Foto: Poziranje “rdeče vrhuške” pod nezakonito slovensko zastavo z zvezdo!?

97

V zadnjem času so nas bralci opozorili na kršitve zakona o zastavi in grbu, ki se dogajajo na proslavah ZZB NOB.

Ustava Republike Slovenije v 6. členu določa, da je zastava Slovenije belo-modro-rdeča slovenska narodna zastava z grbom Slovenije. Razmerje med širino in dolžino zastave je ena proti dve. Barve zastave gredo po vrstnem redu: bela, modra, rdeča. Vsaka barva zavzema po širini tretjino prostora zastave. Grb je v levem gornjem delu zastave tako, da sega z eno polovico v belo polje, z drugo pa v modro. V prvem odstavku istega člena še določa, da ima grb Slovenije obliko ščita. V sredini ščita je na modri podlagi lik Triglava v beli barvi, pod njim sta dve valoviti modri črti, ki ponazarjata morje in reke, nad njim pa so v obliki navzdol obrnjenega trikotnika razporejene tri zlate šesterokrake zvezde. Ščit je ob stranicah rdeče obrobljen. Grb se oblikuje po določenem geometrijskem in barvnem pravilu.

Zakon o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi določa, da se smejo grb, zastava in slovenska narodna zastava uporabljati le v obliki in z vsebino, ki sta določeni v ustavi Republike Slovenije in v zakonu. 7. člen zakona jasno določa, da grba, zastave oziroma slovenske narodne zastave ni dovoljeno uporabljati v nasprotju z javnim redom ali tako, da se krni ugled Republike Slovenije.

Izvajanje določb zakona o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi nadzoruje organ tržne inšpekcije. Zakon mu daje pristojnost, da z denarno kaznijo kaznuje pravno osebo, če uporablja grb, zastavo ali slovensko narodno zastavo v obliki ali z vsebino, ki je v nasprotju z ustavo Republike Slovenije oziroma z zakonom, ali pa če uporablja grb, zastavo ali slovensko narodno zastavo v nasprotju z javnim redom ali tako, da krni ugled Republike .

Ustava in zakon torej ne dovoljujeta uporabe grba, zastave ali slovenske narodne zastave skupaj z rdečo zvezdo. Pozivamo organe pravne države, da končno začnejo izvajati določbe Ustave in zakona.

P.S. na fotografiji so pod protiustavno in nezakonito slovensko zastavo z zvezdo z veseljem in s ponosom pozirali:

– predsednik republike Danilo Türk (na drugi sliki Türk z zelo “čudno” gesto pozdravlja ostale privržence rdeče zvezde)
– predsednik PS in ljubljanski župan Zoran Janković
Janez Stanovnik
– predsednik državnega sveta Blaž Kavčič
– poslanec PS in predsednik odbora za zadeve EU v DZ Roman Jakič
– nekdanja ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušić
Aleš Čerin, podžupan MOL
Aleš Zalar, nekdanji minister za pravosodje
Miran Potrč, nekdanji podpredsednik DZ in poslanec
Janko Veber, vodja poslanske skupine SD
Franci Križanič, nekdanji MF
Patrik Vlačič, nekdanji podpredsednik SD in minister za promet
Janez Kocijančič, OKS
– tržiški župan Borut Sajovic

Predsednik Vrhovnega sodišča RS Branko Masleša, ki očitno tudi rad obiskuje tovrstne proslave, se doslej še ni oglasil in stopil v bran ustavi in zakonu o grbu in zastavi. Žalostno…

Foto: poslano na e-mail naslov: info@politikis.si

 

 

 

 

 

 

Št. komentarjev: 97
 1. JOJ pravi

  A pozdrav na spodnji sliki je pa v čast Hitlerju?
  Heil!!!

 2. kar.ena pravi

  Toliko o spoštovanju zakona in ustave. Seveda, ko se spozabijo sami, ni s tem nič narobe. Me prav zanima, če bi bil namesto rdeče zvezde na sredini križ – bi bili tudi zadovoljni?

 3. božiček pravi

  Kokodakali boste samo do konca tega mandata in upam, da bo čim krajši. Čudna gesta predsednika je namenjena vsem domobrancem, ki so v Ljubljani zvestobo prisegli Hitlerju. Bravo g. Turk, dokazali ste, da ste predsednik vseh državljanov. Pod zastavo je lepo viden tudi g. Kacin, ki ga očitno niste opazili.
  Banda pokvarjena

 4. Boske pravi

  Nehajte s tem sranjem, saj vsakdo vidi, da se jim niti sanja ne, da za njimi nekdo vihti neko kombinirano zastavo.

 5. TAMI pravi

  lopovi marš v kot in držite vaše morilske zvezde in gobce………………….

 6. Bojan pravi

  božiček: TI PA SI SE TAK HUDO ZAJEB..L DA TO NI RES, 90% LJUDI NA TOTEM ŠTAJERSKEM TOTEGA TVOJEGA PREDSEDNIKA VIDETI NE MORE……………..REŠI NAS, PELJI SI GA DOMOV…………….AMEN, PA ZA DOMOVINO S TITOM……………..PA ME TOŽITE……BOJAN

 7. Bucika pravi

  Slovenski rdečkarji si dosti upajo. Prav v nobeni drugi evropski državi si ne bi noben smrdljiv rdečkar privoščil da bi mahal z zastavo s totalitarističnimi simboli. Bi ga takoj postavili na hladno za rešetke. Pri nam pa to dela celo predsednik države. Res narobe svet!

 8. anakonda pravi

  Lahko mirne duše rečemo, da se pod tako zastavo zbirajo fašisti. Takozvani predsednik Slovenije je celo dvignil roko v nacistični pozdrav.

  Sicer zgleda tvor, ki to zastavo drži, kot nekakšna opica, a zbrani so nedvoumno fašisti. Tukaj naj bi bilo na vrsti pravosodje.

 9. lojze pravi

  Poglejte še enkrat sliko in izraze slikanih. Kocijančiča, Lajovica, Čerina do tistega čudaka, ki z zastavo vihra. Kot bi jih potegnil iz zgodovinskega naftalina petdesetih let prejšnjega stoletja. Ne pravijo zastonj Tatari: kadar zastave vihrajo je vsa pamet v trobentanju trobent.

 10. OGORČEN SLO-DRŽAVLJAN pravi

  A SO TI VSI ŠE DANES SPOSOBNI KLANJA IN ZAZIDANJA ŽIVIH V ROVE?!
  JOJ KJE JE MOJA PRELJUBLJENA DOMOVINA SLOVENIJA, OBUP IN KATASTROFA KAKE SVINJE ŠE ŽIVIJO V SLOVENIJI, KI SO TU NA SLIKI!

 11. Harigast pravi

  Saj samo pogledš te svinjske gobce pa je vse takoj jasno.

 12. Tonka pravi

  Dajte se umirit, klerodomobrančki posrančki! Kaj pa vatikanske zastave, ki pogosto visijo s poslopij raznih cerkva?
  Slovenske zastave z rdečo zvezdo motijo zgolj in samo biološke in/ali politične potomce tistih, ki so aprila 1944 za Bežigradom prisegli Adolfu Hitlerju.To pa so bili najbolj ničvredni ljude (ne vem, ali so sploh vredni, da se jim reče ljudje) v zgodovini našega naroda.

 13. Ferjan pravi

  Se strinjam s Tonko!!! Da ne govorim o fašistoidnem simbolu – katoliškemu križu ki marsikje kazi našo pokrajino!

 14. JOJ pravi

  Tonka, ljubica, preberi si tole. Slovenski komunisti so madež na čisti lepoti naše Slovenije. Rdeča zvezda je sinonim za prelito kri iz pobojev, ki so jih izvršili partijci.
  http://www.reporter.si/slovenija/kruta-resnica-o-komandantu-stanetu/10162

 15. VSI STRPNI pravi

  balkanske rdeče svinje NE BODO NIKOLI ZRELE za demokracijo….to je to…..zato bo balkan ostal raj morilskih in nestrpnih rdečih svinj in seveda ostal še naprej najbolj napreden, razvit, bogat, neproblematičen, miren, predel evrope….HAHAHAHAHAHAHAAH…v

 16. VSI STRPNI pravi

  in spomnite se , ENKRAT balkanska rdeča svinja, VEDNO balkanska rdeča svinja…….

 17. VSI STRPNI pravi

  Legal status. RED STAR

  The red star and the hammer and sickle are regarded as occupation symbols as well as symbols of totalitarianism and state terror by several countries formerly occupied by the Soviet Union. Accordingly, Latvia[citation needed], Lithuania and Hungary have banned the symbol. In Poland, the Parliament passed in 2009 a ban that referred generally to “fascist, communist or other totalitarian symbols”, while not specifying any of them. Following a constitutional complaint, it has been abolished by the Constitutional Tribunal as contrary to the art. 42(1) (construed here as requiring adequate precision of a law that imposes penal liability) in connection with art. 54(1) (the freedom of speech) and art. 2 of the Polish Constitution (effective from 03.08.2011). A similar law was considered in Estonia, but eventually failed in a parliamentary committee as too onerous for constitutionally guaranteed freedoms, most importantly, freedom of speech.

  The European Court of Human Rights has ruled, in a similar manner, against the laws that ban political symbols, which were deemed to be in clear opposition with basic human rights, such as freedom of speech, confirmed again in 2011 in case Fratanolo v. Hungary.The decision has been compared to the legislation concerning the symbols of Nazism, which continue to be banned in several European Union member states, including Germany and France.

  There have been calls for an EU-wide ban on both Soviet and Nazi symbols, notably by politicians from Lithuania, Estonia, the Czech Republic, Hungary and Slovakia. The European Commissioner for Justice, Franco Frattini, initially expressed support for the idea, but the proposal was eventually withdrawn because there was no consensus on which symbols to ban.

  IN TOREJ v EVROPI le balkanske rdeče svinje (v tem primeru le slovenistanski rdečuhi) imajo pozitiven odnos do totalitarnega simbola….zares nič novega….hahahahahaha….

  In 2003, Hungarian politician Attila Vajnai was arrested, handcuffed and fined for wearing a red star on his lapel during a demonstration. He appealed his sentence to the European Court of Human Rights, which decided that the ban was a violation of the freedom of expression, calling the Hungarian ban “indiscriminate” and “too broad”. [13]

  In Slovenia the red star is respected as a symbol of resistance against fascism and Nazism. On March 21, 2011, Slovenia issued a two-euro commemorative coin to mark the 100th anniversary of the birth of Franc Rozman, a partizan commander, featuring a large red star (which can not be red on the coin, for obvious reasons).

 18. jožek pravi

  Ne vem kaj v tej druščini mitomanskih pravljičarjev dela bivša obrambna ministrica Ljubica Jelušič, ki je edina med komunisti, pardon “levičarji”, dokazala, da ima svoj lasten razum, ki ga zna tudi uporabljati?

  Očitno ni na LINIJI!

 19. Takle mamo pravi

  No, pa namestnik načelnika GŠ je tudi tam.
  Tako to gre

 20. Petrovc pravi

  Gledajoč zgornje slike in čitajoč komentarje, je viden, tako imenovan dvojni efekt. Efekt pregretega kotla in efekt super prevodnosti.
  Visoka temperatura namreč povzroča da zavre prenekateri kotel in varnostni ventili zverinsko nehigiensko hrešče in piskajo.
  Visoka temperatura in visoka vlažnost pa povzročata razelektrenje in prebijanje možganskih celic.
  Kotel, ki se napenja od tlaka in v katerem se bliskajo strele.
  Fantje, direkt v banjo z ledom ali pod slap Savica.

  Pa lepo podavljeni, doma.

 21. Petrovc pravi

  V prvi vrsti pozdravljam, doma, @Veneta, ki uživa pod Triglavom. Pa @Muda Morena, ki se koplje v morju, pa @Sivega, ki je spet zdrav in poln energije, pa @Tomaža, ki s hladnim pivom na fotelju ?, pa @Mojstra, ki se poti ob kaki prelestni dami kje ob Savi, klopi, klopi.

  V drugi vrsti tudi vse ostale, posebej nepojasnjeno @Romarko.

  V tretji vrsti pa moje občudovalce, ki me ljubkovalno kličejo: “komunist in udbovec!”

 22. mali pravi

  Se govori, da ko je partizan Stanovnik vrgel handgranato je takoj umrlo vsaj 13 sovražnikov… potem pa je granata eksplodirala.

  Pozdrav komunistom in udbovcem, srčki ste!

 23. Petrovc pravi

  JOOOOOJJJJJJJJ: na Vas, Gaspud @Mali, sem pa čisto podabu. Vam pa posebno lep podav, mit herzlichen grusse.

 24. mali pravi
 25. aligator pravi

  DOL Z RDEČO ZVEZDO IN KOMUNISTI. PREDLAGAM:

  Da stranke vložijo predlog zakona s sledečo vsebino ( bistvo na kratko ):
  “Vsi, ki so bili pred osamosvojitvijo člani ZKJ ( ali ZKS ) ne smejo opravljati funkcij v izvršilni oblasti Republike Slovenije . Hkrati se prepove uporabo vseh simbolov, ki so se uporabljali pred osamosvojitvijo, na uradnih dogajanjih Republike Slovenije, kot so rdeča zvezda, itd.” Bo katera stranka proti?

 26. Petrovc pravi

  AH, JA: ……mi je rekel pred leti, Rus, Soljonov, potomec plemiške družine, v Moskvi: “……mislim, da smo to vojno vsi izgubili! Mi, Rusi sigurno. Pod Nemci bi narod živel organiyirano, dobro in pošteno! Poglej, kakšna je naša država, kaj vse ima, pa smo obubožani….”
  In sem se vračal od Kitajske preko Kazahstana, do Istambula, Frankfurta in Letališča Jožeta Pučnika.
  BLIŽJE SEM BILO ZAHODU, EVROPI, VEČ JE BILO ČRNCEV, BALKANCEV IN ŽENSK V FEREDŽAH IN MOŠKIH Z MUDŽAHEIDSKO BRADO.
  Naša zahodna civilizacija, ki je ustvarila toliko enkratnega, lepega, ki je navdihnila take plodove umetnosti, glazbe, tehnike, slikarstva, filozofije,….JE PRED IZUMRTJEM!

  In sem se spomnil original Biblije, kjer piše, da bo civilizacija propadla, ko bo kralj zmagovalec od kralja zahteval za varščino SINA in ne hčere, kot je običaj!
  Dvoje se odraža v tej prerokbi:
  1. Popolen napuh in zaničevanje, danes naše, zahodne, civilizacije s strani barbarov, saj nas je samo še 5% v svetovni populaciji.
  2. Izprijenost civilizacije, ko se ženske “pomuskulaturijo” Ko ženske niso več ženske, temveč samo še BABURE!
  Ko ženske ne poznajo naravnega reda, nežnosti in spoštovanja moškega. Ko celo moški moškemu lahko nudi več nežnosti in pripadnosti!
  PRJATLI, KONEC JE!
  Mi ga bomo še doživeli!
  IN zato prisegam, kot so davno prisegali SAMO GERMANI IN VENETI!
  Prisegam na meč z brati Germani, da se bom boril za svobodno Evropo!
  Brez okupatorjev kavbojev in barbarob!

 27. Petrovc pravi

  @aligator: da ne boš dobil pruha (kile) ! TI LUSTRIRAŠ Janša Janeza!
  Prepovedati bi bilo potrebno neumnost!
  In @aligator bi ne smel več komentirati!
  In bilo bi manj mučenja pameti.

 28. Ferjan pravi

  Ja, seveda, Rusi bi živeli pod Nemci materialno bolje in bolj organizirano, ampak bili bi nemški hlapci, da ne rečem sužnji. Kdo pa si tega želi???

 29. MEFISTO pravi

  Vse res pametne fante bi ti spravil s Politikisa.

  Potem boš ostal sam in boš lahko le še sam sebi všeč

 30. MEFISTO pravi

  Moj odgovor je bil namenjen PETROVCU in ne FERJANU;, ki se sili in sili, pa iz njega kljub temu ne bo nič.

 31. Petrovc pravi

  FAKT: največji zločinec vseh časov, zahodne, Evropske civilizacije, pijanec, shizofrenik, norec, je bil Winston Leonard Spencer-Churchill!
  Čez 20 let se boste spomnili moje resnice!
  Človek z morilskim pogledom norca in killerja!

  Največja napaka Nemcev je bila, da Hitlerja niso ubili maja 1941!

 32. aligator pravi

  Petrovc says:
  04. 07. 2012 at 21:33
  @aligator: da ne boš dobil pruha (kile) ! TI LUSTRIRAŠ Janša Janeza!

  Kako si prišel do te ugotovitve?

 33. MEFISTO pravi

  CHURCHIL je menda nekaj sokriv, da so po 2. svetovni vojni pri nas zavladali najhujši zločinci,

 34. Slovenec pravi

  Saj človek ne more verjeti, a je to leto 1945 ali 2012.Ali je to Evropa ali je balkan??

 35. Petrovc pravi

  @MEFISTO: vi pa imate takoimenovan Pavlov (pasji) sindrom! Čim nekdo s žlico potolče po plehu, se vam začno cedit sline in vam teče iz gobca!
  Nisem vas pozdravljal ne v prvi ne v drugi, ne v tretji vrsti! Dalje sem se pogovarjal z gospodom @Aligatorjem. Na vas pa sem mislil pri dvojnem efektu vročice.
  Ko pa ste že rinili pokonci, kot se bedakom zagre, ne da bi vas kdo pozval, ste me spomnili, da vas povprašam, kako je z vašo politično ekonomijo in bančništvom? Da o gradbeništvu ne govorim, pa o delitvi občinskih stanovanj komunistom iz Srbije.

 36. vodja pravi

  Ker gre za navadnega obiskovalca prireditve s svojo zastavo, ne pa za uradnega praporščaka, ni nobenega problema ali ustave kršene! Je pa bila ustava kršena na proslavi ob dnevu državnosti! Ker je šlo za uradno proslavo.

  Dobro, za vašo propagando pač dejstva niso pomembna. Le zavajanja in manipulacije.

 37. dani pravi

  Kaj reči drugega kot banda zarukana nespoštljiva. Trebalo bi jih lustrirati že davnega leta 1991.

 38. Petrovc pravi

  BREZPLAČEN NASVET SD-ju: ….pravijo, ti “tovariši”, da so za nezaupnico celotni sedanji vladi!
  Pa jim dobronamerno svetujem, da se ne igrajo, ko se ne znajo. Kajti, bodo oni vladali, če to nezaupnico podpre še SDS!? Bo predsednik vlade Veber ali nora rdeča “pest?”
  Se ne splača, preveč je dela in premajhna plača!
  Svetujem jim, da obelodanijo nezaupnico celotni slovenski javnosti!
  Kajti narod je pokraden do kosti in ni več kaj krasti!
  In ta narod je potrebno zamenjati.
  Naprimer z Nemci ali kako bogato azijsko državo ali Sibirijo.
  Tam je še mnogo za pokrasti in tam še niso sprli nacije.
  Tam je za SD idealno področje.
  Ali zamenjajo narod ali se preselijo, kot to delajo voluharji, na plodonosnejša podzemlja.

 39. MEFISTO pravi

  PETROVC, slabo je z našo politično ekonomijo, bančništvom in proračunom.

  Najpametnejši odvajate premalo davka na dodano vrednost.

  Sicer pa hvala za prijazne besede in komplimente.

  Z božjo pomočjo jih bom povrnil.

 40. ti že veš pravi

  SAME NESNAGE POHABLENE SO NA SLIKI !!!!!

 41. yebiwetter pravi

  ….na Levstikovi 15 je danes praznovanje v čast zvestemu članu, ki se je vrnil po kratki odsotnosti…., tudi tov. Zemljarič bo iz kleti na dolenjskem doniral nekaj klobas in kislega cvička…..pričakuje se tudi obisk Romarke .

 42. MEFISTO pravi

  YEBIWETTER, bodo na sprejemu tudi “razdragani” cicibani in pionirji z zastavicami z rdečo zvezdo?

 43. yebiwetter pravi

  Mefisto vsekakor, tudi pobratimi iz pančeva ne bodo manjkali…..

 44. MEFISTO pravi

  Imaš v mislih sošolce?

 45. yebiwetter pravi

  popoldan in proti večeru se pričakuje nevihta z grmenjem, zato moram poskrbeti za zaščito povrtnin, zaprem okna, izklopim elektriko in se pripravim na hudo uro …..

 46. yebiwetter pravi

  Mefisto kako veš ?

 47. MEFISTO pravi

  Ne moreš odgovarjati z novim vprašanjem.

  Sprašujem te tudi, če ti je morda znano, ali je ta odličnik salonske levice še sveži član SDS?

 48. yebiwetter pravi

  janša je popizdil, ko je slišal za strica zemljariča mislim, da se je slabo končalo ….

 49. Šalabajzer pravi

  Kot je napisal četrti komentator (Boske) – zastava je cca. v 11. vrsti, drži jo dedek, oblečen v uniformo in nima veze s tistimi, ki pozirajo v prvem planu! In vi iz tega naredite takšno senzacijo, kot da bi Türk osebno nosil to zastavo! Gnili ste in populistični, samo da vaše ovce futrate s sovražnostjo, in nas vse skupaj razdvajate!
  Pika na i je zapis v oklepaju pri Türku – “na drugi sliki Türk z zelo “čudno” gesto pozdravlja ostale privržence rdeče zvezde”. Seveda namigujete na “Heil Hitler” iztegnjeno roko. Če že morate izzivati s takšnimi bedastimi, umetno ustvarjenimi namigi oz. razkritjem subliminarnih gest, je Božiček komentiral pravilno – “Čudna gesta predsednika je namenjena vsem domobrancem, ki so v Ljubljani zvestobo prisegli Hitlerju. Bravo g. Turk, dokazali ste, da ste predsednik vseh državljanov.”
  S tem očitno primerjate Türka in njegove geste s Hitlerjem. Se še spomnite, ko so se pojavili grafiti na temo Janša = Hitler (http://www.politikis.si/?p=54758)? “Sramotni grafiti”, ste napisali! “…ne morejo brzdati svojega sovraštva do predsednika vlade Janeza Janše…” ste napisali! “Črna propaganda pa se tu ne konča”, ste napisali!

  Kaj je pa vaš zapis o čudni gesti drugega, kot sramotna, sovražna, črna propaganda? Nič drugega! Črna propaganda namenjena diskreditaciji vseh, ki niso “naši”. Oz poveličevanje velikega vodje, princa teme.

  Dol mi visi, kdo je predsednik! In ali je L ali D! Zaradi mene je lahko tudi Janez Novak s Spodnje Kungote. Me pa moti, ko vidim nek spletni časopis, ki ne poroča novic, ampak si jih izmišlja, prilagaja! Ne bom rekel, da lažete, vsekakor pa določene (pomembne) fakte izpustite, določene praktićčno neobstoječe in nepomembne fakte pa napihnete čez vse meje zdravega razuma. Vse za velikega vodjo!

 50. MEFISTO pravi

  Ubogi Janša, ki ima poleg resnih še take bizarne skrbi.

  Si morda večerno nevihto povezal z vrnitvijo začasno odsotnega zvestega člana?

 51. MEFISTO pravi

  ŠALABAZAR, tudi predsenik na fotografiji ni uradni predsednik, kajti Mefisto nima predsednika.

 52. yebiwetter pravi

  Mefisto nikakor ne, to kar sprašuješ je lahko le dobrodelna sapica, ki prija v teh razgretih dneh v senci ob ohlajenem pivu, ne tako vsemogočen pač ni ta državljan ….

 53. MEFISTO pravi

  Mislim, da se motiš.

  Zvesti član meni, da je skoraj vsemogočen in pa neskončno pameten.

  Kdo sva midva v njegovih očeh, da bi ga smela ocenjevati.

 54. […] režimu, danes pa so vidni desničarski predstavniki. Kakorkoli že, v prispevku z naslovom »Poziranje ‘rdeče vrhuške’ pod nezakonito slovensko zastavo z zvezdo?«, so objavili fotografijo, kjer pod slovensko zastavo z rdečo zvezdo stojijo vidne osebe z levega […]

 55. kreten pravi

  …le o čem in s kom bi sluzavi Mafistou polemeziro, če nebi Politikis otpiro takih tem????…..

 56. MEFISTO pravi

  S teboj, vrelec kretenizma!

 57. anakonda pravi

  Občutek imam, da so na sliki gestapovci in da Hitler pozdravlja s fašističnim pozdravom.

 58. Tine pravi

  Če bi se pa farška golazen slikala pod domobranskimi in nacističnimi zastavami, bi bilo pa prav, ne?

 59. Petrovc pravi

  Jebiweter: na tvojem praznovanju ni bilo nič tistih, ki so pobijali v Barbarinem rovu, saj veš, karma ima svojo moč!
  In nehaj se, spotikati obme, ki te puščam vnemar. Poskrbi za svoje travme po svojem očetu!

 60. okjar pravi

  To pa je res kaznivi in ne tisto, kar prijavlja Stanovnik in Kučan, da je himna na proslavi bila predolga..

 61. MEFISTO pravi

  Še enkrat sem preveril.

  YEBIWETTER ni nikjer omenjal PETROVCA.

 62. Petrovc pravi

  Jebiveter, ki si napačno razumel mojo velikodušnost in prenašanje tvojih slaboumnih in izprijenih samogovorov! Sedaj bom začel objavljati tvoje travme, tvoje govore o sorodniku Rogergu, njegovih dejavnostih in spolnih fantazmah, njegovik krajah,…. kot si jih ti razlagal, o mefistu, kaj si vse zaupno mislil o njem, o tvojih rabotah v tujini,…
  Dost te imam, podgana nadležna, marš v luknjo, kamor spadaš!

 63. Petrovc pravi

  Mefisto, bi raje ne preveril, kaj je z tvojimi trditvami o tvojih zaslugah za ustanovitev SDS! Nihče nič ne ve!
  Vse kar znaš je žaljenje, pljuvanje, sejanje sovraštva in laganje.
  Imej jajca, pa odgovori na korektna vprašanja.
  Načeloma pa nisi vreden pritiska na tipko!

 64. VSI STRPNI pravi

  Petrovc says:
  04. 07. 2012 at 21:25
  s teboj se strinjam glede propada zahodne civilizacije ampak še bolj v dreku so slovani…..to je to…..letos recimo se bo rodilo večiko več turkov kot rusov in belorusov SKUPAJ…veliko več………pa so turki med najmanj “demografsko” rastočimi v aziji ali med “islamci”……in prav je tako, evropa bo MORALA (na žalost) postati muslimanska, ker ne bo želel biti več krščanska……….vse je samo vprašanje časa…..statistika in razum ne zgrešita……levičarska politika in predvsem KULTURA je v zadnjih nekaj desetletjih popolnoma preplavala zahod……propad na zahodu se je začel v letih 90…po polomu komunizma in preobrazbi rdeče svinjskih komunistov v bolj anal-liberlano strujo………zapatero, hollande in ostala “socialistična” golazen so le pokazatelji, da je levičarksa ANAL -pasjejebska KULTURA ZMAGALA in zato mora evropa in njegova dediščina IZGINITI..to je to…….bo pa seveda sledilo velik JOKA…ker rdeča svinja lahko tudi postane evropsko bogata, kulturna, izobražena ampak KONEC KONCEV ostale le nestrpna, podivjana RDEČA SVINJA…..hahahahahahah

 65. MEFISTO pravi

  PETROVC, kljub temu, da nisi vreden odgovora, ti bom še enkrat pojasnil, da nimam nikakršnih zaslug za ustanovitev SDS in da po čistem naključju za razliko od tebe nisem bil nikoli član te ugledne stranke. Vseskozi pa podpiram Janeza Janšo.

  Res pa je, da sem bil ustanovni član SDZ, o kateri pa ti ne veš nič.

 66. MEFISTO pravi

  PETROVC, polagam ti na srce.

  Če ne spoštuješ tujega človeškega dostojanstva, prizanesi vsaj svojemu.

  Postalo bi lahko namreč zelo mučno tudi za tebe.

  Razmisli!

 67. Petrovc pravi

  Mefonja: kaj pa po tem rineš za menoj?
  Ko začneš pisati, pišeš z repom in glavo samo, če pljuvaš! Tisti trenutek, ko se spustiš v resno temo ali lažeš ali pišeš neumnosti!
  O tem prvem pa se ne mislim prerekati, predobro se spomnim tvojega hvalisanja!
  Ti funkcioniraš samo, če imaš koga katerega lahko žališ ali podcenjuješ, pri tem pa v svojem življenju nisi ustvaril NIČ!
  Če bi imel jajca, bi odgovoril na konkretna vprašanja, ki izhajajo iz tvojih konkretnih pisarjenj!
  Pa nauči se druge spoštovati in nauči se svoj zapitek plačati! Pa ne meni, ki mi to ni nujno!

 68. MEFISTO pravi

  V življenju sem se marsčesa naučil.

  Tudi tega, da komu prepustim zadnjo besedo, če ga to otroško osrečuje.

 69. as pravi

  ana konda ko sem malo bližje pogledal ,pa se videl da zastavo drži tvoj ata.

 70. as pravi

  mefisto je spet v kotu verjetno mora za kazen klečati.Petrovc ga je na TENANE IZSECKAO:BRAVO g. PETROVC.

 71. MEFISTO pravi

  ASA; vsebina in slovnica – nezadostno!

 72. Petrovc pravi

  MEFONJA:
  1. Kaj si se ti naučil v življenju pričajo tvoji, sicer redki, redki, redki komentarji, kjer kaj hočeš povedati, razen pljuvanja ali žaljenja, česar je sicer 90%! To so znanja, tvoja silna znanja o Marksovi politični ekonomiji, o bančništvu in gradbeništvu in o zgodovini tvojega boja zoper komunizem. Zanimivo bi bilo pogledati na udba.net, kjer je nek podoben pod rubriko “sodelavci”!
  Seveda na te tvoje flavzne NIKOLI NE ODGOVARJAŠ!
  Mefonja, ti si kot pes, ki pusti svoj drek in uide.
  2. In o spoštovanju! TI SI PA RES ZADNJI, ZADNJI, ZADNJI, Mefonja, ki boš govoril o spoštovanju do drugače mislečih! Ti si v svojem bitu FAŠIST! Ne dopuščaš niti najmanjše drugačnosti, kot si jo ti domišljaš! Do drugače mislečih ne poznaš popolnoma nobenega razumevanja in spoštovanja. Če ne moreš z svojim, pa z ukradenim nickom, sam si se, pred menoj in družbo, hvalil, da uporabljaš kakih pet nickov!
  3. Komu je mučno in za koga je komu mučno, pa ti nisi pristojen soditi! Niti kak tvoj podrepni po karmi sojeni in kot pubertetni desetletnik vozeči kamionđija jebiveter ne! Oba sta nora in ko vaju je Petrovc prečital, vaju je nasadil na čevel in poslal k hudiču!

  4. POLITIKISU NA SRCE: DOKLER SE NE ZNEBITE TEH DVEH DEBILOV, NE RAČUNAJTE NA SPLETNO STRAN Z MERO IN SPOŠTOVANJEM!
  Kajti svoje blodnje sta širila po vseh koncih in bila odpikana.
  5. Ja, ja, morda si bil tudi ustanovni član Hitlerjugenda?! Pa me to ne zanima, sam si pravil, da so te brcnili v rit!

  Zame, Mewfisto, si TIPIČEN IN DOBRO ZADET, po nicku, ZLODEJ ali HUDIČ-kača! Toda tudi za hudiča-kačo raste palica imenuje se Mihaelova sulica.
  Funkcioniraš samo, če najdeš naivneža ali zaslepljenca, ki ti pomaga, žal sem bil neko obdobje tak bedak tudi sam.

  Midva se poznava, dobro poznava in tvoj karakter je izprijen in samovšečen in egocentričen.
  Pa naj bo zadosti s teboj. Taki kot si ti, vzbujajo samo nasilje.

 73. amigo pravi

  Na sliki so slovenski talibani.

 74. MEFISTO pravi

  PETROVC, pretresljiva samoizpoved.

  Kot tvoj psihoterapevt sem ti še naprej na voljo vselej, ko se boš znašel v stiski.

  Na vsak način si nekoč hotel biti moj prijatelj in jaz prijatelejv ne puščam na cedilu.

 75. Frenk pravi

  “MEFISTO says:
  05. 07. 2012 at 19:59
  V življenju sem se marsčesa naučil.
  Tudi tega, da komu prepustim zadnjo besedo, če ga to otroško osrečuje.”

  Torej???
  Ne gre???

 76. Frenk pravi

  Mefisto, ti tudi vsem na nosu nisi sposoben držati svoje besede? Res si -kako naj rečem – predstavnik svoje “vrste”. Moraš res potrditi vsako Petrovčevo misel o tebi?

 77. Frenk pravi

  g Petrovc
  Ko ste omenil 5 nickov. mislim, da jih je po potrebi za diskreditacijo še več. Bi prej rekel tam okoli 10. Najbolj pa butnem v smeh, ko ta primerek nekoga obsodi, da si izposoja nicke. Takrat je pa tako, kot bi se dva nepridiprava ponoči srečala v banki in bi eden na drugega kričala: “Preklet lopov, baraba, kako moreš?” 😀

 78. yebiwetter pravi

  @ Frenk, če si kje falil, si pa pri tem, da Petrovca nazivaš z g. Petrovc !

 79. anja matavž pravi

  FOTOGRAFIJA JE VEČ KOT ZGOVORNA.zBRANI SO ČASTILCI KRVAVE PARTIJSKE IDEOLOGIJE ,KI POVELIČUJE KRVAVO RDEČO ZVEZDO.pOZIVAM dRŽAVNO TOŽILSTVO ,DA PROTI VODSTVU RDEČE KAMARILE– LAŽNI MARČEVSKI BORCI ,VLOŽI KAZENSKI OBTOŽNI PREDLOG ZARADI SRAMOTENJA SLOVENSKEGA GRBA IN ZASTAVE.zAKON O ZASTAVI, GRBU IN HIMNI TOČNO DEFINIRA KAJ IN KAKO.uKREPAJTE.

 80. MEFISTO pravi

  YEBIWETTER, s samim seboj pa že sme pretirabvati in se vikati, mar ne?

 81. yebiwetter pravi

  SSJ Gospod : moški, ki zaradi odličnega vedenja in lepega videza vzbuja spoštovanje !

 82. yebiwetter pravi

  @ Petrovc tukaj prilagam link, da se ne boš trudil z natolcevanjem o zločinskem početju pokojnega očeta in sram te je lahko, ko se poslužuješ metod, ki so svojstve babjim opravljivkam, kdo je kaj rekel ! in nehaj omenjati @ Rogerga, saj te je pravilno ocenil v prvih minutah našega srečanja , kakor tudi @ Mefista, ki jima ne sežeš niti do kolen !
  Da ti ne bo dolg čas si lahko prebereš knjigo R Leljaka Teharske žrtve, ki je nastala tudi po zaslugi pričevanja mojega očeta .
  Vedi, da o tebi ne maram niti slišati , preveč tvojih grdobij poznam….

  http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/637e22b03329649bc1256eb7004f42e3/c49b781f4a1e1360c12575750047b288/$FILE/Ugov%C5%A1ek%20Jakob,zapisnik%20s%20Pucnikove%20komisije%201994.pdf

 83. anakonda pravi

  Če natančneje pogledaš Stanovnika, vidiš na izrazu njegovega obraza, da se je ravno v hlače podelal in da bo moral zamenjati plenico.

 84. Petrovc pravi

  izjavljam, DA NISEM GOSPOD frenk, DA NIKOLI NISEM BIL!
  Z Butalskim policajem in njegovim brezzobim oslom pa se danes nimam časa ukvarjati!
  Toda naj ne skrbita, posebej brezzobi osel, zagotovo prideta na vrsto!

 85. Frenk pravi

  Mefisto ti si res cvetka. Torej si ti takole na brzino in pavšalno zaključil, da je Frenk in Petrovc eno in ista oseba?

  Tvojim idiotizmom pa res ni konca.

 86. MEFISTO pravi

  Zavrženo, otročje in nezrelo je, če zlorabiš informacje, ki ti jih v zaupanju posreduje nekdo, ki misli, da si njegov iskreni prijatelj.

  Nič bolj lepo ni, če se nekomu prestavlajaš in vsiljuješ kot prijatelj, pa to nisi.

  S tem se normalni ljudje v najslabšem primeru ukvajajo tam nekje do prvega razreda osnovne šole, potem pa tisti, ki opdrastejo, s tem prenehajo.

 87. Kazimir pravi

  Jajčev Paravomo lepi 200 na uro slike, pamflete, dokumente,..
  Takrat bi ga morala Jla poslati pred eksekucijski vod pa ne bi bilo takšnega razkola vseh 20 let kar izvrstno počne doktor razprtijskih znanosti jj. O njem bo zgodovina pisala kot o velikem razdiralcu in izdajalcu slovenskega naroda! Nič preveč lepega. Čeprav bi si on želel že sedaj zgrajen mavzolej in ne vem kaj še vse. Ubožec desetarski, res je ubogi..in takšni ljudje so takšni, poznano.

 88. VSI STRPNI pravi

  kazi kazi, ti bi rad romunski scenarij, kjer mafijski balkanski rdečuh PONTO dela karkoli si žaželi, mar ne?….ti bi rad ,da so na oblasti vedno le podivjani, morilsie, mafijski balkanski rdeči PRASCI, mar ne?….hhahahahahha….
  glede ROMUNSKE mafijskega rdečuha pa tole : kot sem napovedal že takrat glede PLAGIJATA in da bo kot pravi balknski rdečuh OPROŠČEN vseh SVINJRIJ :

  VSI STRPNI says:

  19. 06. 2012 at 16:24

  tale je rdečuh , “neodvisni” mediji mu bodo odpustilli in on ne bo ODSTOPIL…stavimo

 89. VSI STRPNI pravi

  da ne bo dvomov, glede balkanskih rdečih PRASCEV….
  Zaradi obtožb o plagiatorstvu pa sta takrat morala položaja zapustiti tudi madžarski predsednik Pal Schmitt in nemški obrambni minister Karl-Theodor zu Guttenberg ..SEVEDA , ta dva nista balknska mafijska PRASCA in torej…….logično mar ne?….hahahahahah

  PONTO, PONTO……vse ti bo odpiščeno, kot sodnik si rdeče svinjsko sral, kot predsednik vlade rdeče svinjsko serješ, lahko kradeš, moriš, posiljuješ, lahko boš imel vse pod svojo oblsatjo, enoumne medije, ki te bodo proglasili za največjega demokrata in poštenjaka, lahko boš klal z rdečo zvezdo, lahko boš zapodil vse, ki ne ližejo krvavo rdeče riti securitate ampak za nas NORMALNA POŠTENE STRPNE EVROPEJCE boš ostal to kar si……..navaden podivjan, nestrpen , rdeče svinjski stari (čeprrav mlajši) KOMUNJZER!!!!!….hahahahahah

 90. PASJI FRITZL pravi

  KAR nemorem verjeti s kom sem se sestajal in prijateljeval ?!

  MOLIT JE TREBA , MOLIT , IN TO ZA ZDRAVO PAMET , KAJTI OB TEJ , SE VSE DRUGO SAMO PO SEBI UREDI !

 91. Petrovc pravi

  @Kaktus-Pasji Fritzl,……. ti boš pa moral mnogo moliti za zdravo pamet. Kajti pri 4 razredih osnovne šole in kelnerstvu vse življenje, ob wurst in vodi, res nisi nek argument za pamet, kakaršnokoli.
  Ti sae z menoj nisi NIKOLI sestajal in še najmanj prijateljeval.
  Tebe je s seboj pripeljal tvoj komandantos Mefonja in sem šel raje na sonce, ko si začel kvasiti neumnosti!
  Triperesna deteljica BUMBARJEV z veliko!

 92. […] Spomnimo: samo tri tedne nazaj smo na Politikis.si poročali, da slovenska Ustava in relevantni zakon ne dovoljujeta uporabe grba, zastave ali slovenske narodne zastave skupaj z rdečo zvezdo. Še enkrat več pozivamo organe pravne države, da končno začnejo izvajati določbe Ustave in zakona. Tudi takrat je predsednik Türk sodeloval na prireditvi in brez problema prezrl to “malenkost” glede za….  […]

 93. […] Še to: predsednik Vrhovnega sodišča RS Branko Masleša se doslej še ni oglasil in stopil v bran ustavi in zakonu o grbu in zastavi niti takrat, ko so na določenih “partizanskih” prireditvah politiki leve provenience pozirali pod ne…. […]

 94. tori black pravi

  I am italian and that i reside within the northen italy. I absolutely agree on
  every stage, except for the number nine. I’m crazily in enjoy using a kiwi man, and following which i can rarely feel about heading back to an italian type “latin lover”. but it is only my impact.

  My weblog; tori black

 95. moshi monster codes for pets pravi

  What’s up, just wanted to say, I liked this article. It was helpful.
  Keep on posting!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen