Vreme: Delno jasno, vetrovno in nekoliko hladneje

0

Danes bo precej jasno, na Primorskem in delu Notranjske se bo čez dan pooblačilo. Zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 18 stopinj Celzija. Jutri bo v severovzhodni Sloveniji še delno jasno, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Drugod bo oblačno, predvsem v zahodni in v delu osrednje Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v severni Sloveniji okoli 0, najvišje dnevne od 13 do 18, v vzhodni Sloveniji do 20 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes precej jasno. Več oblačnosti bo ponekod v krajih zahodno od nas. Jutri bo v krajih severno in vzhodno od nas še delno jasno. Drugod bo oblačno, v severni Italiji in ob Jadranu bo deževalo.

Vremenska slika: Nad vzhodno in severno Evropo je ciklonsko območje. Vremenska fronta valovi čez srednjo Evropo. Od jugozahoda doteka k nam spet postopno toplejši in še razmeroma suh zrak.

Obeti: V sredo in četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Več dežja bo v zahodni polovici Slovenije. V sredo bo še pihal jugozahodni veter.

Opozorilo: V večjem delu Slovenije je še vedno velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv na splošno počutje in razpoloženje ljudi bo sprva ugoden. V drugi polovici dneva se bodo pri občutljivih začele pojavljati z vremenom povezane težave, krepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na torek bo moteno. Priporočamo večjo previdnost.(sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen