Vreme: Ves teden oblačno z rahlimi padavinami!

0

Danes bo v vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v zahodni in deloma v osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Jutri bo pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Več dežja bo v hribovitih krajih zahodne in južne Slovenije. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne od 11 do 16, v vzhodni Sloveniji do okoli 19 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih severno in vzhodno od nas bo danes delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, v severni Italiji in ob Jadranu bo deževalo. Jutri bo pretežno oblačno z občasnim dežjem.

Vremenska slika: Nad Skandinavijo in vzhodno Evropo je ciklonsko območje z oslabljeno fronto, plitvo ciklonsko območje pa je tudi nad Iberskim polotokom in zahodnim Sredozemljem. Z jugozahodnim vetrom doteka k nam topel in vlažen zrak.

Obeti: V četrtek in petek bo povečini oblačno, občasno bo deževalo. Manj dežja bo na vzhodu države.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenska obremenitev se bo stopnjeval. Z vremenom povezane težave bodo pogoste nekateri bolezenski znaki bodo okrepljeni. Spanje v noči na sredo bo moteno. Priporočena je večja previdnost. (sta)

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen