Janković skupaj z ex jugo oficirjem Gorjancem grmel čez vlado Janeza Janše

31

V zadnjem času smo priča dejstvu, da se aktualne partizanske proslave izkoriščajo za obračun z aktualno vlado. Tako je bilo tudi 27. aprila, ko je slovenska postkomunistična elita slavila Dan t. i. Osvobodilne fronte in tako je bilo tudi v nedeljo na Jančah, kjer so ob 70-obletnici obudili spomin na boj druge grupe odredov.

Osrednji govornik na prireditvi je bil nekdanji jugo oficir Milan Gorjanc, ki je ocenil, da je Slovenska vojska v službi ZDA, ljubljanski župan Zoran Janković pa je vzneseno pel partizansko pesem Hej brigade. Spomnimo, Janković je minuli petek, na bivši dan mladosti, prisostvoval ustanovitvi podmladka svoje stranke, imenovanega Prihodnost Slovenije. Janković in njegovi mladinci so se potem družno odpravili na koncert v središču Ljubljane, s čimer so proslavili 25. maj, nekdanji dan mladosti, ki se je včasih praznoval tudi kot rojstni dan predsednika SFRJ Josipa Broza Tita.

Prispevek o govoru v Jančah je za Delo napisal novinar Bojan Rajšek (http://www.delo.si/novice/slovenija/milan-gorjanc-na-jancah-slovenska-vojska-je-v-sluzbi-zda.html).  Kot piše Rajšek, so ob tej priložnosti obudili spomin na spopad slovenskih kmetov in nemških turnerjev na Jančah pred 143 leti. Slavnostni govornik pa je bil član predsedstva ZZB za vrednote NOB Slovenije Milan Gorjanc, ki je kritično spregovoril o času v katerem živimo. In kaj je povedal nekdanji oficir JLA Milan Gorjanc?

20. maja leta 1942 so se partizani, pod vodstvom legendarnega komandanta Franca Rozmana Staneta, postavili po robu številčno močnejšemu in dobro oboroženemu sovražniku ter izbojevali zmago v takrat zasužnjeni Evropi. »Če ne bomo spremenili sedanjosti, bo prihodnost zastrašujoča,« je prepričan Gorjanc, ki je zbrane spomnil, da smo Slovenci leta 1941 že imeli svojo slovensko vojsko, danes pa imamo vojsko, ki je dobro usposobljena in opremljena, a ni namenjena obrambi slovenskega ljudstva, ampak je v službi ameriških interesov. Po njegovem prepričanju šefinja Evropske unije in izvoznica ameriške demokracije (Angela Merkel op. p.) milostno daje 1,2 milijona zelencev za opremo naše vojske, saj bomo kupili brezpilotna letala za nadzor meje in ozemlja. Katere meje, se je vprašal Gorjanc, saj so te proti sosedom že odprte, Hrvaška pa bo prihodnje leto postala članica EU. Pravi, da se ne zavzema za ukinitev vojske, a mora ta biti slovenska in pod poveljstvom naših častnikov. Naša vojska tudi ne sme biti orodje kapitalističnih apetitov naftnih mogotcev zahoda. Gorjanc meni, da slovenska državna oblast ni naklonjena ljudstvu. Razkosali so državo na 212 občin, da jo obvladuje tudi s pomočjo cerkve in opozoril, da še ni zamrla ideja »ena fara, ena občina«. Državnega jamstva za TEŠ 6, po mnenju Gorjanca ni, ker je treba najprej disciplinirati rdeče Velenje.

Univerzijado v Mariboru so odpovedali, »ker je župan malce drugačen, kot od njega pričakuje največja koalicijska stranka (SDS op. p.)«. Novomeško deponijo pa so zaprli zato, ker tamkajšnji direktor ni več viden član vladajoče, vladarjeve stranke. »Vladar (Janez Janša op. p.) je pred časom pozval ljudi na ulice, pa mu ugodimo. Dvignimo glas, sindikati so ga in so zmagali,« je opozoril Gorjanc in govor sklenil z verzi partizanske pesmi Naprej v borbo, za pravdo in svobodo.

Zbrane je med drugim nagovoril tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je zbranim s ponosom spregovoril kot prvi mož junaškega mesta. Poveličeval je junaški partizanski boj in zbranim razložil, da so prejšnji teden v medijih spet zaokrožili nekateri dokumenti. Janković je povedal, da so partizani zmagali v štirih letih, on pa da bo v prihodnjih štirih mesecih. Govor je sklenil z besedami: Smrt vsem fašizmom in svobodo vsem narodom.

No, ob tem pa je zelo neokusno, da partizanske proslave na tak način izkorišča ne samo razvpiti župan in predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković, ampak tudi nekdanji oficir JLA Milan Gorjanc, ki je znan po svojih »jugoslovenarskih« in »prosrbskih« stališčih. Do zadnjega je verjel v Jugoslavijo in upal na generalski čin JLA, ki pa ga ni dočakal, tako, da je v Slovensko vojsko prestopil šele po osamosvojitvi. Presenetljivo je nato postal celo direktor Centra vojnih šol Slovenske vojske. Po upokojitvi pa je kot komentator zaslovel s svojim nasprotovanjem bombardiranja Jugoslavije s strani Severnoatlantskega zavezništva. Kot vedo ob tem povedati poznavalci pa je Jankovićevo “druženje” z Gorjancem slab znak za Jankovića. Očitno so se od župana in prvaka Pozitivne Slovenije v zadnjem času nekoliko distancirali celo botri iz ozadja. Ga pa podpira srbski lobi v Sloveniji… (demokracija/ured)

(fotografija je simbolična)

Foto: arhiv Demokracije

Št. komentarjev: 31
 1. jože pravi

  E moj Milovane, Milovane…glej, glej, kakšne ideje so ti dane?!

 2. MEFISTO pravi

  Spominjam se tega tako in drugače rdečega jugooficirja Gorjanca.

  V mladinski delovni brigadi (tudi take neumnosti so se včasih dogajale) je bil naprimer edini, ki ni sedel k malici, češ da mora biti brigadirju škoda zapravljati čas za malico. Ko so vsi ostali brigadirji malicali tisti skromni kos kruha, namazan z marmelado, je ta nekdfanji rdeči oficir pred njimi najbolj vneto vihtel kramp.

  Ob koncu vojne in revolucije je bil Gorjanc star kaki dve leti.

  Milan Gorjanc ne bo nikoli oprostil Sloveniji, ker se je osamosvojila.

  Z osamosvojitvijo mu je namreč preprečila, da bi napredoval v čin generala slavne in nepremagljive jugosrbske armade.

 3. anakonda pravi

  Takih rdečih banditov ne potrebujemo, naj oni skačejo po Dražgošah in drugih gmajnah, a naj pustijo poštene Slovence pri miru.
  Kar pa se tiče srbijanca Jankoviča, lahko rečemo da je to največji “loser”, je tipičen primer neuspešnega rdečega srbijanca in lahko ostane v družbi dražgoških kavbojcev.
  Drek ostane drek, pa če ga še bolj mešaš.

 4. Slovenec pravi

  Nič novega v okupirani domovini Sloveniji.Rdeča oblast se seli s svojimi “mitingi” iz kraja v kraj po Sloveniji. JLA,voditelji komunistične oblasti,ZZB,njihov zvesti pripadnik župan glavnega mesta Slovenije,vsi javni mediji,ki še napihujejo njihovo izkazovanje,je to še Slovenija ali Severna Koreja?Dragi Slovenci kje ste,v svoji domovini ali v ujetništvu,vprašajte se v dnu duše.

 5. max pravi

  Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

  Od črke a do črke ž na tej strani spada pod opozorilo…

 6. Ota pravi

  Jankovič je strup za Slovenijo in ustvaril bo na tone strupa z svojimi poslanci in svojim podmladkom. Naj čimpreje raziščejo njegove kazenske ovadbe in če je res, kar ga dolžijo naj ga za božjo voljo spravijo tja kjer mu je mesto. No bomo videli, če mu bo tam za četje himne ja morda srbske.

 7. Janko Z.Vića pravi

  Pa gledajte ja imam armijo” nevidljivih” udbaša sa neverovatnim penzijam, oficira JNA od 45 pa nadalje, boraca skoro nema ali ima puno politkomisara i svi ti imaju familije koji če naše mnogo puta uvečane penzije dobit u nasledstvo ako sredimo JJ. Pa sad da vidimo….

 8. yebiwetter pravi

  ….ko leta “90 ni uspel srbijanec DRAGIŠA MAROJEVIČ s stranko enakopravnih občanov in smo mu složno pokazali pot proti jugu, tako je danes napočil čas, da enako storimo s pingvinom in njegovimi mladiči, saj ne sodijo v ta kulturni prostor !

 9. Janko Z.Vića pravi

  To je nekad bio jedan vic. Napravite velikog plastičnog pingvina , pa da sa Tromostovja ide u Ljubljanicu i svi ostali pingvini stari i mladi idu za njim , pa u Savu , pa u Dunav i kuči su.

 10. Banda rdeča pravi

  Še 20 let in teh partizanskih maškarad bo enkrat za vselej konec. Čas in pamet novih generacij bosta naredila svoje.

 11. mudo moreno pravi

  V dobi robotskih androidov menda ne bo problem končno uresničiti idejo, ki se je začela pred več kot 30 leti z vicem o Plastičnem Bosancu.
  Če ga nimajo Nemci, ga bomo uvozili pa z Japonske.
  Na Plastičnega Bosanca se bodo nalimali vsi čefurji, cigani, partizani in ostala parazitska gamad. Plastični Bosanc je programiran tako, da njegova pot vodi vedno le na jug.

 12. VSI STRPNI pravi

  kot vedno le navadno KRULJENJE podivjanih nestrpnih zverinskih balkanskih rdečih svinj…..nič več , nič manj….hahahahahah

 13. VSI STRPNI pravi

  si bom sposodil zelo dober in racionalen komentar , ki sem zasledil na delu:

  Vesolje

  bolj, ko bo Jankovič bredel v kazenske ovadbe zaradi kriminalnih dejanj, ki jih počne že od Mercatorja naprej, bolj se bo udeleževal partizanskih proslav, ker je to še edina publika, ki ga mora poslušati in ploskati. Naslednja publika ga čaka na Dobu kamor bi sodil v vsaki normalni in pravni državi.

  naše podivjane rdeče svinje bodo ploskale tudi legalizirani balkanski mafiji—o tem ni dvomov, – če je klanje otrok in nebogljenih žensk, nekaj zelo hrabrega, bodo tudi svinjarije kučanovega balkanskega mafijaća nekaj zelo pozitivnega……hahahahah…ni kaj, balkan -raj podivjanih rdečih svinj…..hahahahahaha

 14. Rado pravi

  mefisto-blefisto: končno smo izvedeli, da si bil v Jugi udarnik, s krampom in lopato, pod rdečo zastavo pa to ti je ostalo.
  Podučeni pa vemo, da si tudi vse življenje plonkal v osnovni šoli, pa pri verouku.Prepolonkal si tudi prošnjo za sprejem v ZKJ! Pa so te prečitali in zavrnili. Od tedaj si zagrenjen desničar.
  Plonkaš pa po navadi dalje sedaj nam plonkaš od Požar Reporta!
  Sam ne spraviš nič skupaj.

 15. EU pravi

  SEM SLIŠAL DA JE TITO ŽE NAPISAL STANOVNIKU TER JANKOVIĆU
  POZIV ZA V “JNA” IN DA SE MORATA PRVO OSEBNO PRI NJEMU
  PRJAVITI !!!!!!

 16. tajfun69 pravi

  Več kot očitno je,da Janković hoče po vsej sili zrušiti sedanjo vlado. S pomočjo rdečkarjev in nekdanjih jugo oficirjev, se jim zelo toži po nekdanji ureditvi, ampak tega ne bo nikoli več. Kje so bili, ko smo se osamosvajali, bili so proti naši samostojnosti, sedaj so pa najbolj glasni in prohni. Naj gredo zoki in ostala banda v 3 pm, ter tam tudi ostanejo.

 17. pipi pravi

  Gnida mafijska kleptokratska s tem bivšim udbo oficirjem na čelu gonite se v 3……., marš na balkan, ker v Sloveniji ni za take lopove prostora, ker samo lomastite po državi, da bi pa enkrat pošteno delali tega pa še niste slišali, ker ste propalice balkanske jugonostalgikerji, ker vaša domovina je balkan in vaši ekstremistični agresorji to je vaše nepa pošteni Slovenci.

 18. megi pravi

  @mefisto:
  Milan Gorjanc ne bo nikoli oprostil Sloveniji, ker se je osamosvojila.
  Z osamosvojitvijo mu je namreč preprečila, da bi napredoval v čin generala slavne in nepremagljive jugosrbske armade.
  ———————————————————
  Tako, kot tudi Murgljo tega ne bo prebolel, da je bil samo za kratek čas na mestu šefa CK ZKS, za katerega si je tako zelo prizadeval, potem pa mu Yuga razpade.

 19. Roco pravi

  A zdaj, ko jim umanjkuje verodostojnosti pa bodo vnovačili še jugo udbo oficirčke, da nam bodo srali po glavi.
  Mi hočemo biti del Evrope, ne pa srbska izpostava na Balkanu.

  Dol s srbijanarji in njihovimi hlapci!!!

 20. MEFISTO pravi

  Kako naj pametno odgovorim na neumnosti gonjega nepravega RADA, ki ga poznamo še pod drugimi nicki in ki je svojega začasno zamrznil.

 21. MEFISTO pravi

  Koliko imen ima pravzaprav naš JANEZ, KORL, MAX., ROMARKA, MAMA, MAMICA, RADO, ki se je nekoč ponosno podpisoval s svojim nekdanjim imenom, pod katerim nam je poročal tudi iz Moskve.

  V strahu, da ne bi prišlo na dan kaj neprijetnega o njegovih rdečih bratih, pa zdaj že najmanj drugič grozi s kazensko ogovornostjo in sicer 25. 5 ob 18:00 pod imenom MAMA, včeraj ob 17:05 pa pod udbovskim imenom MAX.

  Sicer se je pa včeraj oglasil še pod imenom RADO.

 22. yebiwetter pravi

  Mefisto moraš razumeti, da celodnevni naporni sestanki pri tov. zemljariču zahtevajo svoj davek tako, da zvečer pozabiš tudi kako ti je ime !

 23. Roco pravi

  Da bodo srbo mafijcu in kaviar komunistu kar koli sodno dokazali, bo treba nad človeški fizični, predvsem pa strokovno umski napor vseh, ki bodo službeno ali življensko vpleteni v ta proces. Opravka imamo z brez Božnimi udbaškimi roparji, ki so trdo povezani v mafijsko mrežo, ki se je ne bi sramoval niti Al Capone. Gre za življenje ali smrt. Vsa možna sredstva, dobro preplačan državni človeški kavijarski komunistični potencial, vse možne metode, bodo učinkovito uporabljene, pred vsem pa, protipravne in zločinske.
  Komunistični kriminalci imajo v nedotakljivih oazah varno naložene miliarde EUR nakradenega denarja, nas brezpravnih izkoriščanih delavnih Slovencev, ki čaka, da ga uporabijo.
  Več kot 2/3 vse države Slovenije imajo še krepko pod svojo kontrolo.
  Imajo 60 letne bogate zločinske izkušnje.
  Gre jim za vse ali nič in so življensko zainteresirani in motivirani, da nas izkoriščajo naprej.
  Naredijo ali ponaredijo lahko karkoli! Boga ni! Je vse dovoljeno!
  Če hočemo, da bo resnica prišla na dan, se moramo vsi Slovenci strniti in pomagati. Vsak po svojih zmožnostih, kjer koli že smo! Samo v slogi jih lahko premagamo.
  Slovenec, vprašaj se, kaj lahko Ti pomagaš za Blagostanje in pravico v Sloveniji?

 24. Kazimir pravi

  Du bist überall mein Führer!
  Wir können dich spüren überall mein Führer.
  Wir können dich atmen spüren überall mein Führer.
  Dein Geist ist überall um uns herum mein Führer!
  Ohne Dich sind wir verloren mein Führer.

  Sieg heil

 25. VSI STRPNI pravi

  ojojo, še ena opranoglava balkanska rdeča svinja je prilezla sem iz udbodnevnika……..hahahhahha

 26. […] z liderjem opozicije Zoranom Jankovićem, Stanovnikovo zvezo borcev in histeričnim ex-jugo oficirjem Milanom Gorjancem na Jančah. Njegov zapis je samo odslikava Türkovem pozivu k lustraciji Janeza Janše in SDS. In ključno, […]

 27. vojko pravi

  In Slovenci še kar naprej nazaj v preteklost z
  svetlimi sinovi slovenske matere……..hahahaha

 28. Roco, to je to pravi

  Za Slovenijo!

 29. MEFISTO pravi

  Za Slovenijo in Slovence, čeprav si vsi tega nezaslužijo!

 30. SALE pravi

  JANEZ JANŠA CAR, IN OČE SLOVENSTVA.

 31. Hribouc pravi

  HUDO JE.

  Hudo je, da se dasta skupaj dva taka skupaj in udrihata čez izvoljene
  predstavnike naroda.
  Kaj misliš, da sta sed našla sama, da bljujeta zlo po deželi?
  Ne, nikakor.
  Nič ni slučaj.

  Zunaj v svetu so kaste za netenje zla vseh mogočlih imen. le pri nas jih nni še nihče dovolj dobro imenoival.
  Klan in mafija ali banda nikakor ni dovolj dobro poimenovanje.
  Možaka sta samo orodje.
  In eden je umazani trgovalec, ki širi smrad po tej rajski dežel in tadrugi je zmuzljivi protiosamosvojitelj, ki bi moral biti zelo tiho.

  Ampak oni se ne boje, njih ni sram in oni ne odgovarjajo n ikomur.
  Taka dva čakata na pohvale naročnikov in na gromki aplavz pisunov
  umazanih medijev.

  V Italiji in Ameriki se mafija in lopovi skrivajo in bežijo pred čuvarji reda.
  Tukaj, pod Triglavom pa govore v mikrofone in nekritično kritizirajo,
  razčlovečujejo civilizacijo in izprijajo vrednega človeka.

  Pravični se nikoli ne bomo šli revolucionarnega udarjanja, ker nam je zapovedano in smo naučeni ljubiti svojega sovraga.

  Zato jim samo enkrat povem, naj pogledajo, kaj je pisano v knjigi vseh knjig.

  Nad deželo kličejo Božjo jezo in strahoten srd, ki se bo spustil z neba, ko šole in nauki ne bodo več zalegli!

  Nabuhlo zabuhli NAPUH SODOGOMORJANSKEGA KRDELA sika in grize vsakdan iz nabuhlih pisanih in slikanih medijev, ki pohujšuje človečanskega duha svobodnjaškega verovanja v dobro in v pošteno in v mir in vse dobro med ljudmi.

  Imajo zgodbe in nauke in opozorila!
  Naj bero!
  Naj se poboljšajo.
  Sicer se bodo izpolnile napovedane Božje kazni.

  Spominjam jih naj vzamejo v zakup, da so njihovi revolucionarno boljševiški maliki storili pogubne grehote v drugi polovici prejšnjega stoletja temu narodu.

  Zdaj restavrirajo in poiskušajo nalagati na oltar domovine nove grehote in zablode.
  Morali bi se zavedati, da je mera že zdavnaj polna in sili preko roba vzdržljivostne znosnosti vesoljskih zapovedanosti ravnotežnih meja!

  Prišla bo povodenj in potres in sikalo bo žveplo, da bo skurilo zemljo in travo, da bodo pravični in nepravični videli kaj je to Božji srd.
  Takrat bo hudo prepozno.
  In Satan se bo naširoko režal čez deželo in jok ranjene in lačne otročadi bo vejal čez nekdanje poljane rajskomile dežele.
  Predniki bodo jokali in hlipanje Gregorčiča bo vejalo med zažganimi
  lepotami stvarjenja na slovenskih tleh!

  HUDO BO.

  Ena sama sreča je, morda in edina še ostala.
  To je molitev premnogih v planetarno unikatnih Božjih hramih na slovenskih ravneh, na holmih, na hribih in gorah!

  Hvala Bogu!

  Res je, da se naslajajo imenitni nabuhli napuhnjenci kaste močnih v sedanjosti nad tem, da je prosilcev veliko veliko manj kot včasih.

  Pozabljajo pa, da je njihova duhovnost mavrično široka in zelo močnejša in preiskušana ter globočinsko izučena , neumorna in neomajno vztrajna v verjetju v dobro!

  Strašno veliko število mučencev, ki so izkrvaveli za to deželo v vseh grozotah vojn vseh starni in barv nas neumorno podpira.
  Vsi ti so mučeniki in so Pravični! Ne pozabite.
  Ni kritična masa ljudstva samo na tej strani bivanjskosti!

  Človečka, pamet v glavo!

  Mučeniki, vaši in naši nas Prosijo, da se spametujete in,. da se poboljšate.
  Streznite se, spreglejte, Vi dežurni razpihovalci satanskih idej, laži, izkrivljanja in sikajočega sovraštva ter zločinskosti.

  Pustite narodu, da diha svobodno v dobrem in v poštenem in v napredovanju.

  Na razdvajajta več, nikoli več.

  USTAVITE SPIRALO ZLA, PROSIM!
  Dovolj je bilo gorja v tej deželi!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen