Dobesedno: Dnevnikova šahovska strategija za sesuvanje predsednika vseh Slovencev Milana Zvera

43

Časopis Dnevnik, ki ga vodi znani LDS/Zares-ov tajkun Bojan Petan, je 4. maja objavil novico, s katero so se spomnili »smrti velikega vodje nekdanje skupne države Josipa Broza Tita,« po naših informacijah pripravlja klasični politični napad na dr. Milana Zvera, evropskega poslanca in kandidata za predsednika države, ki ima že podporo SDS in NSi. Po naših informacijah bodo namreč problematizirali Zverovo pomoč pri organizaciji šahovskega turnirja, ki bo letos v Mariboru. Dr. Zver se sicer poleg mnogih drugih uglednih osebnosti zavzema za projekt vključitve šaha v šolske programe.

Spomnimo. Časopis Dnevnik skupaj s svojo edicijo Nedeljski dnevnik slovi po najbolj nestrpni sovražnosti do demokratične politične opcije na Slovenskem, še posebno do SDS. Znani so denimo zapisi Ranke Ivelja, ki je nasprotnike družinskega zakonika razglasila za »katolibane«, ali pa zapisi Tanje Lesničar Pučko, ki je lani septembra o SDS zapisala: »SDS pa bo znova ponudila Molotov koktajl protofašistične retorike in obupnega pomanjkanja inteligence ter temeljne poštenosti.« Ali pa lažnivi zapisi Miheljaka o dr. Jožetu Pučniku, za katerega je zapisal, da je »dr. Pučnik dal na znanje, da so bile Demosove obljube in zaveze pred plebiscitom dane s figo v žepu.« Dnevnik sovražnost do demokratične politične skupnosti dopolnjuje s slepo podporo strankam tranzicijske levice in brezpogojno propagando za njihove politične varovance. Tako se je nedavno cvetober Dnevnikovih kolumnistk osmešil, ko je Ranka Ivelja za Branimirja Štruklja zapisala, da je »najodličnejši preostanek slovenske levice,« ali pa leta 2010, ko so z nedopustno zlorabo mladoletnih otrok objavili članek z naslovom: Kapitan Zoki. Takrat so namreč med četrtošolci na osnovni šoli Prule v Ljubljani izvedli anketo, v kateri so jih spraševali o tem, kdo med kandidati za ljubljanskega župana bi se najbolje znašel kot kapitan ladje. Absolutni zmagovalec je bil »Kapitan Zoki« oziroma sedanji ljubljanski župan Zoran Janković, za katerega se je nad 70 odstotkov otrok izreklo, da bi bil najboljši. »Fantje so ga izbrali, ker je ‘pogumen in pameten’, dekleta pa zato, ker je ‘prijazen in lepo oblečen’. Zokija so izbrali tudi zato, ker ‘drži obljubo, saj je naredil stadion, kot je rekel’. Na drugo mesto so otroci uvrstili kandidatko Mojco Kucler Dolinar. Medtem se ‘Zofka’ in ‘Metka’ otrokom zdita prestari za vodenje ladje,« so zapisali v članku.

Vrhunec političnega aktivizma pa si je Dnevnik privoščil v lanski kampanji pred državnozborskimi volitvami, ko naj bi po navodilih registriranega lobista Mileta Šetinca objavil zgodbo o domnevno spornih nakupih nepremičnin predsednika SDS. Zgodbo so objavljali od 24. novembra do petka, 2. decembra, ko je nastopil volilni molk. Od takrat je niso več odprli, čeprav je bilo vseskozi jasno, da gre za podtikanja, ki nimajo nobene veze z realnostjo. Predsednik SDS je doslej edini predsednik politične stranke, ki je svoje celotno premoženje, z vsemi kupoprodajnimi pogodbami, objavil na svojem profilu na Facebooku, kjer je na voljo še danes. Dnevnikov favorit Janković ni objavil svojega celotnega premoženja in ni pokazal pogodb, s katerimi naj bi podjetja v njegovi lasti sodelovala z Mercatorjem v času, ko je bil predsednik uprave. To časopisa Dnevnik ni nikoli vznemirjalo, očitno ga tudi danes ne.

Kakorkoli že, v jutrišnji številki bodo po naših zanesljivih informacijah napadli dr. Milana Zvera, ker naj bi kot predsednik organizacijskega odbora za svetovno mladinsko šahovsko prvenstvo v Mariboru skušal pomagati pri organizaciji dogodka.

Še to. Pred časom smo pisali, da naj bi predsednik republike Danilo Türk obiskoval nekatera podjetja, obiski pa naj bi imeli tudi značaj t. i. politične trgovine. Med drugim smo izvedeli, da so predstavniki družbe Radeče papir pomoč za rešitev iz finančnih težav podjetja iskali tudi v Uradu predsednika Republike Slovenije. Danilo Türk je Radeče papir obiskal lani poleti. Türk naj bi bil »poskrbel«, da bi banke v državni lasti podjetju, ki je v lasti tajkuna Petra Tevža (nekdanjega člana LDS in sorodnika Gregorja Golobiča), odobrile posojilo v želeni višini, vodilni v podjetju na čelu z lastnikom pa bodo predsedniku na vse mogoče načine pomagali pri njegovi predsedniški kandidaturi. Tudi z denarnimi prispevki. Ko smo o tem vprašali Türkov kabinet, so to seveda zanikali in naše podatke označili kot »popolno in zlonamerno izmišljotino.« Vprašali smo jih tudi, ali so v podjetju kdaj iskali stike z uradom in ali je pri tem sodeloval tudi Franci Perčič. Na vprašanje, ali lahko predsednik zagotovi, da v zadnjih dveh letih ni bilo povezav oz. stikov med uslužbencem Francijem Perčičem in Petrom Tevžem, ki se lahko razumejo kot lobiranje, so odgovorili pritrdilno. Nadalje smo predsednikov urad prosili za posredovanje vseh stikov Petra Tevža s predstavniki urada. Odgovorili so nam: »G. Peter Tevž se je s svetovalcem predsednika republike za gospodarska vprašanja Francijem Perčičem sestal nazadnje v torek, 20. marca 2012, ko ga je seznanil z nameravanimi aktivnostmi vodstva družbe.« Naše informacije torej niso bile iz trte izvite. O tem časopis Dnevnik ni poročal. (demokracija/ured)

V Sloveniji nekatere očitno zelo moti, da bi dr. Milan Zver – po svoji intelektualni in vrednostni plati –  lahko bil prvi slovenski predsednik “vseh Slovencev”.

Foto: arhiv Politikis.si

 

Št. komentarjev: 43
 1. shupiluliuma pravi

  Z Brezdelskim Gnjavnikom nimam problemov, ker ga ne kupujem in ne berem. 😉

 2. dingdong pravi

  Predlagam, da tudi Politikis in Reporter prispevata k varčevanju in združita spletne strani. Članke imata tako ali tako iste…

 3. VSI STRPNI pravi

  Časopis Dnevnik skupaj s svojo edicijo Nedeljski dnevnik slovi po najbolj nestrpni sovražnosti…….PAČ NIČ NOVEGA ZA BALKANSKE RDEČE SVINJE……

 4. anakonda pravi

  Dnevnik s priveski in Delo z vsemi priveski so leglo zla in ščuvanja v Sloveniji. Če bi bilo obratno: potem bi komunisti že davno podtaknili bombo.
  Ljubi Bog, daj da vse rdeče zlo na Slovenskem enkrat za vselej izgine s površja!

 5. VSI STRPNI pravi

  danes rdeće mafijske kurbe na udbo-dnevniku spet hvalijo komunistično zverino in morilca in rdeče svinjski balkan istočasno pa pljuvajo po vsem kar diši po evropi ….kako čudno….hahahahaahahahahahahaha

 6. VSI STRPNI pravi

  miheljak pa zopet podivjano in sovražno kruli…….hahahahah zveste balkanke rdeće svinje pa kimajo in ga pridno ližejo….hahahahahahah

 7. grey pravi

  Politikis, ne želim vam ukazovati, ampak želel bi prebrati tudi kaj o uspehih g. Janše v Nemčiji. Sprejeli so ga z vsemi častmi kot državika kar nedvomno tudi je. Saj je živo nasprotje s foto terminom Obama Pahor, ki so ga odpravili že v batler room. Žalosno pa je za dnevnik, da svoje bralce spodbuja k nakupu njihovega papirja s hujskaštvom. Kdo pa še lahko ima dnevnik za časopis?

 8. grey pravi

  Sicer pa je takšno ravnanje “dnevnika” tudi O.k. Tako bo hitreje zmanjkalo denarja murgel-babi in ne bo več v stanju financirati takšnih prozornih bedarij.

 9. EU pravi

  TO JE DELO LOPOVOV TOLPE 571=RDEČI KMERI FUJJJJJJJJJJJJJJ

 10. Ferjan pravi

  Slaboumni ministrant iz Destrnika in Majerjev potrčko Zver predsednik vseh Slovencev? Samo v njegovih mokrih sanjah in tistih od njegove gnusne priležnice Valičke hahaha

 11. MEFISTO pravi

  FERJAN, če bo izvoljen Tuerk boste vi manjšina pač imeli slabega predsednika, večina pa bomo, kot doslej, brez predsednika.

  Sicer pa nam zadošča Janša.

 12. VSI STRPNI pravi

  ponovna izvolitev nestrpnega in nesposobnega rdećega azijca bo le potrditev, da je slovenija bolj na balkanu kakor v evropi….to je to…

 13. roos pravi

  Zver ni in ne bo predesednik vseh Slovencev /tudi Turk ni/,ker je samo Janšev ritoliznik.Sicer,pa ni strahu,da bi bil izvoljen

 14. TAMI pravi

  ZVER BO IZVOLJEN!
  ================

  SLINAVI TURČIN PA BO POPUŠIL, KER OBER ZAPRAVLJIVEC FUJ IN FEJ

 15. cekin pravi

  Ding dong, beri Dnevnik in mastrubiraj na Šetinca in Petana.

 16. Slovenec pravi

  Dnevnik,Delo,Večer so na veliko žalost extremno politični časopisi levice.To je več kot očitno,kaj v njih objavljajo in kako,se vidi v sliki in besedi.Je pa skrajno nekorektno in ne pošteno,hujskaško,razdor sožitja,ljudstvo postaja dobesedno agresivno in živčno.Prav časopisi bi morali blažiti narodu trpljenje in opozarjati “pretekle politike” naj uživajo v pokoju,ne pa razdvajajo državljane na 1. in 2.razredne.To je dolžnost časopisov in vseh poštenih novinarjev,ne pa na tak način in naj gledajo na svoj osebni ponos in ugled časopisnih hiš.

 17. Slovenec pravi

  Dnevnik,Delo,Večer in še nekateri drugi, so na veliko žalost extremno politični časopisi levice.To je več kot očitno,kaj v njih objavljajo in kako,se vidi v sliki in besedi.Je pa skrajno nekorektno in ne pošteno,hujskaško,razdor sožitja,ljudstvo postaja dobesedno agresivno in živčno.Prav časopisi bi morali blažiti narodu trpljenje in opozarjati “pretekle politike” naj uživajo v pokoju,ne pa razdvajajo državljane na 1. in 2.razredne.To je dolžnost časopisov in vseh poštenih novinarjev,ne pa na tak način in naj gledajo na svoj osebni ponos in ugled časopisnih hiš.

 18. MEFISTO pravi

  Akcijskaa prodaja toaletnega papirja.

  Kupujte Delo, Dnevnik, Večer in Mladino.

  Tiskani so na večplastnem papirju.

 19. JOJ pravi

  @ MEFISTO, me zanima, če ti cajtngi puščajo barvo na riti?

 20. JOJ pravi

  Na radiu “ognjišče” večkrat predvajajo poročanje dr. Milana Zvera o dogodkih iz evropskega parlamenta, prav tako na TV EXSODUS. Zakaj tega ne predvajajo tudi na RTVSLO?

 21. Ime_MI_JE_resnica pravi

  Odpusti politiksu, saj ne vedo kaj piše. Resnica je tako dolgočasna da jo je treba napraviti v laž.

 22. 7000 evrov penzije pravi

  Rdeča trobila so v elementu, ker se murgeljski pokveki meša od jeze, da niso na oblasti, zato je hujskaštvo preseglo vse meje dobrega okusa.
  Tudi zloglasni Mikstone (očitno po navodilih) pljuva po Zveru take svinjarije, da normalen človek lahko samo bruha, ob branju le-teh.

 23. Črtomir pravi

  @Ime_TI_NI_resnica,
  Beri in premišljuj o zlaganosti komunajzerjev, pa še zemljevid si oglej:

  V Sloveniji leta 1945 ni bilo zmage, ni bilo osvoboditve ampak le prehod iz nacizma v še hujšo obliko terorja KOMUNIZEM, ki je Slovence maltretiral vse do osvoboditve leta 91.
  Prav komunizem je vseboval prav vse oblike maltretiranja ljudi od taborišč, prisilnega dela, diskreditacij in končno tudi likvidacij drugače mislečih, izobraženih in nedolžnih ljudi, ki jih je bilo več desettisoč.
  Ne razumem, kako se lahko prištejejo med “osvoboditelje” komunisti, ki so pobili več Slovencev kot Turki , Nemci in Italijani skupaj ?

  Pakt med dvema levičarskima delavskima voditeljema najmočnejših delavskih partij na svetu, Hitlerjem in Stalinom, je bil bolj globalen, saj je temeljil na osvobajanju vseh držav na svetu izpod imperialističnega izkoriščanja.
  Dogovorjeni cilji pakta so bili seveda v dodanih tajnih protokolih in obširnimi dobro dokumentiranimi dodatki z dne 23.8.1939 in še bolj obširno v Paktu prijateljstva med nacisti in komunisti z dne 28.9.1939. še bolj precizno definirani.

  Pohodi obeh “osvoboditeljev” so bili presenetljivo izjemno uspešni, da ne rečemo, epohalni. Med zadnjimi državami sta “osvobodila” Jugoslavijo, kar so naši slovenski komunisti s hvaležnostjo sprejeli . Kardelj: Tako je fašizem postal zaveznik komunizma! Kidrič: Ponosen sem, da smo zrušili ta jugoslovanski nestvor. Boris Kidrič pa je ob obisku osvoboditelja Hitlerja 26.4.1941 v Mariboru, sklical v Ljubljani isti dan ustanovni sestanek Proti imperialistične fronte.

  V delavskih Trbovljah so naši najbolj zavedni rudarji komunisti praznovali delavski praznik 1.maj 1941 v skupni povorki slovenskih delavcev komunistov in nemških nacistov pod rdečimi plapolajočimi zastavami s kljukastim križem ter srpom in kladivom.

  Vendar se je ta kolaboracijska proti imperialistična idila komunistov in nacistov nenadoma končala 22. 6.1941, in komunisti so iz proti imperialistov v trenutku postali protifašisti in se takoj pridružili grdim imperialistom v protifašistično koalicijo, ki so seveda že 1.9.1939 nacistom napovedali vojno.

  Ob ustanovitvi slovenske PIF 26.4.1941, sta Stalin in Hitler osvobodila praktično vse imperialistične države, razen Anglije, kar je lepo razvodno z ZEMLJEVIDA.
  Ta zemljevid je izjemno poučen pogled v to, kaj in v kolikšnem obsegu se je, med kolaboracijo nacistov in komunistov, v resnici dogajalo.

  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Europe_before_Operation_Barbarossa,_1941_%28in_German%29.png

 24. Rado pravi

  toplovodarju mefistu cajtngi puščajo barvo v riti kamor si jih tlači zvite v tulec sobotno delo s prilogami vred ob orgazmih pa klofa po tipkovnici komentarje.

 25. božiček pravi

  Predsednik vseh Slovencev ? hahahahahhahahhahahahhahahah

 26. Tinko pravi

  A ni res čudno, da je med Janševimi oboževalci (tudi med njegovimi politiki in novinarji) toliko prikritih toplovodarjev, ki si ga drkajo na njega, on jih pa ne mara in jim ne privošči, da bi se lahko poročili pred matičarjem?? Ti, grdi Majer, pardon, Janša! Morda pa se boji, da bodo z ženitnimi ponudbami navalili na njega?

 27. Miloš pravi

  ja, ja, ja, tu imamo pravi ljubezenski ritopikarski trikotnik @as in @mefisto in @Rado vedno nove erotične fantazije treh ritopikarjev.

 28. Petrovc pravi

  Spostovani Črtomir: dovolim se vas malenkostno korektirati.
  1. Hitler NIKOLI ni imel namena napasti Anglijo! Stalin je zbira cete na meji z Evropo, da bo napadel Evropo in razsiril komunizem po Evropi in kasneje USA!
  2.Hitler in Stalin drug drugemu nista nikoli verjela.
  Toda Staina je smrtno sovrazil Churchil in Stalin je pakt z Hitlerjem podpisal zgolj da bi se Anglezi in Nemci ne specali proti Rusiji, Stalinu-komunizmu.
  Hitler je pakt podpisal zgolj, da bi zlomil Angleze in bi ti bili prisiljeni z njim sklepati kompromise. Prav tako pa zaradi prehoda do svojih Baltiskih Nemcev.
  Hitler je dal po, osebnem narocilu, prvemu veleposlaniku Nemcije, ki je bil pri Stalinu ukaz, da Stalina slika, ob podpisu protokola, s strani. In so proucevali Stalinova usesa, so Judovska ali niso. Kajti se dandanes krozijo govorice, po RU, izhajajoc iz priimka Stalina, ki je v Gruziji tudi Judovski, da je bil, morda, Stalin Jud.
  Proti Imperializmu se je boril tako Stain kot Hitler.
  Hitler proti Angleskemu tiranskemu imperializmu v Evropi! Anglezi so 1939 imeli v Evropi 1 milijon okupacijske vojske. Hitlerja Anglija, okupacija, ni zanimala. Hitlerja je zanimala EvroAzija!
  Stalin proti Evropi, posredno Angleskemu imperializmu, za Ruski komunisticni, svetovni imperializem.
  Churchil se ni boril, posteno, na bojnem polju, z nikomer! Po Rimski navadi je delil, kar ni bilo njegovo in vladal!
  Po stevilo pobitih, izvensodno pomorjenih judi v II svetovni vojni in sploh, je bio stanje (upostevaje pobite nedolzne civiliste in stevilo prebivalcev in smoter):
  1. Morilec vseh casov clovestva:………..Churchil
  2.Drugi po vrsti:………………………………….Mao
  3.Tretji po vrsti:…………………………………..Stalin
  4.Cetrti po vrsti:………………………………….Djingiskan
  ITD
  V deseterico Hitler ne pride!

  Po zmagi imperializma Anglije 1945, je Evropa izginila iz zemljevida sveta!

 29. Petrovc pravi

  SAMO NE ZA TISTE, KI NE VERJAMEJO V PRAVLJICE!
  1938 je bilo, po popisih in uradnih podatkih Judovsko poseljenje:
  1. V Rusiji……………………………..cca.: 3,6 miljonov Judov
  2. V USA………………………………. cca.: 4,1 miljona
  3. V Poljski…………………………… cca.: 1,1 miljona
  4. V Franciji……………………………cca.: 1,2 miljona
  5. V GB…………………………………..cca.: 0,7 miljona
  6. V Nemciji…………………………..cca.: 1,4 miljona
  7. V Palestini…………………………cca.: 10.000 (Sedanji Izrael)/
  Danes cca.: 7 miljonov
  8. V vsej ostali Evropi……………cca.: 0,7 miljona
  —————————————————————-
  Skupaj: takole 1938 cca.: 13 miljonov
  Skupaj danes, 2011 cca.: 16 miljonov (14 do 18 miljonov)

  V dezelah, ki jih je okupirala Hitlerjeva Nemcija je tedaj zivelo: cca.: 5 miljonov do 6 miljonov Judov.
  Ostalo pa si pametni lahko predstavljate sami!

  In v Izrael se Judje, po letu 1947, niso selili iz USA, GB, Fracije .

  VAM NEKAJ NE GRE SKUPAJ, KAJNE!

 30. Podli kaplar - Ivan Janša pravi

  Majerjev ritoliznik, predsednik vseh Slovencev? Buahahaha.

  Vsaj nekaj priznam Politikisu, vsakič me dobro nasmejejo.

 31. Ferjan pravi

  Pozivam administratorja Politikis.si, da prisojnim organom takoj prijavi osebka s psevdonimom Petrovc zaradi utemeljenega suma razpihovanja sovraštva, nasilja in nestrpnosti (v konkretnem primeru antisemitizem)!

 32. Petrovc pravi

  Spostovani Ferjan, podatke sem nasel na internettnih straneh. Nikjer ne pozivam nikogar za kakrsnokolizlo dejanje.
  Spiski raznih zlocinov pa so tudi na internetu razni, samo poglejte, do 100!
  Kaj bi radi?

 33. Petrovc pravi

  OPALA: sem malo prebrskal komentarje spostovanega FERJANA: ta mi bo ocital sovrastvo in nasilje, ko pa je vse polno, v njegovih komentarjih
  sovrastva in nanavidenja vsega, kar je povezano z sedanj/o vlado in predsednikom vlade! SLIKAJTE se, Ferjan!
  In ne serjite z antisemitizmom meni, ki mi je bila babica in mati Judinja!

 34. grey pravi

  Ferjan,
  Pozivam administratorja Politikis.si, da prisojnim organom takoj prijavi osebka s psevdonimom Ferjan zaradi utemeljenega suma razpihovanja sovraštva, nasilja in nestrpnosti (v konkretnem primeru antilogike in ne poznavanju Resničnih dejstev)!

 35. grey pravi

  Palica ima vedno dva konca.

 36. Korl pravi

  Pozivam administratorja Politikis.si, da prisojnim organom takoj prijavi osebka s psevdonimom Ferjan zaradi utemeljenega suma razpihovanja sovraštva do vlade Republike, nasilja nad pametjo in nestrpnosti do resnice. V konkretnem primeru zrel za psihiatra.

 37. Petrovc pravi

  PRIJATELJI, hvala za moralno podporo.

  Ropanja in demontaze vsega po Nemciji 1944, 1945 in 1946, so bila bolj popolna, kot Dzingiskanova! USA in Angleski vojaki so, po arhivih, da me ne bodo obsodili anti imperializma, pokradli celo popolnoma vse kljuke z Hitlerjevega pocitniskega domovanja v Avstrij. Edina kljuka, ki se ve kje je, jo je ukradel sin USA predsednika in je danes pri potomcih! ITD

 38. Sivi pravi

  Ferjanov pozdrav domov:
  Pozdravljam, v prvi vrsti, svoje starše, v drugi vrsti pa posebej še mamo in ata. V tretji vrsti pa tiste v prvi vrsti.

 39. grey pravi

  Ne, v prvi vrsti atija nato mamico! Tako je pravilno. 🙂
  P.S.
  Večje ljudi vedno pozdravljaš nazadnje, ker potem ti ni potrebno prekinjati komunikacije z njim – njo. 🙂
  Zakaj že govorimo “materin” jezik? 🙂
  S tem nočem postavljati očeta_e na drugo mesto, Bog ne daj! Ampak postavljam na prvo mesto njihovo ljubezen in tolerantnos, sposobnost dojemanja omenjene hirerhije.
  (Brez mame ni otroka…..)
  L.P.

 40. MEFISTO pravi

  FERJAN je na diplomskem izpitu na FDV povedal.

  Pred vojno nismo imeli nič.

  Potem so nam vse pobrali Nemci.

  Po vojni pa smo imeli kmalu že trikrat več.

  Končalo se je z uspešno diplomo.

 41. MEFISTO pravi

  GREY, po mojem mnenju je poimenovanje “materni jezik” popolnoma upravičeno.

  Celo pri rdečkarjih se običajno vedno ve za mamo.

  Dvom v očetovstvo pa nedomeščajo z vzgojnim nasvetom, da naj otroci pozdravljajo vse neznane starejše moške, ker se nikoli ne ve, če ni med njimi njihov oče.

 42. božja palica pravi

  MEFISTO, si Črtomirju ti ušesa zarobil?

 43. brajdič pravi

  zver—
  .
  neandertalko z zraščenimi obrvi bi lahko bil
  .
  stražar inkvizitorja rodeta.
  .

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen