Bloger Kunstelj bo drago plačal za svoje laži. Grozi pa mu tudi zaporna kazen.

40

Okrajno sodišče v Ljubljani je pred desetimi dnevi Mitjo Kunstlja, nekdanjega vojaškega specialca, spoznalo za krivega zaradi žalitev, žaljivih obdolžitev in neresničnih trditev, ki jih je na svojem blogu razširjal o uredniku in novinarju Vinko Vasletu in nekdanji novinarki Špeli Predan. Kunstelj, tudi sicer kot kriminalec že obsojen zaradi neupravičene proizvodnje in prometa z mamili, prikrivanja in tatvin, mora vsakemu plačati 10 tisoč evrov odškodnine in povrniti stroške sodnega postopka.

Vinko Vasle in Špela Predan sta proti Kunstlju vložila tožbi, saj ju je v obdobju več kot enega leta na svojem blogu blatil in grobo kratil njune osebnostne pravice, ju žalil, navajal neresnične trditve in obrekoval. Sodišče je celo zapisalo, da se zaveda, da je prisojena odškodnina Vasletu in Predanovi le tolažba, saj je škodo, ki jima jo je z lažmi povzročil Kunstelj, nemogoče izmeriti.

Sodnica Okrajnega sodišča v Ljubljani Rebeka Lea Kovačič, ki je razsojala v tožbi Vasleta proti Kunstlju, je naložila, da mora nekdanji specialec vse zapise takoj odstraniti s svojega bloga, se javno objaviti opravičilo, plačati 10 tisoč evrov odškodnine in povrniti 1.172,08 evra stroškov postopka. V obrazložitvi je zapisala, da iz zapisov Kunstlja “veje le zaničevanje” ter uporaba “žaljivih in zaničevalnih izrazov”, ki posega v osebno dostojanstvo, čast in dobro ime tožnika. Posebej je poudarila, da je Vasle sicer znana javna oseba, da pa to ne opravičuje Kunstljevega “obkladanja z žaljivimi izrazi”.

Tudi sodnica Maja Jurič, ki je obravnavala tožbo Špele Predan zoper Mitjo Kunstlja, je razsodila podobno. Predanovi je prisodilo 10 tisoč evrov odškodnine, Kunstelj pa mora plačati še 1.767,16 evra stroškov postopka. Poleg tega mu je naložila javno opravičilo, s svojega bloga pa mora odstraniti vse vsebine o Predanovi. Če tega ne bo storil, bo moral za vsak teden zamude plačati še tisoč evrov, dokler seštevek kazni ne bo dosegel 10 tisoč evrov. Sodnica Juričeva je poudarila, da gre za vrednostno negativne označbe, ki so žaljive, in da gre brez dvoma za zapise, ki so bili “podani z namenom zaničevanja”.

Sodbi sicer še nista pravnomočni, saj se Mitja Kunstelj zoper njuju lahko pritoži v petnajstih dneh od vročitve.

Pričakovati gre, da bo Kunstlja doletela še ena visoka denarna kazen, saj ga zaradi pisanja laži in razžalitve tožita tudi urednik portala Politikis Dejan Kaloh in nekdanji direktor Voma Dušan Mikuš, hkrati pa mu grozi še zaporna kazen, saj ga zraven odškodninske tožbe,  Mikuš, Vasle in Predanova preganjajo tudi kazensko.

(vir: Siol.net, /uredništvo)

Okrajno sodišče v Ljubljani je pred desetimi dnevi Mitjo Kunstlja, nekdanjega vojaškega specialca, spoznalo za krivega zaradi žalitev, žaljivih obdolžitev in neresničnih trditev.

Št. komentarjev: 40
 1. anakonda pravi

  Prav je tako. Pride dan, ko vsak dobi plačilo za svoje (ne)delo.

  To naj si zapomnijo tudi vse balkanske rdeče svinje, ki jeznoritijo po Sloveniji in širijo svoje laži in pravljice.

 2. Garni pravi

  Prav je tako!!!!

 3. radovedna pravi

  Tako bi morali kaznovati vse ki blatijo premiera Janeza Janšo in s sovraštvom ljudi podpihujejo k sovraštu,kaj šele glede oražarske afere in koliko je pokradel,to bi se moralo zgoditi pod nujno……
  Prav je da take barabe kaznujejo-samo bojim se da ga bo rdeča nit-levica hitro oprostila…

 4. as pravi

  radovednica preberi kaj piše anakonda ,pa se nato pokakaj.

 5. edi kardeljev pravi

  Mislim, da bi morali primerno kaznovati tudi tiste, ki našega dragega JJ zgolj grdo ošvrknejo s pogledom.
  Pa tudi grde misli o njemu zaslužijo isto.
  Kdo hudiča pa mislijo barabe da so? Da bodo kar tako razmišljali grdo o našem ljubljenem vodji.
  Marš na koruzo klečat!!!

 6. Rado pravi

  Torej se ti obeta 10.000 evrov Kaloh?!
  Pol boš pa lahko šel na morje.
  Srečno Kaloh.
  Izogibaj se sonca (zdrave porjavelosti ni!)

 7. Dr. NO pravi

  Kučman naj plača položnico, on je pravi pisec bloga 😉

 8. mudo moreno pravi

  A dej no RADO, a res? Da ni zdrav porjavelosti? Kaj pa tvoji prekrasni lubčki in lubice iz črne Kafrike?

 9. muki pravi

  Pravilno, sedaj pa naj kunstljeva podgana placuje celo zivljenje za svoje lazi, ki jih je objavljal po narocilu iz murgelskega staba.

 10. anakonda pravi

  Radovane, pojdi v tvojo domovino Srbijo, pa boš tudi rjav. Mi bomo imeli pa mir.

 11. mudo moreno pravi

  A je komu jasno, zakaj se ta magarec RADO sploh oglaša. Njegov komentar je popolnoma iz konteksta.
  Kunstelj je bil spoznan za lažnivega kljukca in primitivca, naj RADO raje to komentira, kot da resignirano in užaljeno nekaj kvaka.
  No, dejmo RADO, ali boš že rodil končno en verodostojen komentar na svet ali pa utihni že končno!

 12. Tehtnica pravi

  Prav je tako. Za vsako žlehtnobo raste šiba.

 13. SRBIN pravi

  Pravilno samo čakam kdaj bodo prišle ta velike ribe na zatožno klop in v Čuzo.Ala Tovšakla,Zidar,Černigoj,Šrot in seveda veliki Ljubljanski mafijozo in Župan Zorangutan .Potem bom pa verje,da je Slovensko sodstvo začelo delati.Dokler bodo pa sodili samo malim ribicam pa ne.

 14. Rado pravi

  Mudo:”Kunstelj je bil spoznan za lažnivega kljukca in primitivca,”

  Čakajte, čakajte.
  Zdaj ga pa že malo serjete. Mar je sodišče ugotovilo, da Vinko ni gay in pasjeljubec? In da Špela Predan (hm, hm) ni promiskuitetna na veliko? In da Kaloh ni Janšev medijski potrčko?

  To zadevo je treba razjasniti. Če Kunstelj trdi, da je zalotil Janšo in Predanovo mu najbrž gre verjeti. Saj to so normalne reči, ki so dogajajo med moškim in žensko. In da je Predanovo zalotil še z mnogimi drugimi. Big deal. Malo si poglejte kaj delajo sicer pridne punčke iz vasi, ko se naselijo v študentsko naselje.

 15. muki pravi

  Edino pravilno! Vso to gamad obsodit in poslat na Dob. Od Kunstlja do Jankovica naj ji

 16. muki pravi

  naj jih vse spravijo za resetke!!!

 17. anakonda pravi

  Če bodo spokali v arest vso to smrdljivo svojat, naj vzamejo s seboj še Radota. Saj je vendar njihov prijatelj (sorodnik???).
  Se bomo vsega govna na en mah rešili.

 18. Manca pravi

  “ČE kUNSTELJ TAKO PRAVI, POTEM MU JE ZA VERJETI”

  PA KDO FUCK STA VIDVA S KUNSTLJEM, DA VAMA BI VERJELI NORMALNI SLOVENCI?

 19. Rado pravi

  Manca,
  zdaj pa čisto iskreno, med nama: “Ti torej zastopaš stališče, da Janša ni podrl Špele?”

 20. anakonda pravi

  Bebec Rado, končaj s perverznostjo. Saj sem ti že povedal, da spadaš na srbski Balkan. Tam si rojen, tam je tvoje mesto.

 21. mudo moreno pravi

  Res si magare ubogo, RADO, če nimaš drugega za povedat kot da razširjaš babje čenče, kdo koga in v katero odprtino. Katero je v življenju podrl Janša vsakega Slovenca s vsaj povprečnim IQ prav nič ne zanima, pa magari če je nategnil tvojo mamo, od spredaj in od zadaj, 5x zaporedoma.
  In če si prepričan, da je Vinko gay, potem te pa res ne razumem, kako da se ne zavzameš zanj in ga zaščitiš, saj si znan podpornik toplih bratov in ostalih nenaravnih spolnih praktikantov.
  Bodi že enkrat verodostojen in ne spreminjaj svojega pogleda na homote bolj pogosto kot jaz menjam gate.

 22. Rado pravi

  Mudo,
  pa to je bila tema na sodišču. V nasprotju z vami se jaz hočem najprej seznaniti s temi in onimi argumenti in ne tako kot vi, ko se brez izjeme takoj postavite na strankarske okope.

 23. Kazimir pravi

  Zakaj je želel Majer sodišča in tožilstvo pod svojo kontrolo? Upam, da se je vsem posvetilo!
  Nekoč so v “diktaturi” pred Maršala metali kupe najlepših rož, danes pa v ureditvi, ki se imenuje “demokracija” na vsakem koraku slišimo kako je treba pobiti Janšo in druge takozvane osamosvojitelje. Kako je to mogoče, če je pa bila tisto diktatura in ljudje zatirani? Majer lopovski odgovori nam to! Če je bila kdaj pravica poštenost in demokracija je bilo to ravno v prejšnji državi. Tole sedaj je zame diktatura. Prekleti naj bodo!

 24. mudo moreno pravi

  No Rado, kaj je bilo ugotovljeno na sodišču?
  Da Kunstelj čenča in blebeta o nečem, kar nima nobene osnove in za kar ne predstavi nobenih dokazov. Da je po domače povedano lažnjivec in to za povrh še hudo primitivne sorte. In to je to. Mi že vseskozi trdimo isto. Mene zanima le z dokazi podprta resnica. In ne nekaj, kar naj bi se zgodilo neugotovljenega dne, ob neugotovljenem času na neugotovljenem mestu.
  Kakšno vezo ima tukaj stranka in okopi, veš le ti.

 25. Alois Maier Kaibitsch pravi

  Kvazi-mir, Maier liebt dich!

 26. Kazimir pravi

  Kunstelj si zasluži nagrado, zlati orden! Kajti le takšni bodo kaj premaknili v tej totalno gnili in pofukani Sloveniji. Pa to ne moreš verjeti kako je gnila ta oblastniška združba. Kako naj Kunstelj predstavi dokaze ko ga pa z vsemi sredstvi Majer ovira, ker se preveč boji, da resnica pride enkrat na dan in bo čičal v zaporu!? Pravilno. Edino pravilno, da je poslal dokumente ven iz Slowenistana na evropsko sodišče, kajti tukaj bi jih itak uničili in spremenili. Mislim, da se s to oblastjo sedaj Slovenija lahko primerja le s Sovjetsko zvezo. Se strinjam, božič bo gledal trgovec že iz aresta. Prav bi bilo tako. Ta, ki nas bo totalno uničil drugega preprosto ne zasluži, pa to ni res.

 27. poleno pravi

  Kunstelj in dokazi, hahahaha, da me ne bo pobralo. Tale Kazo ga pa pihne, ta pa ga!

 28. Aurelius pravi

  Blagor Kazimiru, saj spada med uboge na duhu in njihovo ter njegovo bo krvavordeče nebeško kraljestvo …

 29. Lojze pravi

  Se vidi, kako ima Rado oprane možgane. Kljub obsodbi, še vedno tupi isto in slepo verjame v Kunstljeve laži.

 30. MEFISTO pravi

  Ne tako neusmiljeno po RADU.

  RADO je naš vrinjeni agent na levici.

  Take, ki niso ne špičaste kot vile in ne ploščate kot lopata, meče iz sebe le zato, da bi od našega skupnega sovražnika odvrnil sum, za koga bije njegovo srce.

 31. VSI STRPNI pravi

  samo 10.000 +10.000€……smešna kazen za tako velike rdeče svinjarije……res smešna kazen…..

 32. VSI STRPNI pravi

  v katerikoli pravni zahodno evropski državi bi moral plačati vsaj 50.000+50.000 € ….ampak bolj kot nič,..vsaj začetek čeprav vsi vedmo, da bo kunstlevo kazen plačala kučanova banda in ga bo še naprej finančno podpirala……o tem ni dvoma.

 33. MEFISTO pravi

  Pri presoji, kaj je prav in kaj je narobe, so ASOVI intelektualni prebliski nenadomestljiva zakladnica.

  Vedno ste namreč lahko prepričani, da je prav nasprotno od tistega, kar trdi modri AS.

 34. UDBAS - zakrknjeni pravi

  Kaj ni tudi Majer peder? Kaj pa ta Gaklot- PMMaterina.. vsi pofukanci SDS-a

 35. UDBAS - zakrknjeni pravi

  Ubogi psi – namrec ubogi zato, ker ne morejo voliti SDS-a.

 36. Rado pravi

  “Lojze says:
  20. 08. 2012 at 09:37 Se vidi, kako ima Rado oprane možgane. Kljub obsodbi, še vedno tupi isto in slepo verjame v Kunstljeve laži.”

  Se vidi, da Lojze nima pojma o sodiščih. Sodišča načeloma in najpogosteje ne morejo ugotoviti kaj je res. Torej ne morejo ugotoviti ali je Vinko gej. In, ali se je Špela potegnila z večino SDS-a.
  Sodišče tu lahko presoja le, ali je Kunstelj priskrbel dovolj dokazov o tem.
  Torej ni nujno res, da je Kunstelj lagal, ampak morda le to, da ni uspel dokazati svojih trditev.

 37. teran je naš pravi

  kaloh spet odgovarja sam sebi…njah, to so pač posledice ki jih nosijo tisti, ki jih v srednji šoli noben ni upošteval, predvsem pa so zviseli pri nejžnejšem spolu:) Čudno je to, da se je vse kar je Kunstelj napisal, dosedaj uresničilo…Vasle je gej, kar mu Kaloh ne zameri, saj je zgleda sam tudi:) tudi kužke ima rad, kar za Kaloha ne bi upal trditi, Špelca je pač “v fohu”, kar je preverjeno ne samo “po Kunstlju”..not, to janezek bolj dobro ve, pa tudi k Evi Braun, o kateri vem pa kar iz prve roke, na kmoncertu v Ajdovščini:) Sicer pa “ovaduh” in vrinjenec iz “leve” Rado: pa si resnično edini normaln tle??? no, pa sej si samo ti, pa Kaloh…no, zdej pa še jest:)

 38. MAMA pravi

  Mislim, da bo prav zanimivo poslusat Kunstljeve magnetograme na tujih medijih ( predvsem hrvaskih), katere si nasi “ustrahovani” mediji ne bodo drznili objaviti.

  Sifra: Ta veseli dan, ali . . .

 39. megi pravi

  Rado razlaga o pravu in nima pojma.
  Ne gre se za to ali je Vinko gay ali ne. Gre za to, da je bilo o njemu pisano na nizkoten način in da je bil oblaten s strani nekega ovaduha, narkomana in kriminalca, katerega blog je 100% namenjen diskreditaciji nasprotnikov udbomafije..

 40. […] prav tako poziva k petkovi vseslovenski vstaji. Mimogrede, Kunstelj se je že sprijaznil, da bo celo življenje drugim moral plačevati visoke denarne odškodnine zaradi svojega nemarnega, …. […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen