi

  Naših dičnih neokomunističnih levičarjev prav nič ne izuči.

  Do onemoglosti so pripravljeni brcati v temo.

 25. igor pravi

  Še Turk vas je spregledal. Vstranki SDS bo ostala samo še golazen.

 26. bumbar zbrisani pravi

  …stavek: ”Slikar Jure Cekuta je očitno edini iz Slovenije, ki je v zadevi Patria dobil denar,”….je dvoumen, kajti, če je nekaj očitno, pomeni to, da je razumljivo, lahko ugotovljivo in zaznavno ali celo javno. Kdor trdi, da je nekaj očitno, posredno priznava, da obstaja tudi neočitno ali z drugimi besedami, prikrito, skrito.
  …stavek: “Slikar Jure Cekuta je neizpodbitno edini iz Slovenije, ki je v zadevi Patria dobil denar,”…ima drugačno težo…..

 27. Demi Zen pravi

  Neverjetno, pa saj to meji že na tragikomedijo. Ta rdeča banda se dela norca iz ljudi, dobesedno zijala vam kaže?

 28. Demi Zen pravi

  kaj so delali JJ in se cel čas sprenevedali. kaj je z vami ljudje ? če bi bili normalni, bi to golazen za ušesa odvlekli iz parlamenta in v rit nasuli.

  ta država je popolnoma gnila. tega pederskega slikarja nujno pod kljuc , premozenje pa licitirat. za obstruction of justice ce drugega ne.

 29. vojko pravi

  bumbar zbrisani
  tudi besede: “Danes so dovoljene sanje, jutri bo nov dan”
  dišijo po hudo dvojni vsebini.
  Recimo; Danes sanjajte, boste videli, kaj vas čaka jutri.
  Ha že vem.Ja ja, saj sem vedno bil najbolj informiran
  državljan Jugoslavije. hahaah tako to je.
  Kje so zgodovinarji.

 30. Demi Zen pravi

  kucan ta pritlehna stekla lisica se je potuhnjeno rezal ves ta cas.. kakšna golazen so ti rdečkarji to človek težko verjame. če bi država lahko imela AIDS potem bi kučanova tolpa bila slovenski aids

 31. Pisun pravi

  To bo to, ja… Nek malar je pokasiral vse…

 32. Demi Zen pravi

  nene kučman ta izprijeni srbski škrat in njegov opankarski sideick to je zraslo na njunem zelniku ko bog. samo balkanec je lahko tako pokvarjen..

 33. grey pravi

  Kućanova svetovalka, mirjana jarc je pokasirala več, ona je kasirala 7500€ na mesec, medtem, ko je cekuta samo 4000€ na mesec.
  Torej, v čigavem interesu je bila ‘založitev’ depeše?

 34. Petrovc pravi

  PRJATLI-Razumni:
  1. SDS bo moral nekaj ukreniti.
  Fakt 01 je, da ima Janez nedvoumno najbolj homogenizirano in cvrsto in najvecjo stranko (clani) v Sloveniji.
  Toda domet je tam okoli 20% do 25%!
  Koncno je to tudi fakt v vseh demokracijah z vecstrankarsko ureditvijo.

  Fakt 02 pa je, da takole 30% Slovencev Janeza videti ne more!¨
  Ne bi sedaj o vzrokih in umazaniji, ki so jo polivali po njem, neupravičeno
  S tema dvema realnostma pa je politična slika Slovenije popolnoma razklana.

  Fakt03 je, da se mesecno iz Slovenije izseli 4.000 SLOVENCEV!
  Sicer trdijo na TV SLO, da so to tuji delavci, ki v SLO ne najdejo dela v gradbeništvu, toda to je laž!
  Mesečno se izseli 4.000 mladih perspektivnih, delovnih, tehnično izobraženih strokovnjakov od šlosarjev, do inženirjev!
  TODA NOBEN FDV-jevec ali Neslovenec! Teh je nasprotno vsak mesec, po podatkih prijav stalnega bivališča. takole 2.000 VEČ!!!!!!
  Takega nacionalnega uničenja nismo poznali.

  Fakt 04 je, da desnica z NORCI, ki prej sodijo k klovnu Jelinčiču, kot v resno stranko, ki že dvajset let vpijejo, da JE VSEGA KRIV KOMUNIZEM, in komunisti, da gre človeku, razumnemu na bruhanje!
  Komunizma že 23 let ni več, komunisti so v manjšini med tajkuni, roparji, uničevalci firm. Pa še tisti, ki so, so postali člani tam po 55 letu, ko je bilo v partiji vse vrste povzpetnikov, samo komunistov ne.
  TI NORCI, tudi tu se najdeta dva, trije, UNIČUJEJO VSAKO MOŽNOST SDS, da se profilira kot široka stranka nacije.
  Dokler bo Politikis TEM NORCEM PUŠČAL, DA SERJEJO SVOJE KLAMFE, bo ostal madež na SDS, da je ekstremna stranka!
  Norci, nikoli učili, nikoli delali, nikoli družbi nič dali.

  Fakt 05je, da se bo dvignil DDV, za start, za dve točki, s temm pa prizadel najrevnejše. In da se bo masa za plače za javne delavce znižala za 10%, s tem pa tudi plače! In da bodo, ki imajo dohodke večje kot 1.500 Euro namesto denarja dobivali OBVEZNICE!
  Sindikati, novinarji, dušebrižniki,…..PA NIČ!!!!
  Celo tako daleč gre, da je Virant še pred sestankom z Štrukljem, Semolič se je čisto potuhnil, že povedal, kaj se bosta dogovorila!

  Fakt 06 je, da nas čaka v Trbovljah socialna bomba. Tam bo brezposelnost takole 25%
  Sindikati pa nič.

  Če bi to počela Janševa vlada, bi bila razbita z granitnimi kockami, vsa Slovenija.

  SDS se bo morala temeljito prešteti. Čas je, da se znebi BIROKRATOV, povzpetniki bodo sedaj šli sami in da se znebi EKSTREMNIH NORCEV! Naj si najdejo kako FAŠISTIČNO-ANTIKOMUNISTIČNO ZAVEZO!
  SDS mora, po moje, ki pa nisem gospodar te stranke, postati stranka širokih množic korenih in ustvarjalnih.

 35. grey pravi

  Petrovc, mediji so problem, še tako pozitivna pobuda iz SDS doživi vedno totalen linč v ‘javnih’ medijih!

 36. Demi Zen pravi

  petrovc: Sdsu nic ne manjka. manka volilcem kolesce v glavi in aktiviral se je samounicevalni proces. govorit o ekstremistih v sds je smesno, ce pomislis kaksne prikazni v hostarskih uniformah strasijo otroke na proslavah s puskami , medtem pod ruso lezi stotisoce nekaznovanih zlocinov..pobitih otrok posiljenih, rudniki polni zivo zakopanih..

  in ti govoris o ekstremizmu v sds?

 37. Petrovc pravi

  Prjatu-Grey: ja, res je, toda iz tega se je treba izviti. Likvidirati medije, na hitro, mogoče ni. Torej je treba diplomatsko.

  Vztrajati na taki politiki, zabetonirani za večnost, kajti 30% Slovencev bo raje jedlo travo in lubje, kot videlo Janeza na vladi, bo povzročilo samo osip in razkroj. Treba bo najti novih idej.

 38. grey pravi

  Prjatu Petrovc, sedaj se pa popolnoma strinjam.
  L.P.

 39. grey pravi

  Demi Zen, glejva sedaj Severne Korejce, nijim je Mr. Keshe predstavil svojo tehnologijo, dvomim, da se bodo upali spustiti v blamažo ww3.
  http://forum.keshefoundation.org/showthread.php?1484-Signing-of-the-world-peace-treaty-and-World-peace-conference/page54

 40. grey pravi

  Demi Zen, ko si že tu si oglej še tale turški magnet motor!
  Te dni bo prezentacija v Ženevi – Švica.
  http://peswiki.com/index.php/Event:2013:Yildiz_Magnet_Motor_Demos

 41. JOJ pravi

  Glede na to, da sem bolj kratke pameti, ne razumem tega:
  Ko so pri nas sodili narko mafijcem, so jih oprostili, češ, da dokazi, pridobljeni v Srbiji pri nas ne veljajo. Prav tako je Danilo Turk pomilostil prekupčevalca z mamili, ki je bil obsojen v Italiji. A v primeru Janeza Janše pa naj bi veljali “dokazi”, predloženi v Avstriji, čeprav ni nikjer rečeno, da je denar od patrij dobil Janša. Kako to, da v nekaterih primerih ne veljajo dokazi, pridobljeni v drugih državah, le v primeru Janše naj bi to veljalo?

 42. grey pravi

  M.T.Keshe:

  We have made contact with USA official and Korean military attaché to make our technology available if they mean and are sincere in protection of lives from any missile attack by any outside forces.

  We have informed their governments, that the same technology and more advanced version as captured the US planes are now available to their nations for protection of lives and not for use in aggression.

  We do not expect any response as we are aware that war and superiority is the plan of this action, as we have seen in Middle East in the recent past.

  We are here to support the path away from wars.

  The same our technology is available for feeding and for the North Korean population too.

  I have been to the conflict border and have given talk in South Korean nuclear institute and have had in-depth talk with their scientists and lunched with them and understand their concerns, I understand their problems and how much they have bent backwards to help their fellow brothers in North.

  I have had breakfast meeting with minster of unification of Korea and know how sincere they are in trying to achieve peace.

  Now the tool to enforce peace is in their hand, see if they chose the path of more death or peace.

 43. grey pravi

  JOJ, denar je prejemal kućanov klan. Ko je prišla depeša je bila panika, kako se iz nastale situacije izviti, zato so naredili veliki pok. Gospod Janša ne potrebuje nobenih ‘sodnih popustov’, ker v tej zgodbi njega enostavno ni. So pa kućanove riti!

 44. grey pravi

  Dejstvo, da so izpustili tošića pa je alarm. Da se Slovenija očisti potrebuje ZN. Drugače bodo stvari vsak dan slabše in bojazen ponovnega bratomornega klanja bo naraščala….
  Sodišča niso opravila svojega dela, ga lahko ulica…. Bog ne daj.
  Bolje, da ZN prežene to skorumpirano teroristično beštijo in ostane mir.
  Pričakovati, da bodo obsodili sebe — za naivneže.

 45. mudo moreno pravi

  Petrovc, nobene potrebe ni po tem, da postane SDS stranka širokih množic.
  Zakaj?
  Kot prvo to ni mogoče. Mogoče bi bilo, če bi stranka nadzorovala vsaj polovico tiskanih in elektronskih medijev v Sloveniji. Ker je to znanstvena fantastika, je kar v redu tako kot je. Za stranko kot je SDS je rezultat med 20-30% lep uspeh. Če bi poskušala biti na silo všečna širšim množicam, bi to bil njen samomor.
  Konec koncev je dovolj zgolj 10% stabilnega volilnega telesa, da stranka, katere čas je prišel, doseže zmago.
  Lep primer zamujene priložnosti je recimo SNS. Imeli so leta 1992 10% in imeli bi še mnogo več, če ne bi bil na njenem čelu prevarant, katerega idol je bil kriminalec TITO, njegov sin pa je študiral Talmud na Jeshivi v Jeruzalemu.
  Kdor misli da je SDS na poti navzdol, se hudo, ampak res hudo moti.

 46. grey pravi

  Mudo, se strinjam.

 47. […] Članek je objavljen tudi TUKAJ! […]

 48. Petrovc pravi

  Prjatu-Mudo Moreno: tu se najini stališči razlikujeta, če sem te prav razumel.
  Sam NIKJER nisem pisal o stranki ŠIROKIH MNOŽIC.
  Govoril sem o strpnem, umirjenem, DIPLOMATSKEM pristopu, ki vodi k uspehu. Sami nameni OSTAJAJO ISTI!
  Dve poti sta, v politiki in vojni, do zmage ali poraza.
  Pot jurišev in trmastega vztrajanja ali pot zvite Rimske politike diplomacije in stotnij.

  Upam pa, da se zavedaš, da tako ne gre naprej.
  Vztrajati na formuli, ki ni prinesla rezultata ni smisla, treba bo najti druge poti.

 49. vinko pravi

  prijatli SDS je dans močnejša kod kdaj koli ….treba je samo bol ostro kampanjo nardit …do sedaj je mela jajca samo LJUDMILA da jim je v fris povedla kar jim gre,vsak član mora bit dejaven v naslednji kampanji in bo SDS IN nova slovenija mela sama večino za sestavo nove vlade,treba v javnost spraviti posnetke govorov bratoškove in pučistov kako je varčevanje škodljivo za državo…kako je treba z vsemi sredstvi preprečit slabo banko in rasprodajo premoženja ….zdaj počnejo pa prav to ,zdaj je čas da jim to javno poveste na sejih ko jih prenaša tv….to sta sedaj pri gnarju lisica in volk ….lisica je pokradla NKBM VOLK VSE OSTALO KAR SE JE DALO Iin zdej naj bi rešila državo z temi ostanki ki ne zadostujejo niti za njihove grabeže….POMAGAJMO SDS VSI KI DOBRO MISLIMO

 50. Petrovc pravi

  Spoštovani Vinko:midva o različnih konceptih.
  Jaz sem nasprotnik izključijočih stališč.
  Čeprav je po zmagi treba tudi kaj izključiti.
  Vi pa očitno slabo poznate SLO volilno telo in mentaliteto.

  Kakorkoli, bomo videli, kaj se bo dogajalo.

 51. mudo moreno pravi

  Moja formula slovenskega uspeha, Petrovc, se glasi nekako takole.
  BEG MOŽGANOV!
  Nujno moramo iz države nagnati vso gnilobo ki se je izšolala na FDV, FF, Pravu, Ekonomski, Pedagoški, Upravni in podobnih faksih.
  Tistim, ki se zavedajo realnosti in so dovolj kooperativni, se ponudi prekvalifikacija v kakšen rentabilen poklic. recimo pometanje pločnikov. Ostali morajo iti. Najbolje v Afriko. Naj tam poskrbijo za njih kanibali!
  Čefurje in njim podobne zgube nagnati v razne masovne delovne akcije, naj zaslužijo našo gostoljubnost s svojim znojem.
  In državo naj vodi nekdo, ki je za to sposoben in usposobljen.

  Je pa država še daleč od dna, katerega si zasluži in nekateri bi kar še čarali. Tako da kar lepo počasi, trnova bo pot do modrosti.

 52. Petrovc pravi

  Prjatu-Mudo Moreno:
  1. Oba veva, da prvo ni mogoče.
  2. Oba veva, da nas drugo še čaka. Dno, dno!
  Toda, povem ti, prjatu, četudi bodo jedli travo in lubje in prisiljeni govoriti Nemško in jih bodo s koli po hrbtu, JANEZA PA NE! Take mamo, kaj čmo!

 53. Petrovc pravi

  PRJATLI-razumni, pogledam bebavi POP TV in Slovenija ima talent!
  In sem v šoku!
  Na odru kakih petnajst SRBOV V SVOJIH ŠAJKAČAH IN OSTALI SRBJANSKI KRAMI PLEŠE KOLO!

  Ne morem verjeti!

 54. mudo moreno pravi

  Petrovc, ljudje ki svoje dojemanje realnosti črpajo iz propagande ki jim jih servirajo DeloDnevnikMladinaVečerPoptv,SLOtv se mi kar malo smilijo.
  Ampak res samo malo.
  Ker po drugi strani vem, da gre za bedake ki niso sposobni uporabljati filter zdravega razuma, kmečke logike, Sokratovih 3 filtrov.
  Sicer pa, baje kava iz hrastovega lubja sploh nima slabega okusa.
  In za bilko trave bi nemški soldat, ki je pozimi leta 45/46 umiral v uničevalnem taborišču zaveznikov ob Renu dal celo premoženje.
  Kaj naj še rečem, dober tek levi bedaki, seveda!

 55. bumbar zbrisani pravi

  …spoštovani…četudi bi jedel travo in lubje in Bognedaj pod prisilo, govoril nemško in jih s kolom dobil po hrbtu, JANEZA PA NE!!!!!!!!!….Takšen sem, kaj čem!?!?!?

  …in tudi ne Bonsaja, Barbike, Opankovića, Ludamile, Turčina, Bratjoške in predvsem RKC pedofilov….

  …in ne maram srbijanskega kola, zato oprezam za reklamo Akrapovič na izpuhih v Dohi…. in moj pokojni oče je 45/46 umiral a preživel uničevalno taborišče zaveznikov v Marseillu in sanjal o bilki trave, gol na vročem pesku…

 56. Marijan pravi

  Jurčku 10 let robije na Dobu! Ter vzet proč njegovo vilo, njegove ničvredne slike pa zakuriti. Barabun se je dolgo pretvarjal, da on lahko Patrio samo nariše, sedaj pa je že vse črno na belem. Se vidi, da se je preveč dolgo družil z lopovskimi LDS.ovci. Bandit pokvarjeni!

 57. Marijan pravi

  JOJ dobra poanta. Levičarska sodnija bi upoštevala vse falš dokazane, ne samo iz finske, tudi iz pakistana, če bi z njimi lahko obsodila Janeza Janšo. To je žal podoba našega smrdljivega in skorumpiranega sodstva.

 58. bumbar zbrisani pravi

  @Marijan

  …Reporter…22.11.2009…

  …Sporazum naj bi se, kot so doslej navedli posamezni viri, začel uresničevati prav v Cekutovi vili na Prekorjah, kjer naj bi bila med gosti tudi izraelska orožarska lobistka Haddy Laks. V razpravi v državnem zboru je takrat izstopal predvsem tedanji poslanec SDS dr. Jože Zagožen, ki je povedal, da je prav na dan, ko naj bi Marjan Miklavčič, šef tedanje slovenske obveščevalne službe, v spremstvu slovenske delegacije v Izraelu podpisal tajni sporazum, orožarska lobistka Haddy Laks nemudoma zahtevala delitev provizije v višini 162. 000 dolarjev. Petina je pripadala Walterju Wolfu, petina neznanemu gospodu, nato petina Petru Riglu, petina Juretu Cekuti in nato še petina Haddy Laks….

  …ne samo Cekuteku…

 59. xtc pravi

  Wikileaks, info, majer, sds … kaloh, potrebno bo kaj objaviti.

 60. nema frke pravi

  ovo su nijanse, bitna je za nas potpora demokratske koree

  http://i.imm.io/11eHc.jpeg

 61. Hello to all, the contents present at this website are genuinely remarkable
  for people experience, well, keep up the good work
  fellows.

 62. www.tapp-place.com pravi

  For one thing thank you for writing this. Additionally there is an
  issue with your new stylesheet or possibly it’s just my computer but it doesn’t
  display right.

 63. http://ickav.com pravi

  Whoa! This blog looks just like my old one! It’s on a completely different subject but it has pretty much the same page layout and design. Great choice of colors!

  Feel free to surf to my blog :: top link building companies (http://ickav.com)

 64. kumlama pravi

  I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog.
  Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it
  is rare to see a great blog like this one nowadays.

 65. Kimber pravi

  What’s up to every body, it’s my first go to see of this webpage;
  this blog includes remarkable and really good material in support of readers.

 66. Recommended Reading pravi

  Thank you for sharing your cool web page.

 67. Martha pravi

  Un Horoscopo se dibuja con un circulo llamado la eclíptica, que es
  la trayectoria aparente del sol mediante esta.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen